Τα «εναλλακτικά» πασχαλινά τσουρέκια της Αθήνας Facebook Twitter
Στο Bon Bon Fait Maison θα βρείτε το «a la Tropézienne», ένα τσουρέκι με μαστίχα και μαχλέπι γεμισμένο με ελαφριά κρέμα βανίλιας και μασκαρπόνε.

Τα εναλλακτικά πασχαλινά τσουρέκια της Αθήνας

0

Tα κλασικά και ωραία τσουρέκια της Αθήνας είμαι βέβαιη ότι πάνω - κάτω τα ξέρετε, όλο και κάποιο θα ξεφουρνίζουν στη γειτονιά σας. Ας πούμε, στο Παγκράτι μάς σπάει όλο τον χρόνο τη μύτη η μυρωδιά από το πολίτικο που ζυμώνει το Lido (Χρεμωνίδου 35, 210 7516898).

Αλλά κλασικά ονόματα που φημίζονται για το τσουρέκι τους είναι αυτό του Τάκη στο Κουκάκι (Μισαραλιώτου 14, 210 9230052), τoυ Alma (Αγίου Αλεξάνδρου 56, 210 9834493), του Divan (Ναϊάδων 51, 2109821927), του Riviera στο Παλαιό Φάληρο (Τρίτωνος 119, 210 9826670) και του Maxim στη Νέα Σμύρνη (Τσακίρογλου 23, 210 9324603)

Στον Πειραιά το προμηθεύονται από τον φούρνο του Σέκκα, στην Παλιά Κοκκινιά από το Rita's cookies (Δομοκού 40, 210 4912323), στο Περιστέρι από τη Μέλισσα (Εθνάρχου Μακαρίου 43, 210 5711055), στη Γλυφάδα παίρνουν από τον Τάσο (Μαραγκού 6, 210 8943154), στη Νέα Ιωνία από τα Γιούλια (Αλέκου Παναγούλη 74, 210 2798351 / Μεσολογγίου 24, 210 2799766 / Αναγεννήσεως 49-51, 210 2778840), στη Νέα Φιλαδέλφεια από τον Τίλλα (Αγίας Τριάδος 2,  210 2514077) στα Ιλίσια από την Εύη (Ιλισίων 2 & Νυμφαίου 4, 210 7241766), στην Κυψέλη από τον φούρνο του Ρεμούνδου.

Αν κινείστε μεταξύ Συντάγματος, Εξαρχείων και Παγκρατίου, μπορείτε να δοκιμάσετε από την Πνύκα (Πετράκη 24, 210 3245162 / Τοσίτσα 26, 210 3812817 / Πρατίνου 2, 2107213832), είναι εγγύηση ό,τι κάνει, το ίδιο ισχύει και για το τσουρέκι της. 

Φέτος το Πάσχα υπάρχουν πολλές εναλλακτικές προτάσεις για το πασχαλινό τραπέζι, αφού οι νέοι και πολύ ταλαντούχοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας δεν προσπαθούν να ανταγωνιστούν τους παλιούς και καλούς αλλά φροντίζουν να μας προσφέρουν κάτι πρωτότυπο, τη δική τους προσέγγιση στις γευστικές παραδόσεις των ημερών.

Πάλι στα Εξάρχεια, ένα από τα πιο ωραία τσουρέκια το ξεφουρνίζει ο Ασημακόπουλος (Χαρ. Τρικούπη 82, 210 3610092). Ένα άλλο δικό μου αγαπημένο είναι αυτό του Βάρσου της Κηφισιάς (Κασσαβέτη 5, 210 8012472). Εκεί ακολουθούν τον βιεννέζικο τρόπο, δηλαδή το φτιάχνουν με φρέσκα αυγά, βούτυρο, γάλα και ξύσμα από πορτοκάλι, χωρίς μαχλέπι. Φέρνει σε μπριός, είναι πολύ αφράτο και άλλο τόσο μυρωδάτο.

Τα «εναλλακτικά» πασχαλινά τσουρέκια της Αθήνας Facebook Twitter
Στο Madame Fraise φέτος το Πάσχα έχουν ετοιμάσει ένα panettone με γεύση τσουρέκι και πορτοκάλι confit, με τα διακριτικά φυσικά αρώματα του τσουρεκιού, μαχλέπι, μαστίχα και βανίλια Μαδαγασκάρης.  

Φέτος το Πάσχα όμως υπάρχουν και πολλές εναλλακτικές προτάσεις για το πασχαλινό τραπέζι, αφού οι νέοι και πολύ ταλαντούχοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας δεν προσπαθούν να ανταγωνιστούν τους παλιούς και καλούς αλλά φροντίζουν να μας προσφέρουν κάτι πρωτότυπο, τη δική τους προσέγγιση στις γευστικές παραδόσεις των ημερών.

Δύο πολύ ταλαντούχοι pâtissiers, ο Ευγένιος Βαρδακαστάνης και ο Γιάννης Κίκιρας, βρίσκονται πίσω από το πρώτο ghost ζαχαροπλαστείο της Αθήνας, το Madame Fraise του Παγκρατίου (Υμηττού 225, 211 4186086) που βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα της Noble Pastry Athens και μας εξυπηρετεί μέσω efood και wolt καθώς και με pick-up παραλαβή του γλυκού μας από το κατάστημα, που δεν έχει βιτρίνα. Και καθώς το έχουν βάλει σκοπό να μας κάνουν να τρώμε το δημοφιλές, ιταλικό, φουσκωτό και χριστουγεννιάτικο κέικ όλο τον χρόνο, φέτος το Πάσχα έχουν ετοιμάσει ένα panettone με γεύση τσουρέκι και πορτοκάλι confit, με τα διακριτικά φυσικά αρώματα του τσουρεκιού, μαχλέπι, μαστίχα και βανίλια Μαδαγασκάρης.  

Τον ίδιο στόχο έχει και ένας άλλος εξαιρετικός pastry chef που έχει τη βάση του στην ίδια περιοχή, ο Αντώνης Σελέκος (Εριφύλης 2, Παγκράτι, 210 7248888), που ετοιμάζει ένα πανετόνε με μαστίχα, μαχλέπι και μανταρίνι, πλέκει όμως και τσουρέκι με την ίδια συνταγή και μας προτείνει να το συνδυάσουμε με δύο σπιτικά spreads – ένα σοκολάτας με 70% φουντούκι και ένα αλατισμένης καραμέλας με ανθό αλατιού. Spreads για το πασχαλινό τσουρέκι έχουν ετοιμάσει και άλλοι.

Θα παραμείνω στο Παγκράτι γιατί εκεί έχει ανοίξει και ο τελευταίος new age φούρνος της πόλης, ο Μονόκερος (Φαίδρου 4, 210 7510887), πίσω από τον οποίο βρίσκονται δύο παιδικοί φίλοι, ο Περικλής Σταμπόγλης και η Ελένη Θεοδοσοπούλου. Εκείνος ερωτεύτηκε το ψωμί όταν σπούδαζε ηλεκτρολόγος μηχανικός στη Γαλλία, εκείνη είναι ηθοποιός και τώρα πια τα πρωινά βάζει στη βιτρίνα τους γλυκά δικής της έμπνευσης και εκτέλεσης. Σε αυτό το πρώτο Πάσχα λειτουργίας τους θα βάλουν στα ράφια τους διάφορα παραδοσιακά και μαζί με το τσουρέκι τους μπορείτε να πάρετε το δικό τους spread φουντούκι-σοκολάτα. 

Τα «εναλλακτικά» πασχαλινά τσουρέκια της Αθήνας Facebook Twitter
Μπορείτε να βρείτε το τσουρέκι ως γεύση παγωτού στο Fatto a Mano.

Το Ourse της Γλυφάδας (Μυστρά 39, 212 1067019) και ο κορυφαίος του pastry chef, Σπύρος Πεδιαδιτάκης, έχουν ετοιμάσει τη δική τους ξεχωριστή εκδοχή τσουρεκιού με την πλούσια πραλίνα με καραμελωμένο φουντούκι, σοκολάτα gianduja και ανθό αλατιού. Αυτήν τη χρονιά η πραλίνα δεν θα είναι σε γέμιση αλλά θα συνοδεύει το τσουρέκι σε βαζάκι, ως spread δηλαδή, για να την απολαύσετε σε όση ποσότητα επιθυμείτε. Αν σας βγάλει ο δρόμος προς τα εκεί, σημειώστε ότι το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, όπως γίνεται κάθε χρόνο, θα παρουσιαστεί και η νέα συλλογή ανοιξιάτικων και καλοκαιρινών γλυκών που θα κοσμούν τις βιτρίνες του Ourse το επόμενο διάστημα, με ορισμένα είδη-έκπληξη.

Επίσης, μπορείτε πάντα να επιλέξετε το spread σας από το Wild Souls (Βουλής 36, Σύνταγμα, 210 3231438) με τα πολλά αγνά βούτυρα καρπών χωρίς γλουτένη, χωρίς φοινικέλαιο, χωρίς ζάχαρη και συντηρητικά. Έχει τόση ποικιλία που πιστεύω ότι σίγουρα θα βρείτε κάποιο που θα το αγαπήσετε και θα το κάνετε κομμάτι του πρωινού σας γεύματος, εκτός από το ότι θα το συνδυάσετε αυτές τις μέρες με το τσουρέκι. Θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε το φιστικοβούτυρο Αιγίνης και το φουντουκοβούτυρο με κακάο. 

Στον third wave φούρνο του Κολωνακίου, στην Kora (Παναγιώτου Αναγνωστοπούλου 44, 210 3627855), μας έχουν συνηθίσει σε ξεχωριστές (και πάντα νόστιμες) επετειακές προτάσεις. Φέτος έχουν ετοιμάσει πολλά για το πασχαλινό τραπέζι, μεταξύ των οποίων βρίσκουμε μια babka, το γλυκό ψωμί με σοκολάτα και φουντούκι που μπορείτε να επιλέξετε φέτος αντί τσουρεκιού, ενώ αν θέλετε να κάνετε ένα ιδιαίτερο δώρο μπορείτε να επιλέξετε το τσουρέκι-συνεργασία με τη σχεδιάστρια κοσμημάτων Κατερίνα Ψωμά, η οποία επιμελήθηκε ένα αυγό Murano μαζί με τεχνίτες της Βενετίας, το οποίο θα μείνει μετά ως διακοσμητικό στον παραλήπτη του, ή και σε εσάς. 

Τα «εναλλακτικά» πασχαλινά τσουρέκια της Αθήνας Facebook Twitter
Στην Κora θα βρείτε babka, το γλυκό ψωμί με σοκολάτα και φουντούκι που μπορείτε να επιλέξετε φέτος αντί τσουρεκιού.
Τα «εναλλακτικά» πασχαλινά τσουρέκια της Αθήνας Facebook Twitter
Το vegan τσουρέκι του Holy Llama.

Αν ψάχνετε vegan τσουρέκι τότε οι διευθύνσεις που χρειάζεστε είναι του Holy Llama (Γρ. Κυδωνιών 8, Υμηττός, 210 7626078 / Νίκης 23, Σύνταγμα, 210 3212756) που το βγάζει απλό αλλά και με σοκολάτα και με κάστανο, του Yum Guiltfree (Ξενοφώντος 40, Γλυφάδα, 210 9613374) που έχει ένα sugar-free σοκολατένιο γεμιστό τσουρέκι με κρέμα φουντουκιού ενώ στα Βόρεια το ζαχαροπλαστείο Φύσις (λεωφ. Μεσογείων 450, Αγ. Παρασκευή, 210 6090740 / λεωφ. Κηφισίας 98, Μαρούσι, 211 406926) προσφέρει vegan τσουρέκι, αλλά και χωρίς ζάχαρη και gluten free. Τσουρέκι με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο αλλά χωρίς καθόλου ζάχαρη θα βρείτε στα ζαχαροπλαστεία της Slim Bites (Βριλήσσια: Λ. Πεντέλης 59, 210 6646716 / Γλυφάδα: Λαοδίκης 33-35, 211 1196140 / Κολωνάκι: Πατριάρχου Ιωακείμ 37, 210 7224757 / Νέα Ερυθραία: Κηφισίας 373, 210 6254165 / Νέο Ψυχικό: Σολωμού 9, 210 6776764).

Κεφάλαιο colomba di pasqua: Διασταύρωση του panettone και του pandoro, πρόκειται για το ιταλικό πασχαλινό τσουρέκι. Βαφτίστηκε έτσι από το σχήμα του που παραπέμπει σε περιστέρι, συμβολίζοντας το Άγιο Πνεύμα. Στη Νέα Ερυθραία, ένας από τους καλύτερους ζαχαροπλάστες της γενιάς του και της πόλης, ο Αλέξανδρος Παυλώβ του Pavlov’s Lab (Πατριάρχου Γρηγορίου Ε 15, 211 0124691), δεν το εισάγει παρά το προσφέρει φρέσκο και λαχταριστό, φτιαγμένο αποκλειστικά με φυσικό προζύμι, ακολουθώντας πιστά την ιταλική παράδοση. Επίσης, το προαναφερθέν Holy Llama διάλεξε για φέτος να κάνει colomba di pasqua γεμισμένη με πορτοκάλι γλασέ, σταφίδα και στολισμένη με γλάσο αμυγδάλου στη φόρμα του panettone. Πασχαλινό τσουρέκι όπως το κάνουν οι Ιταλοί προσφέρουν εδώ και χρόνια και στον φημισμένο φούρνο Ρίζος Ελαία (Ματρόζου 12, 210 9249527) στο Κουκάκι. 

Τα «εναλλακτικά» πασχαλινά τσουρέκια της Αθήνας Facebook Twitter
Στο Pavlov’s Lab θα βρείτε το ιταλικό πασχαλινό τσουρέκι φρέσκο και λαχταριστό, φτιαγμένο αποκλειστικά με φυσικό προζύμι, ακολουθώντας πιστά την ιταλική παράδοση.
Τα «εναλλακτικά» πασχαλινά τσουρέκια της Αθήνας Facebook Twitter
Τσουρέκι με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο αλλά χωρίς καθόλου ζάχαρη θα βρείτε στα ζαχαροπλαστεία της Slim Bites.

Από την καρδιά του κέντρου αλλά και από τον Πειραιά μπορείτε να αγοράσετε ένα πολύ ξεχωριστό τσουρέκι, το «a la Tropézienne» που παρουσιάζει ο Κρίτων Πουλής στο Bon Bon Fait Maison (Πετράκη 30, Αθήνα / Πολυδεύκους 39, Πειραιάς, 210 4117999), ταυτισμένο με το Σεν Τροπέ και αγαπημένο γλυκό της Μπριζίτ Μπαρντό. Συνδυάζοντάς το με τη δική μας παράδοση, ο pastry chef φτιάχνει ένα τσουρέκι με μαστίχα και μαχλέπι και το γεμίζει με ελαφριά κρέμα βανίλιας και μασκαρπόνε. 

Και αν θέλετε να γευτείτε τσουρέκι αλλά με εντελώς άλλο τρόπο, μπορείτε να το βρείτε ως γεύση παγωτού στο Fatto a Mano (Κώστα Βάρναλη 21, Περιστέρι, 210 5777407 / Ζησιμοπούλου 86, Παλαιό Φάληρο, 210 9431995) και σε μορφή cookies με μαχλέπι, μαστίχα και αμύγδαλο που ψήνονται στο Τhe Cookie Spot (Λεωφ. Κηφισίας 129, Αμπελόκηποι, 210 6983637) αλλά και σε vegan γκρανόλα που έχει ετοιμάσει η Φιλίππα Νάκα του Phil's granola. Οι περισσότερες από τις παραπάνω διευθύνσεις εξυπηρετούν και μέσα από τις online delivery πλατφόρμες φαγητού, αναζητήστε τις λοιπόν και εκεί. 

Γεύση
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Αντώνης Σελέκος θέλει να μας κάνει να τρώμε πανετόνε και το καλοκαίρι

Γεύση / Ο Αντώνης Σελέκος θέλει να μας κάνει να τρώμε πανετόνε και το καλοκαίρι

Πέρσι μοίρασε πόρτα-πόρτα το γλυκό του ψωμί, που έγινε viral. Φέτος, ο pastry chef του Funky Gourmet δημιούργησε ένα εργαστήριο στο Παγκράτι που θα λειτουργεί με εστιατορική λογική και θα προσφέρει ένα προϊόν που έχει συνδεθεί με τις γιορτές των Χριστουγέννων όλο τον χρόνο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μυρωδάτο τσουρέκι, βασιλόπιτα όλο τον χρόνο και πολίτικες γεύσεις στο Πελίτ

Γεύση / Μυρωδάτο τσουρέκι, βασιλόπιτα όλο τον χρόνο και πολίτικες γεύσεις στο Πελίτ

Το μικρό ζαχαροπλαστείο στην οδό Σπάρτης, κάτω από την πλατεία Αμερικής, επιμένει να φτιάχνει αυθεντικά πολίτικα γλυκά, τσουρέκια και γιαγλί simit που θα βρεις μόνο στα στενά της Πόλης.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
Τα vegan γλυκά της Αθήνας απευθύνονται σε όλους, γιατί πολύ απλά είναι πεντανόστιμα

Γεύση / Τα vegan γλυκά της Αθήνας απευθύνονται σε όλους, γιατί πολύ απλά είναι πεντανόστιμα

Είτε είναι φτιαγμένα χωρίς ίχνος ζάχαρης, από τις πιο αγνές, βιολογικές πρώτες ύλες, είτε οι δημιουργοί τους τα αποκαλούν «street μαντσίλες», τα γλυκά χωρίς ζωικά προϊόντα που προσφέρονται αυτήν τη στιγμή στην πόλη είναι τόσο πετυχημένα που θα σας κάνουν να αναρωτιέστε αν τους λείπουν όντως τα αυγά και το βούτυρο. Μαζέψαμε δέκα διευθύνσεις για να τα δοκιμάσετε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σαν από άλλη εποχή: Ο φούρνος 1907 στου Ψυρρή

Γεύση / Φούρνος 1907: Ένας από τους πιο παλιούς φούρνους της Αθήνας σερβίρει ακόμα τέλειο ψωμί στου Ψυρρή

Στις παρυφές του Ψυρρή, στην οδό Σαρρή, βρίσκεται από το 1907 ένας φούρνος που θυμίζει γειτονιά, μοσχοβολάει προζύμι και σε κάνει να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι σε ένα από τα πιο τουριστικά σημεία της Αθήνας.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
Lido: To πολίτικο ζαχαροπλαστείο του Παγκρατίου

Γεύση / Lido: To πολίτικο ζαχαροπλαστείο του Παγκρατίου

Από το 1967 ένα μικροσκοπικό ζαχαροπλαστείο στο Παγκράτι μένει ίδιο και απαράλλαχτο, τόσο στην πρόσοψη όσο και στην ουσία του, στις συνταγές του. Αυτό το ζωντανό κομμάτι της ιστορίας των Κωνσταντινουπολιτών που έκαναν πιο γλυκιά την Αθήνα δημιουργεί σταθερά ουρές στην οδό Χρεμωνίδου.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM
Alchemist

Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενού

Σε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;
THE LIFO TEAM
Kennedy

Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκων

Στο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Γεύση / Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Ο σταρ σεφ που όλοι θεωρούν «δικό τους άνθρωπο», σε μια συνέντευξη για την κατάσταση της εστίασης στην Αθήνα και την επιλογή του να αποχωρήσει από τρία από τα μαγαζιά που έστησε στο κέντρο της πόλης.
M. HULOT