Google Tuscan Travel Adventure

Google Tuscan Travel Adventure Facebook Twitter
Η ιδέα της Google να επιλέξει την Τοσκάνη, στην καρδιά της Ιταλίας, για να πραγματοποιήσει την παρουσίαση του προσωπικού βοηθού-εφαρμογής, Google Now, μόνο τυχαία δεν ήταν, όπως αποδείχτηκε...
0


 

Αποδεχτήκαμε με ενθουσιασμό την πρόσκληση της Google για μια περιπέτεια γευσιγνωσίας και τεχνολογίας και βρεθήκαμε μαζί με δημοσιογράφους από τη νότια Ευρώπη στην Τοσκάνη της Ιταλίας το διήμερο 23-24 Σεπτεμβρίου για το Google Tuscan Travel Adventure.


Η ιδέα της Google να επιλέξει την Τοσκάνη, στην καρδιά της Ιταλίας, για να πραγματοποιήσει την παρουσίαση του προσωπικού βοηθού-εφαρμογής, Google Now, μόνο τυχαία δεν ήταν, όπως αποδείχτηκε.


Τόσο η επαρχία Φιρέντσε, όσο και η επαρχία Σιένα, είναι περιοχές με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και πανέμορφα τοπία, που διακρίνονται, εκτός από την ομορφιά τους, και για την παραγωγή κρασιών, με εξέχον το Chianti, αλλά και έξτρα παρθένου ελαιολάδου. Αυτό αντικατοπτρίζεται και στην εξαίσια κουζίνα της περιοχής που είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από πρώτο χέρι, δημιουργώντας και δοκιμάζοντάς την με τη βοήθεια του Google Now και της φωνητικής εντολής «ok, Google».

H επαρχία Φιρέντσε, όσο και η επαρχία Σιένα, είναι περιοχές με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και πανέμορφα τοπία, που διακρίνονται, εκτός από την ομορφιά τους, και για την παραγωγή κρασιών, με εξέχον το Chianti


Πρώτος προορισμός η Φλωρεντία, όπου και φτάσαμε μέσω δύο πτήσεων από Αθήνα, που είχαν ήδη εγκατασταθεί στην εφαρμογή Google Now, η οποία μας ενημέρωνε σε πραγματικό χρόνο για την εξέλιξή τους αλλά και μας καθοδηγούσε εντός των αεροδρομίων.

Google Tuscan Travel Adventure Facebook Twitter
To λιοτρίβι του Castello di Poppiano


Στο αεροδρόμιο μας παραδόθηκε μια συσκευή NEXUS 5 που θα ήταν ο πολύτιμος «οδηγός» μας για το υπόλοιπο ταξίδι και μέσω της οποίας θα είχαμε την ευκαιρία για μια hands-on επαφή με όλες τις λειτουργίες του Google Now.


Μετά το briefing από τους εκπροσώπους της Google στο διάσημο Mozzarella Bar, Obika, στο κέντρο της Φλωρεντίας, οδηγήσαμε έναν μικρό «στόλο» από κόκκινα Fiat 500 προς τη Villa Vignamaggio, στην περιοχή Grave του Chianti, όπου ήταν ο τόπος διαμονής μας.


Οι διαδρομές μας μεταφέρονταν ασύρματα, μέσω NFC, στη συσκευή NEXUS 5 και στο Google Maps που μέσω GPS μας καθοδήγησε σε κάθε κομμάτι της περιπέτειάς μας με την Google στην Τοσκάνη.


Μετά από μια εντυπωσιακή διαδρομή μισής ώρας μέσα από δέντρα και στριφογυριστούς δρόμους, υπό την ακαριαία καθοδήγηση του Google Maps, μας περίμενε σε ένα καταπράσινο τοπίο, περιτριγυρισμένη από αμπελώνες και ελαιώνες, η Villa Vignamaggio, μια παραδοσιακή κατοικία του 14ου αι., που, όπως μας ενημέρωσε η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Google Λονδίνου, ήταν ο τόπος γέννησης της Mona Lisa, της διάσημης Τζιοκόντα.

Google Tuscan Travel Adventure Facebook Twitter
Villa Vignamaggio


Αφού τακτοποιηθήκαμε σε έναν από τους παραδοσιακούς ξενώνες της βίλας και γνωριστήκαμε με τους συμπεριηγητές μας, απολαμβάνοντας τις γεύσεις του τοπικού κρασιού Vignamaggio Albaluce και των συνοδευτικών αλλαντικών της περιοχής, ήρθε η ώρα για το επόμενο σκέλος της περιπέτειας. Μαγειρική!


Με τις υποδείξεις του σεφ μας, κληθήκαμε να μαζέψουμε από το άρτια οργανωμένο μποστάνι της Villa Vignamaggio όλα τα μυρωδικά και τα υπόλοιπα υλικά που θα χρησιμοποιούσαμε για την παρασκευή της Ricotta Gnudi και του Angello in Camicia (αρνάκι ψητό με μυρωδικά), που αποτελούσαν τα δύο πιάτα του δείπνου.


Τη «δύσκολη δουλειά» να διακρίνουμε ανάμεσα στα δεκάδες μυρωδικά φυτά του μποστανιού το θυμάρι, το δεντρολίβανο και το φασκόμηλο διευκόλυνε το NEXUS 5, όπου με την εντολή «ok, Google» αναζητήσαμε στο Ιnternet εικόνες τους για να τα αναγνωρίσουμε.


Μετά το δείπνο και το επιδόρπιο (τιραμισού που παρασκεύασε ο γράφων), οι υπεύθυνοι της Google μας παραχώρησαν ορισμένα από τα πολυσυζητημένα gadgets της εταιρείας, όπως το Google Glass και το χαρτονένιο Cardborad VR – το όραμα της Google στην πρόκληση της εικονικής πραγματικότητας.

Google Tuscan Travel Adventure Facebook Twitter
Ένας αυθεντικός tracker της Google που μεταφέρει στην πλάτη την custom πανοραμική κάμερα με τους 15 φακούς της Google...


Τόσο το Google Glass, όσο και το Cardboard VR, δείχνουν προς ένα συναρπαστικό μέλλον, όπου η Google σπάει τα δεσμά της οθόνης και καταλαμβάνει κομμάτι του οπτικού πεδίου του χρήστη, μεταφέροντάς τη μαζί του.


Η δεύτερη ημέρα της περιπέτειας στην Τοσκάνη με την Google αποτελούνταν από 4 στάσεις.


Στην πρώτη στάση, με θέα τους αμπελώνες και τους ελαιώνες της καταπράσινης πεδιάδας του Chianti, μας έγινε μια επίδειξη των δυνατοτήτων πανοραμικής φωτογράφισης της εφαρμογής Google Photos, με την οποία δημιουργήσαμε το δικό μας πανοραμικό Street View μέσω του smartphone NEXUS 5.


Στη δεύτερη στάση, είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε έναν αυθεντικό tracker. Έναν εργαζόμενο της Google που, μεταφέροντας στην πλάτη την custom πανοραμική κάμερα με τους 15 φακούς της Google, είχε ως αποστολή του την περιήγηση και την πανοραμική απεικόνιση των αμπελώνων της Τοσκάνης για τις ανάγκες του «Street View Italy».


Τρίτη στάση ήταν το Castello di Poppiano, ένα μοναδικής ομορφιάς αναγεννησιακό κάστρο του 1199, όπου οι απόγονοι του Κόντε Ferdinando Guicciardini παράγουν έως σήμερα ορισμένα από τα πιο φημισμένα κρασιά της περιοχής, με εξέχον το Chianti, «Castello di Poppiano», αλλά και παρθένο ελαιόλαδο. Μετά από μια περιήγηση στο κελάρι και το λιοτρίβι του κάστρου, είχαμε την τύχη να δοκιμάσουμε τα προϊόντα που μας εντυπωσίασαν με την υπέροχη γεύση και τα πλούσια αρώματά τους.


Τέταρτος και τελευταίος σταθμός της δεύτερης ημέρας ήταν οι εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του οινοποιείου της οικογένειας Antinori. Πρόκειται για μία από τις πιο πλούσιες οικογένειες της Ιταλίας που παράγει τη μεγαλύτερη ποσότητα κρασιού Chianti (2-3 εκατομμύρια φιάλες) επί 26 ολόκληρες γενιές.

Google Tuscan Travel Adventure Facebook Twitter
Το οινοποιείο Antinori, με τα παγκοσμίως διάσημα κρασιά του...


Το οινοποιείο Antinori, με τα παγκοσμίως διάσημα κρασιά του, στεγάζεται σε ένα πραγματικά μοναδικό αρχιτεκτoνικό επίτευγμα που κρύβεται πίσω από δύο εγκάρσιες τομές στον λόφο που δεσπόζει πάνω από την πεδιάδα του Chianti και αποτελεί την έδρα των επιχειρήσεων της οικογένειας.


Από εκεί μεταφερθήκαμε, εν τέλει, στο αεροδρόμιο της Φλωρεντίας, με το μυαλό μας γεμάτο εικόνες και τον ουρανίσκο μας μαγεμένο από τις πλούσιες γεύσεις της περιοχής, αλλά και με την αίσθηση ότι η Google δεν καταλαμβάνει αδίκως ένα μεγάλο κομμάτι της online καθημερινότητας και των οθονών μας. Η Google έχει δημιουργήσει ένα πολύτιμο εργαλείο, το Google Now, που όχι μόνο έχει στόχο να διευκολύνει την καθημερινότητα όσων το χρησιμοποιούν αλλά και να χαράξει το ίδιο το μέλλον της διάδρασης μεταξύ χρήστη και smartphone. Ένα μέλλον που «ακούει» στη φωνητική εντολή «οk, Google»!

Όλες οι φωτογραφίες του άρθρου τραβήχτηκαν με το LG NEXUS 5 που μας παραχώρησε ευγενικά η Google.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

48 ώρες στη Σπάρτη

Ταξίδια / 48 ώρες στη Σπάρτη

Στη Λακωνική πρωτεύουσα με το νεοκλασικό παρελθόν, ξεκινάμε τη βόλτα μας από το δημοφιλές άγαλμα του Λεωνίδα, επισκεπτόμαστε το Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης, ενώ εξορμούμε και στην ξακουστή καστροπολιτεία του Μυστρά και το πανέμορφο κεφαλοχώρι Γεράκι.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ
«H απόφαση να επιστρέψω στον Τυρό με έφερε πιο κοντά σε ό,τι έχει πραγματική αξία για μένα, μου έδωσε ελπίδα πως κάτι μικρό μπορεί να έχει μεγάλο αποτύπωμα, όταν γίνεται με αγάπη και συνέπεια»

Γειτονιές της Ελλάδας / Η Ελισάβετ υφαίνει τα υφαντά της στον Τυρό Αρκαδίας

Η Ελισάβετ Ροδοπούλου επέστρεψε από το εξωτερικό στο χωριό της για να ασχοληθεί με μια τέχνη που χάνεται: την παραδοσιακή τσακώνικη υφαντική. Η σκέψη της πηγαίνει συχνά στη γιαγιά της, που ξεκίνησε να υφαίνει στον αργαλειό μόλις στα εννιά της χρόνια.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
48 ώρες στην Καστοριά

Ταξίδια / 48 ώρες στην Καστοριά

Με ορμητήριο τη διάσημη λίμνη της Καστοριάς, θαυμάζουμε τις βυζαντινές εκκλησίες και τα αρχοντικά της που μοιάζουν ανεξάντλητα και ανακαλύπτουμε μια άγνωστη Ελλάδα στον νεολιθικό οικισμό του Δισπηλιού και τα εγκαταλελειμμένα χωριά Κορέστεια.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ
ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ/ ΤΙΤΛΟΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

Γειτονιές της Ελλάδας / «Κολωνάκια και καφετέριες θα βρεις παντού. Mια καλή ζωή όχι»

Μετά από μια κοσμοπολίτικη ζωή, ο Φίλιππος Παπαδημητρίου αποφάσισε να εγκατασταθεί στην Αγριλίτσα Αργολίδας και να συστήσει την πρωτοβουλία «Ανασυγκρότηση των Κοιλάδων Δυτικής Αργολίδας», που προσπαθεί να αντιμετωπίσει την ερημοποίηση των χωριών της περιοχής. Πιστεύει σαφώς πως το μέλλον μας είναι η αποκέντρωση.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Η Φωτεινή γύρισε στο χωριό και έφτιαξε μια εφημερίδα από το μηδέν

Γειτονιές της Ελλάδας / Η Φωτεινή γύρισε στο χωριό και έφτιαξε μια εφημερίδα από το μηδέν

Η 28χρονη Φωτεινή Γάλλου εκδίδει την εφημερίδα «Τα Χωριάτικα» στον παραδοσιακό οικισμό της Πρώτης Σερρών, όχι για να καλύψει ένα κενό στην αγορά αλλά στις ανθρώπινες σχέσεις. Απολαμβάνει τη ζωή στο χωριό και δεν τη βρίσκει ούτε πισωγύρισμα ούτε αποτυχία.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Γιώργος Καπουτζίδης: «Στη Νέα Ζηλανδία είδα πραγματικά ευτυχισμένους ανθρώπους»  «Στη Νέα Ζηλανδία είσαι πάρα μα πάρα πολύ μακριά από οτιδήποτε» Ο Γιώργος Καπουτζίδης θα μπορούσε να ζήσει για πάντα στη Νέα Ζηλανδία

Γιώργος Καπουτζίδης / «Στη Νέα Ζηλανδία δεν εκνευρίζονται, δεν κορνάρουν»

O γνωστός σεναριογράφος και ηθοποιός ταξίδεψε ως την άλλη άκρη του κόσμου για να γνωρίσει από κοντά μια χώρα που, πέρα από την επιβλητική της φύση, φαίνεται να έχει επιλέξει έναν διαφορετικό τρόπο ζωής. Και με το που προσγειώθηκε, τον υποδέχτηκε… μία Καρυάτιδα.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
«Στο Μέσο Γερακάρι Ζακύνθου, η Αθήνα δεν είναι καν στον ορίζοντα»

Γειτονιές της Ελλάδας / «Στο Μέσο Γερακάρι Ζακύνθου, η Αθήνα δεν είναι καν στον ορίζοντα»

Για 15 χρόνια, ο Ανδρέας Γεωργίου πηγαινοερχόταν στη δουλειά του, από ένα χωριό της Κορινθίας ως το κέντρο της Αθήνας. Η απόφαση να μετακομίσει σε ένα χωριό της Ζακύνθου δεν ήταν εύκολη. Μια φράση της κόρης του όμως τον έπεισε κι έτσι τώρα πια ζει σε ένα μέρος με ατελείωτους ελαιώνες και μεγάλη αγάπη για την ποίηση και το παραδοσιακό τραγούδι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Μονοπάτια Αγίου Όρους: Ανάμεσα στη φύση και την πνευματικότητα

Ταξίδια / Μονοπάτια Αγίου Όρους: Ανάμεσα στη φύση και την πνευματικότητα

Οι διαδρομές ανάμεσα σε επιβλητικά μοναστήρια και σκήτες, όπως και η φροντίδα για την προστασία τους, ενώνουν ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο: έναν Αυστραλό δικαστή, έναν Βέλγο τραπεζικό, έναν ψυχίατρο από το Ομάν, έναν Άγγλο εκδότη και έναν Έλληνα μηχανικό αεροσκαφών.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Στο χωριό καταλάβαμε για πρώτη φορά πως ο φορτιστής του κινητού κάνει θόρυβο»

Οι επαρχίες μας / «Στο χωριό καταλάβαμε για πρώτη φορά πως ο φορτιστής του κινητού κάνει θόρυβο»

Η Δέσποινα Τζιουβάρα άφησε την Αθήνα για τον Βουτσαρά, ένα από τα Κουρεντοχώρια, και ευελπιστεί να βοηθήσει την περιοχή να περάσει σε μια νέα εποχή μετά την απότομη ερήμωση.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Δεμάτι κάλεσμα

Γειτονιές της Ελλάδας / «Η καθημερινότητα δεν είναι σχεδόν ποτέ ίδια στο βουνό»

Ο Βασίλης Νάκκας, ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ΚοινΣΕπ «Τα Ψηλά Βουνά», απευθύνει πρόσκληση σε όσους θέλουν να ζήσουν και να εργαστούν στο Δεμάτι Ζαγορίου, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη των ορεινών κοινοτήτων.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τρεις φίλοι από την Αθήνα δημιούργησαν μια μικρή, αυτάρκη κοινότητα στην Αιτωλοακαρνανία, έναν ζωντανό πυρήνα ανθρώπων που ζουν και εργάζονται με τη φύση αναζωογονώντας την τοπική κοινωνία

Γειτονιές της Ελλάδας / «Είναι ωραίο να μη γυρίζουν όλα γύρω από τα λεφτά»

Τρεις Αθηναίοι δημιούργησαν το Yamochori, μια μικρή, αυτάρκη κοινότητα στην Αιτωλοακαρνανία – έναν ζωντανό πυρήνα ανθρώπων που ζουν και εργάζονται με τη φύση, οργανώνοντας δράσεις και αναζωογονώντας την τοπική κοινωνία.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
48 ώρες στη Λάρισα

Ταξίδια / 48 ώρες στη Λάρισα

Από τα αρχαία θέατρα που κρύβονται στο κέντρο της, μέχρι το καλλιτεχνικό χωριό της που ζωντανεύει κάτω από τον ήλιο, η πόλη αυτή δεν είναι απλώς μια ενδιάμεση στάση προς τη Θεσσαλονίκη, αλλά προσφέρει πολλά μαζί με το τσίπουρο Τυρνάβου και τον χαλβά Φαρσάλων.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ
«Οι άνθρωποι του χωριού είναι απλοί, καθημερινοί άνθρωποι. Επέλεξα να ζήσω ανάμεσά τους και όχι σε παλάτια. Κοντά τους όμως νιώθω βασιλιάς».

Γειτονιές της Ελλάδας / «Ζώντας κοντά στους ανθρώπους του χωριού νιώθω βασιλιάς»

Ο Νίκος Πατερέκας μετακόμισε ξαφνικά στη Νέα Αβόρανη, έγινε αγρότης και, αν και κάποια αγαπημένα του πρόσωπα μπορεί να μην τον στήριξαν σε αυτή την απόφαση, πορεύεται με οδηγό την υπόσχεση που έδωσε όταν έχασε τους παππούδες του.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ