H παριζιάνικη φλαν στο ολοκαίνουριο Ourse «τρέμει» ακριβώς όπως πρέπει

H παριζιάνικη φλαν στο ολοκαίνουριο Ourse «τρέμει» ακριβώς όπως πρέπει Facebook Twitter
Η flan parisién του Ourse υπόσχεται εμπειρία σαν αυτή του Παρισιού.
0

Ένας καλλιτέχνης της ζαχαροπλαστικής, ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης- πολυβραβευμένος και γνωστός από την θητεία του στην Σπονδή- υπογράφει τα γλυκά του «Ourse» που μόλις άνοιξε στην Γλυφάδα.

Όσα θα βρεις σ' αυτό το new age ζαχαροπλαστείο είναι, χωρίς αμφιβολία, προϊόντα υψηλής τεχνικής και από εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες. Μπαίνοντας, θα δεις τις τάρτες, με τα πολλαπλά ψησίματα και τις πολλές διαφορετικές υφές που κάνουν ενδιαφέρουσα κάθε μπουκιά, να εκτίθενται μέσα σε γυάλινες καμπάνες, ώστε να μπορείς να παρατηρήσεις τις λεπτοδουλεμένες λεπτομέρειες.


Για παράδειγμα, η τάρτα φιστίκι Αιγίνης έχει τέσσερις διαφορετικές υφές. Αφού η βάση ψηθεί αρχικά για λίγο μόνη της, θα ενσωματωθεί στην πραλίνα φιστικιού, θα ξαναψηθεί, θα ξαναβγεί από τον φούρνο, θα ενωθεί με crumble φιστικιού και θα ψηθεί άλλη μία φορά προτού ολοκληρωθεί, με «μαρεγκάκια» με πούδρα φιστικιού. Το τραγανό, το μαλακό και το ρευστό συνυπάρχουν όλα στο ίδιο γλυκό.

Ανάλογες τεχνικές και παιχνίδια υφών θα συναντήσεις και στις υπόλοιπες τάρτες, όπως η κανελάτη τάρτα σύκου και η τάρτα πεκάν.

Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στον κόσμο να φάει αυτό που πρέπει. Αληθινό γλυκό που να είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται, πράγμα σπάνιο στη αγορά.

Ένα γρήγορο ταξίδι στο Παρίσι μπορείς να κάνεις δοκιμάζοντας τη φλαν του Ourse, ένα ακόμα γλυκό με εθιστική υφή. «Ήθελα να έχουμε οπωσδήποτε φλαν» λέει ο Στέφανος Τσουκαλάς, με πορεία στο Aleria, δίπλα στον Γκίκα Ξενάκη, και συν-δημιουργός του Ourse, παρέα με τη Βίκυ Νταλαγιάννη.

«Όποτε πάω στο Παρίσι, όλη τη μέρα τρώω φλαν. Θα με δεις στα στενάκια να κουνάω τα κομμάτια για να δω αν "τρέμουν", για να καταλάβω αν είναι καλής ποιότητας».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#ourse #flanparisien #dessert

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stefanos Tsoukalas (@tsoukalasstefanos123) στις

Η flan parisién του Ourse υπόσχεται εμπειρία σαν αυτή του Παρισιού. «Αυτή που φτιάχνουμε εδώ έχει μεγάλη ποσότητα πραγματικής βανίλιας Μαδαγασκάρης και μια ζύμη ελαφρώς αλμυρή, που δίνει ισορροπία στη γεύση. Αν πάρεις ένα κομμάτι και το κουνήσεις, θα δεις ότι "τρέμει" ολόκληρο. Αυτή είναι η σωστή υφή που πρέπει να έχει μια φλαν».

Οι επιρροές όμως δεν είναι μόνο από την Γαλλία. Τα μακαρόν βγαίνουν σε δώδεκα γεύσεις, ανάμεσα στις οποίες και η μαστίχα Χίου, το λεμονοθύμαρο και ο ελληνικός καφές, ενώ στις απροσδόκητες επιλογές παγωτού θα συναντήσεις τον «μπακλαβά», που φτιάχνεται με έμπνευση την ελληνική εκδοχή του αγαπημένου σιροπιαστού, και περιλαμβάνει μια βάση κανέλας, καραμελωμένα φύλλα κρούστας με γαρίφαλο, κανέλα και τραγανούς ξηρούς καρπούς. Το μαστιχωτό καϊμάκι γίνεται με κατσικίσιο γάλα, καραμελωμένο τσουρέκι και καραμελωμένα βύσσινα.

H παριζιάνικη φλαν στο ολοκαίνουριο Ourse «τρέμει» ακριβώς όπως πρέπει Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Μην ξαφνιαστείς αν το παγωτό φιστίκι δεν είναι πράσινο, καθώς εδώ δεν χρησιμοποιούνται χρωστικές. «Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στον κόσμο να φάει αυτό που πρέπει. Αληθινό γλυκό που να είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται, πράγμα σπάνιο στη αγορά. Η βανίλια να είναι πραγματική βανίλια Μαδαγασκάρης. Οι πραλίνες να φτιάχνονται από την αρχή, από τον καρπό κ.ο.κ.» αναφέρει ο Στέφανος.


Ποιοτικά σοκολατάκια, τρουφάκια, καραμέλες αλλά και ένα καταπληκτικό παγωμένο μιλφέιγ με παρφέ περιλαμβάνονται στην γκάμα του Ourse, που θα ανανεώνεται και θα ακολουθεί την εποχικότητα.

Ourse, Μυστρά 39, Γλυφάδα, 212 1067019

  

H παριζιάνικη φλαν στο ολοκαίνουριο Ourse «τρέμει» ακριβώς όπως πρέπει Facebook Twitter
Ποιοτικά σοκολατάκια. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
H παριζιάνικη φλαν στο ολοκαίνουριο Ourse «τρέμει» ακριβώς όπως πρέπει Facebook Twitter
Μην ξαφνιαστείς αν το παγωτό φιστίκι δεν είναι πράσινο, καθώς εδώ δεν χρησιμοποιούνται χρωστικές. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
H παριζιάνικη φλαν στο ολοκαίνουριο Ourse «τρέμει» ακριβώς όπως πρέπει Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
H παριζιάνικη φλαν στο ολοκαίνουριο Ourse «τρέμει» ακριβώς όπως πρέπει Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
H παριζιάνικη φλαν στο ολοκαίνουριο Ourse «τρέμει» ακριβώς όπως πρέπει Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
H παριζιάνικη φλαν στο ολοκαίνουριο Ourse «τρέμει» ακριβώς όπως πρέπει Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
H παριζιάνικη φλαν στο ολοκαίνουριο Ourse «τρέμει» ακριβώς όπως πρέπει Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ