Ο ISIS ήδη εκπαιδεύει τη δεύτερη γενιά "αγνών" ανήλικων δολοφόνων

Ο ISIS ήδη εκπαιδεύει τη δεύτερη γενιά "αγνών" ανήλικων δολοφόνων Facebook Twitter
Οι σημερινοί 'μαχητές' του ISIS βλέπουν αυτά τα παιδιά, ως καλύτερους, πιο εκπαιδευμένους και πιο θανατηφόρους 'μαχητές' απ' ό,τι είναι οι ίδιοι σήμερα.
5

Μια νέα γενιά εκτελεστών του ISIS διαμορφώνεται στα βάθη αυτού που αποκαλείται ισλαμικό χαλιφάτο, μια νέα γενιά "δηλητηριασμένη"  από τα γεννοφάσκια της με θρησκευτική μισαλλοδοξία και η οποία αντιμετωπίζεται από τους στρατιώτες του ISIS, ως η καλύτερη και η αγνότερη γενιά δολοφόνων - ακόμη κι από τους ίδιους, μία νοσηρή συνέχεια του στρατού δολοφόνων στο μέλλον. 

Aυτό, καθώς και τον τρόπο που ο ISIS στρατολογεί παιδιά και εφήβους από τη Μεγάλη Βρετανία, κατέδειξε έρευνα του αντι-εξτρεμιστικού thinktank "Quilliam" που δραστηριοποιείται στο Λονδίνο και ουσιαστικά εκπόνησε την πρώτη σοβαρή μελέτη για την εκμετάλλευση και την κακοποίηση παιδιών, που θα αποτελέσουν το μέλλον του ISIS. 

Τα στοιχεία που έρχονται στο φως είναι αποκαλυπτικά για τον τρόπο που ο ISIS στρατολογεί, μανιπιουλάρει και εν συνεχεία εκπαιδεύει παιδιά για γίνουν εκτελεστικά όργανα του Τζιχάντ. Ήδη, βάσει αυτών των στοιχείων 50 παιδιά από τη Μεγάλη Βρετανία ανατρέφονται στους κόλπους του Ισλαμικού κράτους, ενώ εκτιμάται ότι 30.000 "νεοσύλλεκτοι" - μεταξύ των οποίων και 800 Βρετανοί - έχουν ήδη βρεθεί στη Συρία για να πολεμήσουν.

Η έκθεση που έχει συνταχθεί υπό τον τίτλο "Τα παιδιά του Ισλαμικού Κράτους" είχε εγκριθεί από τα Ηνωμένα Έθνη και θα κοινοποιηθεί την Τετάρτη στο βρετανικό κοινοβούλιο. Συντάχθηκε ύστερα από ενδελεχή μελέτη όλων των στοιχείων της προπαγάνδας που γίνεται από τον ISIS και στοχεύει σε παιδιά και φυσικά η εικόνα που προκύπτει είναι αυτή μίας τρομοκρατικής ομάδας απολύτως πρόθυμης να "ανοιχτεί" σε παιδιά, προκειμένου να διασφαλίσει το μέλλον της. Τα στοιχεία για την εκπαίδευση τους δε, είναι ακόμη πιο τρομακτικά: πολλά από αυτά τα παιδιά εκπαιδεύονται για κατάσκοποι, για "κήρυκες" του Τζιχάντ,  για απλοί στρατιώτες, εκτελεστές ή καμικάζι για επιθέσεις αυτοκτονίας... 

Σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης, ο ISIS εστιάζει το μεγαλύτερο μέρος των προσπαθειών του στην κατήχηση παιδιών, μέσα από ένα πρόγραμμα... σπουδών εξτρεμισμού, ενθαρρύνοντας τα να γίνουν μελλοντικοί τρομοκράτες. Οι σημερινοί 'μαχητές' του ISIS βλέπουν αυτά τα παιδιά, ως καλύτερους, πιο εκπαιδευμένους και πιο θανατηφόρους 'μαχητές' απ' ό,τι είναι οι ίδιοι σήμερα. Το γιατί; Διότι αντί να γίνουν μέρος αυτών των ριζοσπαστικών, όπως τις χαρακτηρίζουν, ιδεολογιών μέσα από κηρύγματα, έχουν κατηχηθεί, έχουν γαλουχηθεί σε αυτές τις ακραίες αξίες, από τη γέννηση τους, ή από πολύ νεαρή ηλικία". 

 

Το ακόμη χειρότερο σύμφωνα με την έκθεση; Αυτά τα παιδιά θεωρούνται "άσπιλα", ακριβώς επειδή δεν έχουν προλάβει να ζήσουν με τον τρέχοντα δυτικό αξιακό κώδικα και γι' αυτό λογίζονται αγνότεροι μαχητές, από αυτούς που ήδη υπηρετούν με αφοσίωση τον ISIS. "Αυτά τα παιδιά θεωρείται ότι σώθηκαν από τη διαφθορά του δυτικού πολιτισμού, κάτι που τα καθιστά δυνατότερους από κάθε Μουτζαχεντίν στην παρούσα φάση. Ακριβώς επειδή μπορούν να καταλάβουν τα υψηλά νοήματα του Ισλάμ, στα οποία μυήθηκαν από μικρή ηλικία, ακριβώς επειδή εκπαιδεύονται στη βία από αυτή την ηλικία,  μπορούν να γίνουν καλύτεροι, ακόμη πιο βάρβαροι και αδίστακτοι πολεμιστές", αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.

Ο ISIS ήδη εκπαιδεύει τη δεύτερη γενιά "αγνών" ανήλικων δολοφόνων Facebook Twitter
Τα στοιχεία για την εκπαίδευση τους δε, είναι ακόμη πιο τρομακτικά: πολλά από αυτά τα παιδιά εκπαιδεύονται για κατάσκοποι, για "κήρυκες" του Τζιχάντ, για απλοί στρατιώτες, εκτελεστές ή καμικάζι για επιθέσεις αυτοκτονίας...

Στην παρούσα φάση, οι "ξένοι" νεοσύλλεκτοι αποτελούν μία δυνητική σημαντική ενίσχυση του ISIS με περίπου 80.000 μαχητές στη Συρία και 30.000 στο Ιράκ, τη στιγμή που 6 εκ. άντρες, γυναίκες και παιδιά εικάζεται ότι ζουν στο πλαίσιο του "χαλιφάτου" του ISIS.

"O στόχος είναι να προετοιμάσουν μία νέα, δυνατή, επόμενη γενιά Μουτζαχεντίν, μεγαλωμένη και εκπαιδευμένη, προκειμένου να αποτελέσει μία μελλοντική πηγή μαχητών του ISIS. Ζωτικής σημασίας είναι το στοιχείο ότι το Ισλαμικό Κράτος προετοιμάζει τον στρατό του 'κατηχώντας' μικρά παιδιά μέσα στα σχολεία και εξοικειώνοντας τα με τη βία, βάζοντας να βλέπουν δημόσιες εκτελέσεις ή βίντεο με παρόμοιο υλικό και δίνοντας τους να παίξουν με παιχνίδια - όπλα", αναφέρεται επίσης στην έκθεση. 

Όλη αυτή η τακτική θυμίζει, όπως αναφέρουν οι συντάκτες, τη συντονισμένη στρατολόγηση παιδιών - στρατιωτών στη Λιβερία του 1990, όταν ο Charles Taylor κατέλαβε την εξουσία το 1997 με έναν στρατό ανταρτών που τον αποτελούσαν παιδιά. Οι συντάκτες, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι στελέχη του ISIS ενδεχομένως μελέτησαν την οργάνωση της ναζιστικής νεολαίας, ενώ σύμφωνα με αξιόπιστα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση των Ηνωμένων Εθνών, έχει ήδη δημιουργηθεί μία πτέρυγα του ISIS, με την ονομασία "Fityan al Islam" που σημαίνει "αγόρια του Ισλάμ" και απευθύνεται σε άντρες νεαρής ηλικίας.

 

Και εννοείται ότι ο ISIS χρησιμοποιεί παιδιά σε μία προσπάθεια να επικοινωνήσει εικόνες κτηνωδίας, ενθαρρύνοντας παιδάκια να κρατούν τα κεφάλια αποκεφαλισμένων θυμάτων του ή να παίζουν... ποδόσφαιρο με αυτά.

Στην έκθεση, επισημαίνεται ακόμη το προηγούμενο με το κόμμα Μπάαθ στο Ιράκ, που στα τέλη του '70 είχε ιδρύσει τη Futuwah, κινηματική νεολαία με τις πιο σημαντικές ιρακινές μονάδες παιδιών - στρατιωτών που απαρτίζονταν από αγόρια ηλικίας 10 -15 ετών. 

  

Οι ερευνητές του thinktank "Quilliam" ανακάλυψαν ακόμη ότι μεταξύ της 1ης Αυγούστου του προηγούμενου έτους και της 9ης Φεβρουαρίου φέτος χρησιμοποιήθηκαν επανειλημμένα μικρά παιδιά για τις ανάγκες της προπαγάνδας του ISIS. Απόδειξη το γεγονός ότι σε ένα σύνολο 254 δηλώσεων ή άλλων μηνυμάτων του ISIS χρησιμοποιήθηκαν οι εικόνες μικρών παιδιών, προκειμένου να δοθεί η εντύπωση μιας αυτοκρατορίας, ενός ισχυρού κράτους,  που χτίζεται...

 

Και εννοείται ότι ο ISIS χρησιμοποιεί παιδιά σε μία προσπάθεια να επικοινωνήσει εικόνες κτηνωδίας, ενθαρρύνοντας παιδάκια να κρατούν τα κεφάλια αποκεφαλισμένων θυμάτων του ή να παίζουν... ποδόσφαιρο με αυτά. Το προηγούμενο εξάμηνο, η προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους είχε να επιδείξει τουλάχιστον 12 παιδιά - δολοφόνους, ενώ ένα πρόσφατο, εξόχως μακάβριο βίντεο έδειχνε έναν 4χρονο Βρετανό να πυροκροτεί - απ' ό,τι άφηνε να εννοηθεί το video - ένα παγιδευμένο με βόμβα αυτοκίνητο, σκοτώνοντας 4 φερόμενους ως κατασκόπους που επέβαιναν στο όχημα.

 

Ο ISIS ήδη εκπαιδεύει τη δεύτερη γενιά "αγνών" ανήλικων δολοφόνων Facebook Twitter
Το άλλο "εργαλείο" στρατολόγησης και εκπαίδευσης είναι ο φόβος και τα media που ελέγχει το ίδιο το "χαλιφάτο" και στα οποία "παίζει" υλικό εκφοβισμού και προειδοποιήσεις ότι τα παιδιά που αρνούνται να συμμορφωθούν με τις διαταγές του ISIS θα μαστιγώνονται, θα βιάζονται ή θα βασανίζονται.

 

Από τα βασικά εργαλεία στρατολόγησης του ISIS, οι απαγωγές, που σύμφωνα με την έκθεση, από τον Αύγουστο του 2014 μέχρι τον Ιούνιο του 2015, υπολογίζονται σε 800 με 900 και με στόχους παιδιά ηλικίας 10 - 15 ετών. Τα παιδιά αυτά αποστέλλονται σε "κέντρα εκπαίδευσης" για να σκληραγωγηθούν και να εκπαιδευτούν στη χρήση όπλων και σε τακτικές πολέμου. 

Το άλλο "εργαλείο" στρατολόγησης και εκπαίδευσης είναι ο φόβος και τα media που ελέγχει το ίδιο το "χαλιφάτο" και στα οποία "παίζει" υλικό εκφοβισμού και προειδοποιήσεις ότι τα παιδιά που αρνούνται να συμμορφωθούν με τις διαταγές του ISIS θα μαστιγώνονται, θα βιάζονται ή θα βασανίζονται. 

Ας σημειωθεί ότι ο ISIS επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και απέκτησε τον έλεγχο του εκπαιδευτικού συστήματος στη Συρία και το Ιράκ, με την "κατήχηση" να ξεκινά στα σχολεία και να συνεχίζεται στα στρατόπεδα εκπαίδευσης. Εκεί, τα παιδιά ηλικιών 10 - 15 ετών μυούνται στη "sharia", εξοικειώνονται με τη βία και διδάσκονται πώς μπορούν να υπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο το ισλαμικό κράτος και τον "ιερό πόλεμο" (Τζιχάντ).

Ειδικώς, τα αγόρια παρακολουθούν ένα σκληρό, άκαμπτο πρόγραμμα ισλαμικών σπουδών, στο οποίο η τέχνη, η φιλοσοφία και οι ανθρωπιστικές επιστήμες όχι μόνο δεν έχουν καμία θέση, αλλά περιγράφονται στο σύνολο τους ως "μεθοδολογία του αθεϊσμού". Σ' αυτόν τον... κύκλο σπουδών τα παιδιά μαθαίνουν να απομνημονεύουν χωρία από το Κοράνι και να εκπαιδεύονται από Τζιχαντιστές στη σκοποβολή, την ευρεία χρήση όπλων και τις πολεμικές τέχνες. Τα κορίτσια, που αποκαλούνται "μαργαριτάρια του χαλιφάτου", αναγκάζονται να κρύβουν το πρόσωπο και το σώμα, να ζουν κρυμμένες και να εκπαιδεύονται στο πώς να φροντίσουν έναν άντρα.

"H ζωή μέσα στους κόλπους του ISIS είναι μία από τις πιο σκληρές καταστάσεις στον κόσμο που μπορεί να βιώσει ένα παιδί. Ελπίζουμε ότι αυτή η έκθεση θα αποτελέσει μία σοβαρή προοπτική για όσα συμβαίνουν σ' αυτά τα παιδιά.

Οι συντάκτες της σοκαριστικής έκθεσης καταλήγουν με την προτροπή για τη σύσταση μίας επιτροπής που θα προστατεύσει τις επόμενες γενιές από την παράλογη βία και θα βοηθήσει στην καταγραφή και τον επαναπατρισμό παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ένας από τους συντάκτες της έκθεσης, "η ζωή μέσα στους κόλπους του ISIS είναι μία από τις πιο σκληρές καταστάσεις στον κόσμο που μπορεί να βιώσει ένα παιδί. Ελπίζουμε ότι αυτή η έκθεση θα αποτελέσει μία σοβαρή προοπτική για όσα συμβαίνουν σ' αυτά τα παιδιά. Ότι θα δημιουργήσει ουσιαστικά ανακλαστικά και σοβαρό προβληματισμό, ότι θα γίνει η αφορμή για τη χάραξη μία πολιτικής προστασίας των παιδιών από κυβερνητικές και όχι μόνο υπηρεσίες και οργανισμούς που ενδιαφέρονται για τον τερματισμό των εχθροπραξιών στο Ιράκ και τη Συρία". 

Με στοιχεία από Guardian και Observer 

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ