Tο πρώτο καφέ για σκύλους άνοιξε στο Παγκράτι

Ris Project: Tο νέο καφέ του Παγκρατίου είναι “human friendly” Facebook Twitter
Πολύ εύκολα θα μπορούσατε να τσιμπήσετε μερικές από τις λιχουδιές και το λέω επειδή τις δοκίμασα. 
0

Έχουν γραφτεί πολλές λίστες με τα πιο pet friendly μαγαζιά στην πόλη και η αλήθεια είναι πως δεν είναι λίγοι εκείνοι οι Αθηναίοι που αναζητούν αυτά τα μέρη όπου μπορούν είτε απλώς να απολαύσουν το πρωινό τους και να πιουν τον καφέ τους είτε και να δουλέψουν, μαζί με το κατοικίδιό τους όμως.

Τελευταία υπάρχουν μαγαζιά που φροντίζουν να προσφέρουν κάτι και στον σκύλο σας. Σε ένα από τα καλύτερα καφέ της Αθήνας, στο Anana της οδού Πραξιτέλους, διαθέτουν δικά τους χειροποίητα dog treats φτιαγμένα από βρόμη, φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Επίσης, τo καλοκαίρι που μας πέρασε η Βίκυ Περιστάνογλου και ο Ιγκόρ Τσομλεκτσόγλου του Μαραμπού, ενός από τα καλύτερα new age παγωτατζίδικα της Αθήνας, συζητούσαν την ιδέα που είχαν να δημιουργήσουν ένα παγωτό ξυλάκι για σκύλους.

«Παρατηρούσαμε ότι στο Παγκράτι κυκλοφορούν πάρα πολλά σκυλιά που θέλουν κι εκείνα τη λιχουδιά τους. Αποφασίσαμε λοιπόν να το ψάξουμε λίγο, συμβουλευτήκαμε ειδικούς, διαβάσαμε. Ξέρουμε ότι δεν κάνει να τρώνε ζάχαρη, έτσι φτιάξαμε ένα παγωτό ξυλάκι που προορίζεται για κατανάλωση επί τόπου, μια και δεν έχει κάποια συσκευασία. Αποτελείται μόνο από φρέσκια μπανάνα και φιστικοβούτυρο, υλικά που ενδείκνυνται για τη διατροφή σκύλων και η γεύση τους τούς αρέσει πολύ».

Αν θέλετε να κάνετε γενέθλια στον σκύλο σας, μπορείτε να παραγγείλετε την τούρτα του δυο μέρες πριν στην ομάδα του Ris project. Θα μπορεί να την απολαύσει και να πασαλειφθεί με αυτήν άφοβα. 

Στο Παγκράτι βολτάρουν πολλά σκυλιά, είναι κάτι που βλέπω καθημερινά κι εγώ. Αυτό το παγωτό ξυλάκι που έφτιαξαν στην Αρχελάου το είχα συμπεριλάβει σε ένα άρθρο με τις «παράξενες και δροσιστικές γεύσεις της Αθήνας». Μετά την πρόσφατη εμφάνιση ενός νέου καφέ, όμως, του RIS Project, που βρίσκεται επίσης στην περιοχή του Παγκρατίου, το παγωτό του Μαραμπού δεν μου φαίνεται και τόσο παράξενο πλέον. 

Ris Project: Tο νέο καφέ του Παγκρατίου είναι “human friendly” Facebook Twitter
Πρόκειται για ένα «human friendly» μαγαζί, μια pet boutique με ζαχαροπλαστείο.

Περίπου έναν χρόνο πριν από αυτό, όμως, εμφανίστηκε στην Αθήνα και ένα πολύ ντιζαϊνάτο σαλόνι για το πλύσιμο και τον καλλωπισμό των σκύλων, το PAW (Pups At Wash), που το έχει σχεδιάσει το Studiomateriality, ενώ στη λεωφόρο Μεσογείων υπήρχε από καιρό το The Creatures που προσφέρει pet grooming υπηρεσίες και θυμίζει vintage μπαρ – το έχει διαμορφώσει ο Άλεξ Πετράκης που έχει στήσει πολλά βραδινά στέκια της πόλης.

H παραπάνω προσοχή στις λεπτομέρειες όσον αφορά  την περιποίηση, τη διατροφή και τη διασκέδαση των κατοικιδίων είναι μια παγκόσμια τάση, προφανώς δεν ξεκίνησε από την Αθήνα.

Και μπορεί να μην έχουμε ακόμα stand-up βραδιές στις οποίες μπορεί κανείς να παρευρεθεί με τον σκύλο του, τη στιγμή που οι κωμικοί ενσωματώνουν στο κείμενο και στα αστεία τους ήχους των ζώων, όπως έγραφε το «Time Out», που παρακολούθησε μία από αυτές τις παραστάσεις στη Νέα Υόρκη, όμως πλέον έχουμε ένα καφέ στο οποίο ναι μεν μπορούμε να δώσουμε ραντεβού με φίλους ή να δουλέψουμε από τον χώρο του αλλά δεν είμαστε εμείς ακριβώς η προτεραιότητά του. 

Ris Project: Tο νέο καφέ του Παγκρατίου είναι “human friendly” Facebook Twitter
O Νίκος, η Βικτώρια και η Μελίνα.

Για να επιστρέψουμε, λοιπόν, στο Παγκράτι, το RIS Project άνοιξε στον ανερχόμενο δρόμο της Ερατοσθένους, για να αντιστρέψει τα πράγματα. Ο Νίκος έχει εργαστεί για χρόνια στην εστίαση και δεν είχε μεγάλη οικειότητα με τους σκύλους, μέχρι που γνώρισε τη Βικτώρια, η οποία είναι παιδαγωγός και τους έχει αδυναμία, έτσι έχουν πλέον μαζί την Κρέμα, που θα συναντήσετε εκεί.

Μέσα στην καραντίνα και καθώς συζητούσαν τι θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μαζί άρχισαν να ψάχνουν τι συμβαίνει στο εξωτερικό με τις νέες, προσεγμένες τροφές σκύλων, εκείνες που δεν είναι γεμάτες πρόσθετα και χρωστικές, που είναι φρεσκομαγειρεμένες, φτιαγμένες από φυσικά συστατικά και φρέσκα υλικά, ασφαλή ακόμα για εμάς. Ξεκίνησαν να στήνουν το εγχείρημά τους στην Πάτρα, ενώ εξαρχής ο στόχος ήταν να το μετακομίσουν στην Αθήνα, όπως και έκαναν.

Τότε ήταν που μπήκε και η Μελίνα στην ομάδα, η ζωγράφος και street artist που έχει επαφή με τους σκύλους από παιδί και την προβλημάτιζε εδώ και καιρό το ότι καθημερινά έδινε φαγητό γεμάτο συντηρητικά στο κατοικίδιό της, κάτι που η ίδια δεν θα έκανε ποτέ στον εαυτό της. 

Ris Project: Tο νέο καφέ του Παγκρατίου είναι “human friendly” Facebook Twitter
Carrot cake.

Το Ris Project είναι ένα μέρος στο οποίο μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας τρώγοντας το γλυκό σας, carrot cake ή vegan peanut butter, που πρέπει να δοκιμάσετε.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, αποτελεί και ένα «human friendly» μαγαζί, μια pet boutique με ζαχαροπλαστείο όπου φτιάχνουν energy balls, donuts και cupcakes κατάλληλα για σκύλους, ποπ κορν χωρίς βούτυρο και αλάτι, με γεύση κουρκουμά και παντζάρι, τούρτες γενεθλίων χωρίς ζάχαρη και πρόσθετα, χειροποίητες υγιεινές λιχουδιές από αλεύρι ολικής άλεσης, χαρουπιού, χειροποίητο φιστικοβούτυρο, ηλιέλαιο και μέλι. Πολύ εύκολα θα μπορούσατε να τσιμπήσετε μερικές από αυτές – το λέω επειδή τις δοκίμασα. 

Πρόκειται να έχουν και προτάσεις για σκύλους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, θα μπουν σύντομα και στο κομμάτι της καθημερινής τροφής – καταλαβαίνουν ότι είναι λίγο δύσκολο να κατανοήσει κάποιος εύκολα την ιδέα ενός ζαχαροπλαστείου για σκύλους. Πάντως, αν θέλετε να κάνετε γενέθλια στον δικό σας σκύλο, μπορείτε να παραγγείλετε την τούρτα του δυο μέρες πριν στην ομάδα του Ris Ρroject. Θα μπορεί να την απολαύσει και να πασαλειφθεί με αυτήν άφοβα. 

Ris Project: Tο νέο καφέ του Παγκρατίου είναι “human friendly” Facebook Twitter
Χειροποίητες, υγιεινές λιχουδιές.

Ερατοσθένους 27, Παγκράτι, 6937 006540




 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM
Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ