Pop up χορτοφαγικό δείπνο σε ένα κατάστημα ποδηλάτων στο Κουκάκι

Pop up χορτοφαγικό δείπνο σε ένα κατάστημα ποδηλάτων στο Κουκάκι Facebook Twitter
Κατσικίσιο τυρί με ελαιόλαδο και μυρωδικά
0



ΕΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΟ, vegetarian/vegan δείπνο με την υπογραφή της designer και part time σεφ Χριστίνας Κοτσιλέλου θα φιλοξενήσει για λίγες μέρες το κατάστημα ποδηλάτων και bike café 48Χ17 Cycles στο Κουκάκι. Ξεκινώντας από σήμερα, Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, το pop up εστιατόριο «End of summer» θα μείνει ανοιχτό μέχρι και την Κυριακή σερβίροντας ένα χορτοφαγικό μενού, βασισμένο στα φρούτα και τα λαχανικά του καλοκαιριού που είναι ακόμα διαθέσιμα, παρατείνοντας λίγο ακόμα την καλύτερη εποχή του χρόνου, πριν αποδεχτούμε το φθινόπωρο.

Ροδάκινα, ντομάτες, μελιτζάνες, σταφύλια – οι τελευταίες απολαύσεις του καλοκαιριού (μαζί με μερικά από τα πρώτα ωραία του φθινοπώρου) είναι η έμπνευση για τα πιάτα του «End of summer». Εξ ολοκλήρου vegetarian και vegan για όποιον το επιθυμεί, το μενού της Χριστίνας Κοτσιλέλου είναι σχεδιασμένο για να μοιράζεται στη μέση και περιλαμβάνει από μεζέδες (όπως το πατέ που φτιάχνει από ελληνικές φακές belunga, μανιτάρια, κρασί Πόρτο και καρύδια ή τη χειροποίητη μαρμελάδα της από πράσινο τσίλι) και κρύα σούπα gazpacho με ντομάτα και ροδάκινο μέχρι vegan παγωτό σοκολάτα.

Το κυρίως πιάτο είναι μια «μεσογειακή tostada» με μελιτζάνα και ντοματίνια ψημένα στον φούρνο πάνω σε μία ζεστή και τραγανή πίτα, μαζί με κρέμα γιαουρτιού, chutney κόλιανδρου και κρεμμύδια με σουμάκ.

Ροδάκινα, ντομάτες, μελιτζάνες, σταφύλια- οι τελευταίες απολαύσεις του καλοκαιριού είναι η έμπνευση για τα πιάτα του «End of summer». 


«Ήθελα να είναι ένα μενού casual, να ταιριάζει με τον χώρο» λέει η ίδια. Το 48x17 Cycles στη Βεΐκου, όπου θα βρεις όμορφα, χειροποίητα ποδήλατα από ανεξάρτητα brands, ποδηλατικά εξαρτήματα και αξεσουάρ, επέκτεινε πρόσφατα τη δραστηριότητά του, λειτουργώντας πλέον παράλληλα και ως bike café με premium καφέ, κοκτέιλ, μπίρες από εγχώριες μικροζυθοποιίες, DJ sets αλλά και «ελληνικά tacos».

Pop up χορτοφαγικό δείπνο σε ένα κατάστημα ποδηλάτων στο Κουκάκι Facebook Twitter
Gazpacho με ντομάτα και ροδάκινο


Ως συνδημιουργός του Greece is for Lovers η Χριστίνα είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με το 48x17 Cycles σχεδιάζοντας ένα ποδηλατικό jersey, για να επιστρέψει τώρα με την άλλη ιδιότητα της, αυτή της vegetarian/vegan σεφ.


Οι αρχικές σπουδές της ήταν πάνω στο product design, αλλά πάντα αγαπούσε την μαγειρική. «Πριν από επτά χρόνια αποφάσισα να πάω σε μια σχολή vegan μαγειρικής στο Λος Άντζελες που ειδικεύεται σε raw vegan παρασκευές». Από τότε μαγειρεύει αποκλειστικά χορτοφαγικά και vegan συνδυάζοντας την μαγειρική με το design, δημιουργώντας νόστιμα, όμορφα και υγιεινά πιάτα και χρησιμοποιώντας κατά βάση φρέσκα, εποχικά υλικά, δημητριακά ολικής άλεσης, καλά λιπαρά και εναλλακτικά γλυκαντικά.

«Κάνω κατά καιρούς πράγματα σε εστιατόρια φίλων, catering σε ιδιωτικά δείπνα, pop up, μικρά θεματικά events σε ενδιαφέροντες χώρους». Κάπως έτσι καταφέρνει να ισορροπεί τις δυο της ιδιότητες και να διατηρεί την δημιουργικότητά της.

Pop up χορτοφαγικό δείπνο σε ένα κατάστημα ποδηλάτων στο Κουκάκι Facebook Twitter
Vegan παγωτό σοκολάτα, σιρόπι με αχλάδι, λουίζα και κάρδαμο

Το μενού

Meze to share:

Κατσικίσιο τυρί με ελαιόλαδο και μυρωδικά

Μαρμελάδα με πράσινο chilli

Πατέ με φακές και μανιτάρια, Πόρτο και καρύδια

Σταφύλια με ελαιόλαδο και δεντρολίβανο

Crackers και ψωμί

Κρύα σούπα:

Gazpacho με ντομάτα και ροδάκινο

Κυρίως πιάτο:

Μεσογειακή tostada με ψητή μελιτζάνα και ντοματίνια, κρέμα γιαουρτιού, chutney κόλιανδρου και κρεμμύδια με sumac (vegan επιλογή με κρέμα από tofu)

Γλυκό:

Vegan παγωτό σοκολάτα, σιρόπι με αχλάδι, λουίζα και κάρδαμο

End of summer pop up

8-11 Οκτωβρίου

48Χ17 Cycles, Βεΐκου 2, Κουκάκι

Τιμή μενού/άτομο: 26 ευρώ (μενού τεσσάρων πιάτων)

Κρατήσεις στο τηλ: 2109225488 ή στο Facebook Messenger

Κρατήσεις γίνονται για τραπέζια των 2, 4 ή 6 ατόμων. Θα υπάρχουν 2 slots κρατήσεων καθημερινά, 19:30-21:30 και 21:30-23:30. 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ