Taste of Athens 2019

Taste of Athens 2019 Facebook Twitter
14 από τα κορυφαία εστιατόρια της πόλης θα βρίσκονται στο Ζάππειο Μέγαρο.
0

Τι είναι η γεύση, αν όχι μια αφορμή για συναισθήματα; Από τις αναμνήσεις της μαμαδίστικης κουζίνας μέχρι το ταξίδι σε μέρη που δεν έχεις επισκεφτεί ποτέ, η γεύση μπορεί δικαίως να τοποθετηθεί στην κορυφή των πολιτισμικών αγαθών και να εξασφαλίσει μια θέση σ' εκείνη τη χρονοκάψουλα που θα βρουν οι επόμενες γενιές για να συνθέσουν το παζλ της δικής μας κοινωνίας.

Ξεφεύγοντας από την έννοια της ανάγκης (που συνδέεται με το καθημερινό φαγητό), η γεύση γίνεται απόλαυση, έμπνευση και δημιουργία στα χέρια των ειδικών που ορίζουν τη σύγχρονη γαστρονομία μέσα από την οπτική της δικής τους τέχνης.

Taste of Athens 2019 Facebook Twitter
Οι σημαντικότεροι χώροι της γαστρονομικής σκηνής θα στηθούν στο Taste of Athens σε μια pop up μορφή.

Το Taste of Athens είναι μια γιορτή αφιερωμένη σε αυτή την τέχνη και επιστρέφει στην Αθήνα ως αναπόσπαστο μέρος της πλατφόρμας Taste Festivals που περιλαμβάνει τα σημαντικότερα γαστρονομικά φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Άλλωστε, πώς θα μπορούσε να λείπει από την ωδή στη γεύση η εκδοχή της αθηναϊκής κουζίνας;

Για δεύτερη χρονιά, 14 από τα κορυφαία εστιατόρια της πόλης, πολλά από τα οποία έχουν βραβευτεί με αστέρι Michelin, και οι αναγνωρισμένοι σεφ που επιμελούνται τις κουζίνες τους θα βρίσκονται στο Ζάππειο Μέγαρο αυτήν τη φορά, από τις 19 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, για να σερβίρουν εντυπωσιακά πιάτα που υπογράφουν οι ίδιοι.

Taste of Athens 2019 Facebook Twitter
Taste of Athens 2019

Οι σημαντικότεροι χώροι της γαστρονομικής σκηνής θα στηθούν στο Taste of Athens σε μια pop up μορφή για να δημιουργήσουν και να προσφέρουν ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας σε τιμές διαμορφωμένες ειδικά για το φεστιβάλ.

Η Σπονδή με τον Άγγελο Λάντο, η Hytra με τον Τάσο Μαντή, το Varoulko Seaside με τους Λευτέρη Λαζάρου και Γιάννη Παρίκο, το Balthazar με τον Χριστόφορο Πέσκια, το Fuga με τον Δημήτρη Κατριβέση, το Vezene και το Birdman με τον Άρη Βεζενέ, το Cookoovaya με τους Σπύρο Λιάκο, Βαγγέλη Λιάκο, Περικλή Κοσκινά και Μάνο Ζουρνατζή, το Ψωμί & Αλάτι με τον Γιάννη Λουκάκο, το ΦΒΚ με τον Δήμο Μπαλόπουλο, το Mr Pug Athens με τον Γιώργο Βενιέρη, το Ergon με τους Λευτέρη Αθανασόπουλο και Παναγιώτη Ξάνθη, το Sense Restaurant με τον Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο και το Artisanal με τον Δημήτρη Δημητριάδη συμμετέχουν σε αυτήν τη γιορτή που ταξιδεύει σε περισσότερες από είκοσι μητροπόλεις του πλανήτη και κάνει στάση στην Αθήνα με την υποστήριξη της Diners Club International και τoυ Fine Drinking by World Class.

Taste of Athens 2019 Facebook Twitter
Taste of Athens 2019
Taste of Athens 2019 Facebook Twitter
Taste of Athens 2019


Το Taste of Athens δεν είναι απλώς μια ευκαιρία για να γνωρίσεις νέες γεύσεις. Είναι μια συνολική εμπειρία βασισμένη στην αθηναϊκή γαστρονομία με celebrity σεφ να δίνουν το παρών, masterclasses και ενδιαφέρουσες ομιλίες, ανοιχτές προς το κοινό, αλλά και ένα διαδραστικό περιβάλλον όπου κοινό και επαγγελματίες αλληλεπιδρούν, μοιράζονται τα μυστικά της γευσιγνωσίας και της οινογνωσίας αλλά και τις νέες τάσεις στη γαστρονομία και ταυτόχρονα ανακαλύπτουν εκλεπτυσμένα προϊόντα από κορυφαίoυς food & beverage προμηθευτές και Έλληνες παραγωγούς.


Τέσσερις μέρες γεμάτες συνθέσεις υλικών, αναπάντεχους συνδυασμούς, μαγειρικές τεχνικές και κυρίως υψηλή τέχνη και αισθητική σε κάθε πιάτο που αντιπροσωπεύει την αθηναϊκή γαστρονομία. Το Taste of Athens θα μπορούσε σίγουρα να μπει στη χρονοκάψουλα της σύγχρονης Αθήνας.

Taste of Athens 2019 Facebook Twitter
Τέσσερις μέρες γεμάτες συνθέσεις υλικών, αναπάντεχους συνδυασμούς, μαγειρικές τεχνικές και κυρίως υψηλή τέχνη και αισθητική σε κάθε πιάτο που αντιπροσωπεύει την αθηναϊκή γαστρονομία.
Taste of Athens 2019 Facebook Twitter
Taste of Athens 2019

Info

Taste of Athens 2019
19-22 Σεπτεμβρίου, Ζάππειο Μέγαρο
Καθημερινά δυο ξεχωριστές τετράωρες ενότητες: 12:00-16:00 & 18:30-22:30.

 

Τιμές εισιτηρίων για κάθε τετράωρη ενότητα:
Απλό εισιτήριο: €20
Περιλαμβάνει ένα dish voucher των €3 και πρόσβαση στα Chefs Theatre, Entertainment Stage, Cooking Masterclasses και Exhibitors' Village.

 

VIP εισιτήριο: €50
Περιλαμβάνει δωρεάν πάρκινγκ με valet service, welcome drink και oyster treat, ένα dish voucher των €9, πρόσβαση σε Chefs Theatre, Entertainment Stage, Cooking Masterclasses και Exhibitors' Village και επιπλέον πρόσβαση σε ειδικά διαμορφωμένο VIP Lounge στον κήπο και το εστιατόριο της Αίγλης

Για τους κατόχους καρτών Diners Card International και τα groups ισχύουν ειδικές προσφορές. Για τα παιδιά έως και 6 ετών η είσοδος είναι δωρεάν.


Προπώληση εισιτηρίων στο athens.tastefestivals.com, μέσω Viva και στα ταμεία της εισόδου.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ