Tο πρώτο καφέ για σκύλους άνοιξε στο Παγκράτι

Ris Project: Tο νέο καφέ του Παγκρατίου είναι “human friendly” Facebook Twitter
Πολύ εύκολα θα μπορούσατε να τσιμπήσετε μερικές από τις λιχουδιές και το λέω επειδή τις δοκίμασα. 
0

Έχουν γραφτεί πολλές λίστες με τα πιο pet friendly μαγαζιά στην πόλη και η αλήθεια είναι πως δεν είναι λίγοι εκείνοι οι Αθηναίοι που αναζητούν αυτά τα μέρη όπου μπορούν είτε απλώς να απολαύσουν το πρωινό τους και να πιουν τον καφέ τους είτε και να δουλέψουν, μαζί με το κατοικίδιό τους όμως.

Τελευταία υπάρχουν μαγαζιά που φροντίζουν να προσφέρουν κάτι και στον σκύλο σας. Σε ένα από τα καλύτερα καφέ της Αθήνας, στο Anana της οδού Πραξιτέλους, διαθέτουν δικά τους χειροποίητα dog treats φτιαγμένα από βρόμη, φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Επίσης, τo καλοκαίρι που μας πέρασε η Βίκυ Περιστάνογλου και ο Ιγκόρ Τσομλεκτσόγλου του Μαραμπού, ενός από τα καλύτερα new age παγωτατζίδικα της Αθήνας, συζητούσαν την ιδέα που είχαν να δημιουργήσουν ένα παγωτό ξυλάκι για σκύλους.

«Παρατηρούσαμε ότι στο Παγκράτι κυκλοφορούν πάρα πολλά σκυλιά που θέλουν κι εκείνα τη λιχουδιά τους. Αποφασίσαμε λοιπόν να το ψάξουμε λίγο, συμβουλευτήκαμε ειδικούς, διαβάσαμε. Ξέρουμε ότι δεν κάνει να τρώνε ζάχαρη, έτσι φτιάξαμε ένα παγωτό ξυλάκι που προορίζεται για κατανάλωση επί τόπου, μια και δεν έχει κάποια συσκευασία. Αποτελείται μόνο από φρέσκια μπανάνα και φιστικοβούτυρο, υλικά που ενδείκνυνται για τη διατροφή σκύλων και η γεύση τους τούς αρέσει πολύ».

Αν θέλετε να κάνετε γενέθλια στον σκύλο σας, μπορείτε να παραγγείλετε την τούρτα του δυο μέρες πριν στην ομάδα του Ris project. Θα μπορεί να την απολαύσει και να πασαλειφθεί με αυτήν άφοβα. 

Στο Παγκράτι βολτάρουν πολλά σκυλιά, είναι κάτι που βλέπω καθημερινά κι εγώ. Αυτό το παγωτό ξυλάκι που έφτιαξαν στην Αρχελάου το είχα συμπεριλάβει σε ένα άρθρο με τις «παράξενες και δροσιστικές γεύσεις της Αθήνας». Μετά την πρόσφατη εμφάνιση ενός νέου καφέ, όμως, του RIS Project, που βρίσκεται επίσης στην περιοχή του Παγκρατίου, το παγωτό του Μαραμπού δεν μου φαίνεται και τόσο παράξενο πλέον. 

Ris Project: Tο νέο καφέ του Παγκρατίου είναι “human friendly” Facebook Twitter
Πρόκειται για ένα «human friendly» μαγαζί, μια pet boutique με ζαχαροπλαστείο.

Περίπου έναν χρόνο πριν από αυτό, όμως, εμφανίστηκε στην Αθήνα και ένα πολύ ντιζαϊνάτο σαλόνι για το πλύσιμο και τον καλλωπισμό των σκύλων, το PAW (Pups At Wash), που το έχει σχεδιάσει το Studiomateriality, ενώ στη λεωφόρο Μεσογείων υπήρχε από καιρό το The Creatures που προσφέρει pet grooming υπηρεσίες και θυμίζει vintage μπαρ – το έχει διαμορφώσει ο Άλεξ Πετράκης που έχει στήσει πολλά βραδινά στέκια της πόλης.

H παραπάνω προσοχή στις λεπτομέρειες όσον αφορά  την περιποίηση, τη διατροφή και τη διασκέδαση των κατοικιδίων είναι μια παγκόσμια τάση, προφανώς δεν ξεκίνησε από την Αθήνα.

Και μπορεί να μην έχουμε ακόμα stand-up βραδιές στις οποίες μπορεί κανείς να παρευρεθεί με τον σκύλο του, τη στιγμή που οι κωμικοί ενσωματώνουν στο κείμενο και στα αστεία τους ήχους των ζώων, όπως έγραφε το «Time Out», που παρακολούθησε μία από αυτές τις παραστάσεις στη Νέα Υόρκη, όμως πλέον έχουμε ένα καφέ στο οποίο ναι μεν μπορούμε να δώσουμε ραντεβού με φίλους ή να δουλέψουμε από τον χώρο του αλλά δεν είμαστε εμείς ακριβώς η προτεραιότητά του. 

Ris Project: Tο νέο καφέ του Παγκρατίου είναι “human friendly” Facebook Twitter
O Νίκος, η Βικτώρια και η Μελίνα.

Για να επιστρέψουμε, λοιπόν, στο Παγκράτι, το RIS Project άνοιξε στον ανερχόμενο δρόμο της Ερατοσθένους, για να αντιστρέψει τα πράγματα. Ο Νίκος έχει εργαστεί για χρόνια στην εστίαση και δεν είχε μεγάλη οικειότητα με τους σκύλους, μέχρι που γνώρισε τη Βικτώρια, η οποία είναι παιδαγωγός και τους έχει αδυναμία, έτσι έχουν πλέον μαζί την Κρέμα, που θα συναντήσετε εκεί.

Μέσα στην καραντίνα και καθώς συζητούσαν τι θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μαζί άρχισαν να ψάχνουν τι συμβαίνει στο εξωτερικό με τις νέες, προσεγμένες τροφές σκύλων, εκείνες που δεν είναι γεμάτες πρόσθετα και χρωστικές, που είναι φρεσκομαγειρεμένες, φτιαγμένες από φυσικά συστατικά και φρέσκα υλικά, ασφαλή ακόμα για εμάς. Ξεκίνησαν να στήνουν το εγχείρημά τους στην Πάτρα, ενώ εξαρχής ο στόχος ήταν να το μετακομίσουν στην Αθήνα, όπως και έκαναν.

Τότε ήταν που μπήκε και η Μελίνα στην ομάδα, η ζωγράφος και street artist που έχει επαφή με τους σκύλους από παιδί και την προβλημάτιζε εδώ και καιρό το ότι καθημερινά έδινε φαγητό γεμάτο συντηρητικά στο κατοικίδιό της, κάτι που η ίδια δεν θα έκανε ποτέ στον εαυτό της. 

Ris Project: Tο νέο καφέ του Παγκρατίου είναι “human friendly” Facebook Twitter
Carrot cake.

Το Ris Project είναι ένα μέρος στο οποίο μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας τρώγοντας το γλυκό σας, carrot cake ή vegan peanut butter, που πρέπει να δοκιμάσετε.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, αποτελεί και ένα «human friendly» μαγαζί, μια pet boutique με ζαχαροπλαστείο όπου φτιάχνουν energy balls, donuts και cupcakes κατάλληλα για σκύλους, ποπ κορν χωρίς βούτυρο και αλάτι, με γεύση κουρκουμά και παντζάρι, τούρτες γενεθλίων χωρίς ζάχαρη και πρόσθετα, χειροποίητες υγιεινές λιχουδιές από αλεύρι ολικής άλεσης, χαρουπιού, χειροποίητο φιστικοβούτυρο, ηλιέλαιο και μέλι. Πολύ εύκολα θα μπορούσατε να τσιμπήσετε μερικές από αυτές – το λέω επειδή τις δοκίμασα. 

Πρόκειται να έχουν και προτάσεις για σκύλους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, θα μπουν σύντομα και στο κομμάτι της καθημερινής τροφής – καταλαβαίνουν ότι είναι λίγο δύσκολο να κατανοήσει κάποιος εύκολα την ιδέα ενός ζαχαροπλαστείου για σκύλους. Πάντως, αν θέλετε να κάνετε γενέθλια στον δικό σας σκύλο, μπορείτε να παραγγείλετε την τούρτα του δυο μέρες πριν στην ομάδα του Ris Ρroject. Θα μπορεί να την απολαύσει και να πασαλειφθεί με αυτήν άφοβα. 

Ris Project: Tο νέο καφέ του Παγκρατίου είναι “human friendly” Facebook Twitter
Χειροποίητες, υγιεινές λιχουδιές.

Ερατοσθένους 27, Παγκράτι, 6937 006540




 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ