H παριζιάνικη φλαν στο ολοκαίνουριο Ourse «τρέμει» ακριβώς όπως πρέπει

H παριζιάνικη φλαν στο ολοκαίνουριο Ourse «τρέμει» ακριβώς όπως πρέπει Facebook Twitter
Η flan parisién του Ourse υπόσχεται εμπειρία σαν αυτή του Παρισιού.
0

Ένας καλλιτέχνης της ζαχαροπλαστικής, ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης- πολυβραβευμένος και γνωστός από την θητεία του στην Σπονδή- υπογράφει τα γλυκά του «Ourse» που μόλις άνοιξε στην Γλυφάδα.

Όσα θα βρεις σ' αυτό το new age ζαχαροπλαστείο είναι, χωρίς αμφιβολία, προϊόντα υψηλής τεχνικής και από εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες. Μπαίνοντας, θα δεις τις τάρτες, με τα πολλαπλά ψησίματα και τις πολλές διαφορετικές υφές που κάνουν ενδιαφέρουσα κάθε μπουκιά, να εκτίθενται μέσα σε γυάλινες καμπάνες, ώστε να μπορείς να παρατηρήσεις τις λεπτοδουλεμένες λεπτομέρειες.


Για παράδειγμα, η τάρτα φιστίκι Αιγίνης έχει τέσσερις διαφορετικές υφές. Αφού η βάση ψηθεί αρχικά για λίγο μόνη της, θα ενσωματωθεί στην πραλίνα φιστικιού, θα ξαναψηθεί, θα ξαναβγεί από τον φούρνο, θα ενωθεί με crumble φιστικιού και θα ψηθεί άλλη μία φορά προτού ολοκληρωθεί, με «μαρεγκάκια» με πούδρα φιστικιού. Το τραγανό, το μαλακό και το ρευστό συνυπάρχουν όλα στο ίδιο γλυκό.

Ανάλογες τεχνικές και παιχνίδια υφών θα συναντήσεις και στις υπόλοιπες τάρτες, όπως η κανελάτη τάρτα σύκου και η τάρτα πεκάν.

Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στον κόσμο να φάει αυτό που πρέπει. Αληθινό γλυκό που να είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται, πράγμα σπάνιο στη αγορά.

Ένα γρήγορο ταξίδι στο Παρίσι μπορείς να κάνεις δοκιμάζοντας τη φλαν του Ourse, ένα ακόμα γλυκό με εθιστική υφή. «Ήθελα να έχουμε οπωσδήποτε φλαν» λέει ο Στέφανος Τσουκαλάς, με πορεία στο Aleria, δίπλα στον Γκίκα Ξενάκη, και συν-δημιουργός του Ourse, παρέα με τη Βίκυ Νταλαγιάννη.

«Όποτε πάω στο Παρίσι, όλη τη μέρα τρώω φλαν. Θα με δεις στα στενάκια να κουνάω τα κομμάτια για να δω αν "τρέμουν", για να καταλάβω αν είναι καλής ποιότητας».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#ourse #flanparisien #dessert

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stefanos Tsoukalas (@tsoukalasstefanos123) στις

Η flan parisién του Ourse υπόσχεται εμπειρία σαν αυτή του Παρισιού. «Αυτή που φτιάχνουμε εδώ έχει μεγάλη ποσότητα πραγματικής βανίλιας Μαδαγασκάρης και μια ζύμη ελαφρώς αλμυρή, που δίνει ισορροπία στη γεύση. Αν πάρεις ένα κομμάτι και το κουνήσεις, θα δεις ότι "τρέμει" ολόκληρο. Αυτή είναι η σωστή υφή που πρέπει να έχει μια φλαν».

Οι επιρροές όμως δεν είναι μόνο από την Γαλλία. Τα μακαρόν βγαίνουν σε δώδεκα γεύσεις, ανάμεσα στις οποίες και η μαστίχα Χίου, το λεμονοθύμαρο και ο ελληνικός καφές, ενώ στις απροσδόκητες επιλογές παγωτού θα συναντήσεις τον «μπακλαβά», που φτιάχνεται με έμπνευση την ελληνική εκδοχή του αγαπημένου σιροπιαστού, και περιλαμβάνει μια βάση κανέλας, καραμελωμένα φύλλα κρούστας με γαρίφαλο, κανέλα και τραγανούς ξηρούς καρπούς. Το μαστιχωτό καϊμάκι γίνεται με κατσικίσιο γάλα, καραμελωμένο τσουρέκι και καραμελωμένα βύσσινα.

H παριζιάνικη φλαν στο ολοκαίνουριο Ourse «τρέμει» ακριβώς όπως πρέπει Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Μην ξαφνιαστείς αν το παγωτό φιστίκι δεν είναι πράσινο, καθώς εδώ δεν χρησιμοποιούνται χρωστικές. «Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στον κόσμο να φάει αυτό που πρέπει. Αληθινό γλυκό που να είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται, πράγμα σπάνιο στη αγορά. Η βανίλια να είναι πραγματική βανίλια Μαδαγασκάρης. Οι πραλίνες να φτιάχνονται από την αρχή, από τον καρπό κ.ο.κ.» αναφέρει ο Στέφανος.


Ποιοτικά σοκολατάκια, τρουφάκια, καραμέλες αλλά και ένα καταπληκτικό παγωμένο μιλφέιγ με παρφέ περιλαμβάνονται στην γκάμα του Ourse, που θα ανανεώνεται και θα ακολουθεί την εποχικότητα.

Ourse, Μυστρά 39, Γλυφάδα, 212 1067019

  

H παριζιάνικη φλαν στο ολοκαίνουριο Ourse «τρέμει» ακριβώς όπως πρέπει Facebook Twitter
Ποιοτικά σοκολατάκια. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
H παριζιάνικη φλαν στο ολοκαίνουριο Ourse «τρέμει» ακριβώς όπως πρέπει Facebook Twitter
Μην ξαφνιαστείς αν το παγωτό φιστίκι δεν είναι πράσινο, καθώς εδώ δεν χρησιμοποιούνται χρωστικές. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
H παριζιάνικη φλαν στο ολοκαίνουριο Ourse «τρέμει» ακριβώς όπως πρέπει Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
H παριζιάνικη φλαν στο ολοκαίνουριο Ourse «τρέμει» ακριβώς όπως πρέπει Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
H παριζιάνικη φλαν στο ολοκαίνουριο Ourse «τρέμει» ακριβώς όπως πρέπει Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
H παριζιάνικη φλαν στο ολοκαίνουριο Ourse «τρέμει» ακριβώς όπως πρέπει Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
H παριζιάνικη φλαν στο ολοκαίνουριο Ourse «τρέμει» ακριβώς όπως πρέπει Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ