Google Tuscan Travel Adventure

Google Tuscan Travel Adventure Facebook Twitter
Η ιδέα της Google να επιλέξει την Τοσκάνη, στην καρδιά της Ιταλίας, για να πραγματοποιήσει την παρουσίαση του προσωπικού βοηθού-εφαρμογής, Google Now, μόνο τυχαία δεν ήταν, όπως αποδείχτηκε...
0


 

Αποδεχτήκαμε με ενθουσιασμό την πρόσκληση της Google για μια περιπέτεια γευσιγνωσίας και τεχνολογίας και βρεθήκαμε μαζί με δημοσιογράφους από τη νότια Ευρώπη στην Τοσκάνη της Ιταλίας το διήμερο 23-24 Σεπτεμβρίου για το Google Tuscan Travel Adventure.


Η ιδέα της Google να επιλέξει την Τοσκάνη, στην καρδιά της Ιταλίας, για να πραγματοποιήσει την παρουσίαση του προσωπικού βοηθού-εφαρμογής, Google Now, μόνο τυχαία δεν ήταν, όπως αποδείχτηκε.


Τόσο η επαρχία Φιρέντσε, όσο και η επαρχία Σιένα, είναι περιοχές με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και πανέμορφα τοπία, που διακρίνονται, εκτός από την ομορφιά τους, και για την παραγωγή κρασιών, με εξέχον το Chianti, αλλά και έξτρα παρθένου ελαιολάδου. Αυτό αντικατοπτρίζεται και στην εξαίσια κουζίνα της περιοχής που είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από πρώτο χέρι, δημιουργώντας και δοκιμάζοντάς την με τη βοήθεια του Google Now και της φωνητικής εντολής «ok, Google».

H επαρχία Φιρέντσε, όσο και η επαρχία Σιένα, είναι περιοχές με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και πανέμορφα τοπία, που διακρίνονται, εκτός από την ομορφιά τους, και για την παραγωγή κρασιών, με εξέχον το Chianti


Πρώτος προορισμός η Φλωρεντία, όπου και φτάσαμε μέσω δύο πτήσεων από Αθήνα, που είχαν ήδη εγκατασταθεί στην εφαρμογή Google Now, η οποία μας ενημέρωνε σε πραγματικό χρόνο για την εξέλιξή τους αλλά και μας καθοδηγούσε εντός των αεροδρομίων.

Google Tuscan Travel Adventure Facebook Twitter
To λιοτρίβι του Castello di Poppiano


Στο αεροδρόμιο μας παραδόθηκε μια συσκευή NEXUS 5 που θα ήταν ο πολύτιμος «οδηγός» μας για το υπόλοιπο ταξίδι και μέσω της οποίας θα είχαμε την ευκαιρία για μια hands-on επαφή με όλες τις λειτουργίες του Google Now.


Μετά το briefing από τους εκπροσώπους της Google στο διάσημο Mozzarella Bar, Obika, στο κέντρο της Φλωρεντίας, οδηγήσαμε έναν μικρό «στόλο» από κόκκινα Fiat 500 προς τη Villa Vignamaggio, στην περιοχή Grave του Chianti, όπου ήταν ο τόπος διαμονής μας.


Οι διαδρομές μας μεταφέρονταν ασύρματα, μέσω NFC, στη συσκευή NEXUS 5 και στο Google Maps που μέσω GPS μας καθοδήγησε σε κάθε κομμάτι της περιπέτειάς μας με την Google στην Τοσκάνη.


Μετά από μια εντυπωσιακή διαδρομή μισής ώρας μέσα από δέντρα και στριφογυριστούς δρόμους, υπό την ακαριαία καθοδήγηση του Google Maps, μας περίμενε σε ένα καταπράσινο τοπίο, περιτριγυρισμένη από αμπελώνες και ελαιώνες, η Villa Vignamaggio, μια παραδοσιακή κατοικία του 14ου αι., που, όπως μας ενημέρωσε η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Google Λονδίνου, ήταν ο τόπος γέννησης της Mona Lisa, της διάσημης Τζιοκόντα.

Google Tuscan Travel Adventure Facebook Twitter
Villa Vignamaggio


Αφού τακτοποιηθήκαμε σε έναν από τους παραδοσιακούς ξενώνες της βίλας και γνωριστήκαμε με τους συμπεριηγητές μας, απολαμβάνοντας τις γεύσεις του τοπικού κρασιού Vignamaggio Albaluce και των συνοδευτικών αλλαντικών της περιοχής, ήρθε η ώρα για το επόμενο σκέλος της περιπέτειας. Μαγειρική!


Με τις υποδείξεις του σεφ μας, κληθήκαμε να μαζέψουμε από το άρτια οργανωμένο μποστάνι της Villa Vignamaggio όλα τα μυρωδικά και τα υπόλοιπα υλικά που θα χρησιμοποιούσαμε για την παρασκευή της Ricotta Gnudi και του Angello in Camicia (αρνάκι ψητό με μυρωδικά), που αποτελούσαν τα δύο πιάτα του δείπνου.


Τη «δύσκολη δουλειά» να διακρίνουμε ανάμεσα στα δεκάδες μυρωδικά φυτά του μποστανιού το θυμάρι, το δεντρολίβανο και το φασκόμηλο διευκόλυνε το NEXUS 5, όπου με την εντολή «ok, Google» αναζητήσαμε στο Ιnternet εικόνες τους για να τα αναγνωρίσουμε.


Μετά το δείπνο και το επιδόρπιο (τιραμισού που παρασκεύασε ο γράφων), οι υπεύθυνοι της Google μας παραχώρησαν ορισμένα από τα πολυσυζητημένα gadgets της εταιρείας, όπως το Google Glass και το χαρτονένιο Cardborad VR – το όραμα της Google στην πρόκληση της εικονικής πραγματικότητας.

Google Tuscan Travel Adventure Facebook Twitter
Ένας αυθεντικός tracker της Google που μεταφέρει στην πλάτη την custom πανοραμική κάμερα με τους 15 φακούς της Google...


Τόσο το Google Glass, όσο και το Cardboard VR, δείχνουν προς ένα συναρπαστικό μέλλον, όπου η Google σπάει τα δεσμά της οθόνης και καταλαμβάνει κομμάτι του οπτικού πεδίου του χρήστη, μεταφέροντάς τη μαζί του.


Η δεύτερη ημέρα της περιπέτειας στην Τοσκάνη με την Google αποτελούνταν από 4 στάσεις.


Στην πρώτη στάση, με θέα τους αμπελώνες και τους ελαιώνες της καταπράσινης πεδιάδας του Chianti, μας έγινε μια επίδειξη των δυνατοτήτων πανοραμικής φωτογράφισης της εφαρμογής Google Photos, με την οποία δημιουργήσαμε το δικό μας πανοραμικό Street View μέσω του smartphone NEXUS 5.


Στη δεύτερη στάση, είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε έναν αυθεντικό tracker. Έναν εργαζόμενο της Google που, μεταφέροντας στην πλάτη την custom πανοραμική κάμερα με τους 15 φακούς της Google, είχε ως αποστολή του την περιήγηση και την πανοραμική απεικόνιση των αμπελώνων της Τοσκάνης για τις ανάγκες του «Street View Italy».


Τρίτη στάση ήταν το Castello di Poppiano, ένα μοναδικής ομορφιάς αναγεννησιακό κάστρο του 1199, όπου οι απόγονοι του Κόντε Ferdinando Guicciardini παράγουν έως σήμερα ορισμένα από τα πιο φημισμένα κρασιά της περιοχής, με εξέχον το Chianti, «Castello di Poppiano», αλλά και παρθένο ελαιόλαδο. Μετά από μια περιήγηση στο κελάρι και το λιοτρίβι του κάστρου, είχαμε την τύχη να δοκιμάσουμε τα προϊόντα που μας εντυπωσίασαν με την υπέροχη γεύση και τα πλούσια αρώματά τους.


Τέταρτος και τελευταίος σταθμός της δεύτερης ημέρας ήταν οι εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του οινοποιείου της οικογένειας Antinori. Πρόκειται για μία από τις πιο πλούσιες οικογένειες της Ιταλίας που παράγει τη μεγαλύτερη ποσότητα κρασιού Chianti (2-3 εκατομμύρια φιάλες) επί 26 ολόκληρες γενιές.

Google Tuscan Travel Adventure Facebook Twitter
Το οινοποιείο Antinori, με τα παγκοσμίως διάσημα κρασιά του...


Το οινοποιείο Antinori, με τα παγκοσμίως διάσημα κρασιά του, στεγάζεται σε ένα πραγματικά μοναδικό αρχιτεκτoνικό επίτευγμα που κρύβεται πίσω από δύο εγκάρσιες τομές στον λόφο που δεσπόζει πάνω από την πεδιάδα του Chianti και αποτελεί την έδρα των επιχειρήσεων της οικογένειας.


Από εκεί μεταφερθήκαμε, εν τέλει, στο αεροδρόμιο της Φλωρεντίας, με το μυαλό μας γεμάτο εικόνες και τον ουρανίσκο μας μαγεμένο από τις πλούσιες γεύσεις της περιοχής, αλλά και με την αίσθηση ότι η Google δεν καταλαμβάνει αδίκως ένα μεγάλο κομμάτι της online καθημερινότητας και των οθονών μας. Η Google έχει δημιουργήσει ένα πολύτιμο εργαλείο, το Google Now, που όχι μόνο έχει στόχο να διευκολύνει την καθημερινότητα όσων το χρησιμοποιούν αλλά και να χαράξει το ίδιο το μέλλον της διάδρασης μεταξύ χρήστη και smartphone. Ένα μέλλον που «ακούει» στη φωνητική εντολή «οk, Google»!

Όλες οι φωτογραφίες του άρθρου τραβήχτηκαν με το LG NEXUS 5 που μας παραχώρησε ευγενικά η Google.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ποιος λοιπόν, δεν θέλει να μείνει στον παράδεισο;»

Γειτονιές της Ελλάδας / «Ποιος δεν θέλει να μείνει στον Παράδεισο;»

Ο Άγγελος Δημητρακόπουλος άφησε την Αθήνα και εγκαταστάθηκε με τη γυναίκα του σε ένα μικρό ορεινό χωριό στα Βαρδούσια, δουλεύοντας στο παραδοσιακό παντοπωλείο τους και κάνοντας «ό,τι ηρεμεί την ψυχούλα τους».
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
«Φεύγαμε από τη Βίτσα και κλαίγαμε, γιατί ξέραμε ότι θα αργούσαμε να ξαναπάμε»

Γειτονιές της Ελλάδας / «Φεύγαμε από τη Βίτσα και κλαίγαμε, γιατί ξέραμε ότι θα αργούσαμε να ξαναπάμε»

Ο Τάσος Ανέστης άφησε πίσω του τις πισίνες και τους παιδότοπους της Αθήνας και μετακόμισε σε ένα Ζαγοροχώρι για να μεγαλώσουν τα παιδιά του με μυρωδιές του δάσους και βόλτες στα ποτάμια και τα βουνά.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Οδοιπορικό στην Τουρκία: Βαδίζοντας στα χνάρια του Αινεία

Ταξίδια / Τσανάκαλε, Αρχαία Τροία, Καταρράκτες Sütüven. Ένα οδοιπορικό στην Τουρκία

Από τον εντυπωσιακό ναό του Απόλλωνα Σμινθέα στο Γκιουλπινάρ μέχρι τον χολιγουντιανό Δούρειο Ίππο στο Τσανάκαλε, η Τουρκία ξεδιπλώνει έναν απολαυστικό χάρτη γεμάτο μύθο και… καλοκαιρινές εκπλήξεις.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ
Σε ένα μικρό χωριό στο Ζαγόρι έχουν γυριστεί 60 ταινίες μικρού μήκους

Γειτονιές της Ελλάδας / Σε ένα μικρό χωριό στο Ζαγόρι έχουν γυριστεί 60 ταινίες μικρού μήκους

Η Βαγγελιώ Ρετάλη μιλά για το Zagoriwood, ένα φεστιβάλ που για λίγες μέρες κάθε καλοκαίρι μετατρέπει τα ήσυχα Κάτω Πεδινά σε επίκεντρο κινηματογραφικής συνάντησης και δημιουργίας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Ο Δημήτρης και ο Κερέμ κάνουν πράξη την ελληνοτουρκική φιλία

Ταξίδια / Ο Δημήτρης και ο Κερέμ κάνουν πράξη την ελληνοτουρκική φιλία

Ο ένας Έλληνας, ο άλλος Τούρκος. Δύο άνθρωποι που γνωρίστηκαν, έγιναν φίλοι και αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν χώρο που να αποτυπώνει όλα όσα τους συνδέουν − και όχι όσα τους χωρίζουν. Το «Meraki Café» στην Κωνσταντινούπολη. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Μπορεί να μην είναι ρόδινα τα πράγματα στην επαρχία, αλλά και πού είναι;»

Γειτονιές της Ελλάδας / «Μπορεί να μην είναι ρόδινα τα πράγματα στην επαρχία, αλλά και πού είναι;»

Η Ευγενία Μαστοράκη άφησε την Αθήνα για την Οκτωνιά, ένα μικρό, γραφικό χωριό στην Εύβοια, όπου ζει με τον σύζυγό της και τα δυο τους παιδιά. Της λείπουν πολλά πράγματα, αλλά εκεί ανασαίνει καλύτερα.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Η επαρχία έχει ανάγκη όλους εκείνους που κάθε Χριστούγεννα, Πάσχα ή καλοκαίρι επιστρέφουν στους τόπους τους και λένε: «Τι ωραία θα ήταν να γυρνούσα μόνιμα»

Γειτονιές της Ελλάδας / «Η κατάσταση στο Μεσολόγγι σήμερα είναι δύσκολη αλλά και ελπιδοφόρα»

Ο Αλέξανδρος Παναγιωτόπουλος επέστρεψε στο Μεσολόγγι και δημιούργησε την ομάδα Messolonghi by Locals με στόχο να επαναφέρει στο προσκήνιο την αξία τού να μένεις, να ζεις και να δημιουργείς στον τόπο σου.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
«Η παλιά Ελλάδα που νομίζαμε πως χάθηκε ζει ακόμα σε τόπους σαν τη Νίσυρο»

Γειτονιές της Ελλάδας / «Στη Νίσυρο οι άνθρωποι δουλεύουν - αλλά υπάρχει χρόνος και για την ψυχή»

Τη στιγμή που η Καλαμάτα άρχισε να του θυμίζει την Αθήνα, ο Σταύρος Παναγιωτόπουλος μετακόμισε σε έναν τόπο όπου δεν χρειάζεται να περιμένει τις διακοπές, μια και έχει το καλοκαίρι έξω από την πόρτα του.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Οδοιπορικό στη «Στέγη του Κόσμου», το Θιβέτ

Ταξίδια / Οδοιπορικό στη «Στέγη του Κόσμου», το Θιβέτ

Σ’ αυτόν τον τόπο, ανάμεσα σε πανύψηλες χιονοσκέπαστες κορφές και απύθμενες χαράδρες, ο χρόνος και ο χώρος διαστέλλονται, ενώ στους απέραντους αγριότοπους όπου κατοικεί ο Θεός επιζεί ακόμα η γαλήνη ενός χαμένου παραδείσου.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ