Η ΕΛΑΣ θα χρεώνει τους επώνυμους για τη φύλαξή τους

Η ΕΛΑΣ θα χρεώνει τους επώνυμους για τη φύλαξή τους Facebook Twitter
5

Με σχέδιο Υπουργικής Απόφασης που υπεγράφη σήμερα Δευτέρα, η ΕΛΑΣ θα χρεώνει τη φύλαξη επωνύμων με αστυνομικούς. Για κάθε αστυνομικό που θα διατίθεται σε ιδιώτες, θα καταβάλλεται το ποσό των 2.000 ευρώ μηνιαίως, αν οι επώνυμοι κριθεί ότι χρήσουν αστυνομικής φύλαξης και το εισόδημα τους ξεπερνά τι; 100 χιλιάδες ευρώ. Επίσης, 50 ευρώ ανά ημέρα θα καταβάλλονται για κάθε διατιθέμενο όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η απόφαση ελήφθη σύμφωνα με τον κ. Δένδια προκειμένου να γίνει απόσβεση του κόστους διάθεσης προσωπικού και μέσων αλλά και για την ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων.

Η ρύθμιση αφορά αποκλειστικά ιδιώτες για τους οποίους έχει κριθεί από την ΕΛΑΣ, μετά από σύνταξη σχετικής έκθεσης εκτίμησης κινδύνου, τι χρήζουν προστατευτικής φύλαξης. Σε περίπτωση μη καταβολής του ποσού, θα διακόπτεται αμέσως η προστατευτική φύλαξη. Το κόστος θα επιβαρύνεται και από οδοιπορικά έξοδα και τυχόν ζημιές που θα προκληθούν σε μέσα και υλικά του Σώματος.

Το κόστος παροχής υπηρεσιών επιβαρύνεται κατά περίπτωση με τα οδοιπορικά έξοδα του προσωπικού που απασχολήθηκε και τις τυχόν ζημίες που προκλήθηκαν σε μέσα και υλικά του Σώματος με υπαιτιότητα του εξυπηρετούμενου.

Ελλάδα
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια