Προτάσεις δώρων για απαιτητικούς foodies

Προτάσεις δώρων για foodies Facebook Twitter
0

Πρώτο πρώτο θα προτείνω το δώρο που μόλις έκανα σε δύο foodies, το σετ μαχαιροπίρουνων της Diesel για τη Seletti (62 ευρώ) που βρήκα στο Love.it (λεωφ. Μεσογείων 481, Αγ. Παρασκευή, 210 6084853 / Golden Hall, λεωφ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι, 210 6896238) και περιλαμβάνει ένα πιρούνι, ένα μαχαίρι, ένα κουτάλι σούπας και ένα κουταλάκι του γλυκού, με τα οποία μπορεί κανείς να φάει αλλά και φτιάξει τον σωλήνα της κουζίνας που χάλασε, αφού το καθένα από αυτά στη μια του άκρη διαθέτει και από ένα γαλλικό κλειδί μεγέθους από το 10 έως το 13.

Από το Myran (Φωκυλίδου 3, Κολωνάκι, 210 3824744), που εκπροσωπεί το σκανδιναβικό design στην πόλη, φιλοξενώντας τόσο εμβληματικά σχέδια και αντικείμενά του όσο και τα πιο πρόσφατα design trends, μπορείτε να παραγγείλετε και να χαρίσετε τη Sowden Toaster (119 ευρώ), δηλαδή τη φρυγανιέρα που έχει σχεδιάσει ο George Sowden για τη δανέζικη εταιρεία HAY, που και πρακτικό δώρο είναι και statement αντικείμενο για κάθε κουζίνα.

Στο ίδιο κατάστημα θα βρείτε και το Sobremesa Stripe Cookie Jar (139 ευρώ) της Laila Gohar, κομμάτι της συνεργασίας που έκανε η επιδραστική καλλιτέχνις (πάλι) με τη HAY για μια συλλογή που εμπνέεται από τη χαρά της συνάντησης με αφορμή το φαγητό. Ζωγραφισμένο στο χέρι, με μπισκότα ή χωρίς, αυτό το βάζο αρκεί από μόνο του για να στολίσει ένα τραπέζι. 

Προτάσεις δώρων για foodies Facebook Twitter
Sowden Toaster

Μερικά ακόμα προϊόντα σκανδιναβικού design που μπορεί να χρησιμοποιήσει πολύ και να αγαπήσει άλλο τόσο ένας foodie τα εντόπισα στο Paraphernalia, το concept store του κέντρου, όπου, μεταξύ πολλών άλλων αντικειμένων που προσφέρονται για δώρο, θα βρείτε τις Οs κουτάλες σερβιρίσματος σαλάτας (55 ευρώ) με το ασύμμετρο σχήμα από ξύλο ελιάς, οι οποίες παίρνουν το όνομά τους από τη γαλλική λέξη για το κόκαλο, και τη στυλάτη Fein σπάτουλα σερβιρίσματος γλυκών (39 ευρώ) φτιαγμένη από ανοξείδωτο ατσάλι με λαμπερή, ορειχάλκινη επίστρωση της δανέζικης εταιρείας Ferm Living. 

Προτάσεις δώρων για foodies Facebook Twitter
Οs κουτάλες σερβιρίσματος σαλάτας
Προτάσεις δώρων για foodies Facebook Twitter
H στυλάτη Fein σπάτουλα σερβιρίσματος γλυκών.

Aν κάποιος από τους φίλους σας χρειάζεται βραστήρα, αλλά δεν τον ενδιαφέρει να είναι απλώς λειτουργικός, το ιδανικό δώρο γι’ αυτόν είναι ο Plissé MDL06 R που είναι σχεδιασμένος από τον Michele De Lucchi για την Alessi (95 ευρώ στο plaisio.gr). Θυμίζει φόρεμα υψηλής ραπτικής, μαρτυρά το αρχιτεκτονικό υπόβαθρο του σχεδιαστή του, κυκλοφορεί σε έντονα χρώματα, δεν είναι άλλος ένας μονότονος βραστήρας, έργο τέχνης είναι, γι’ αυτό και τον βρίσκουμε ακόμα και στο ηλεκτρονικό design shop του MoMA. 

Προτάσεις δώρων για foodies Facebook Twitter
O βραστήρας Plissé MDL06 R της Alessi.

Για foodies που ξέρουν να εκτιμήσουν ένα καλό κρασί αλλά και για εκείνους που δεν έχουν εντρυφήσει πολύ σε αυτό οι εκλεκτές μπουρμπουλήθρες είναι ό,τι πρέπει, δύσκολα θα αφήσουν κάποιον ασυγκίνητο. Από το Mr. Vertigo του Κολωνακίου (πλ. Φιλικής Εταιρείας 15, 210 7250862) μπορείτε να προμηθευτείτε το Jo Landron Vin Mousseux «Atmosphères» NV (46 ευρώ), το οποίο έχει την υφή μιας σαμπάνιας με τον τρόπο του muscadet, ορυκτότητα και μια αίσθηση μπισκότου ‒ όλα αυτά σε ένα σοβαρό για την κατηγορία του αλλά και πολύ παιχνιδιάρικο κρασί, και μάλιστα σε magnum μέγεθος.

Εξαιρετική ελληνική πρόταση είναι το λευκό Migma PetNat από το Κτήμα Χατζηβαρύτη (21 ευρώ στο botilia.gr), ένα φυσικό αφρώδες κρασί με έντονα φρουτώδη αρώματα, γεμάτο στόμα και φρέσκια οξύτητα.

Αν θέλετε να κάνετε ένα ακόμα πιο ολοκληρωμένο δώρο, μπορείτε, μαζί με τη φιάλη, να προσφέρετε τα χειροποίητα κεραμικά ποτήρια coupe de champagne (75/τεμάχιο) της Άννας Καρούντζου, μέσα στα οποία μπορεί κανείς να απολαύσει ένα μαρτίνι, ένα οποιοδήποτε άλλο κοκτέιλ, το κρασί του ‒όπως τα χρησιμοποιεί δηλαδή η ίδια η κεραμίστρια‒ και, προφανώς, μια σαμπάνια. Στείλτε της μήνυμα στο Instagram.  

Για εκείνους που σας έχουν πει ότι ψάχνουν να απολαύσουν ένα γκουρμέ τσάι, το Earl Grey French Blue® της παριζιάνικης Mariage Frères με περγαμόντο και πέταλα μπλε λουλουδιών που θα βρείτε στο Les Connaisseurs (Golden Hall, Κηφισίας 37Α, Μαρούσι, 210 7239195) είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Το πιο ωραίο σερβίτσιο σερβιρίσματος τσαγιού που έχω δει τελευταία φτιάχνεται στην Αθήνα και είναι από τα κορίτσια του Spilled Milk Porcelains, που αυτήν τη φορά συνεργάστηκαν με τη ζωγράφο Δήμητρα Μπουρίτσα, η οποία αποτυπώνει στα σχέδιά της τη γυναίκα ως αιθέρια ύπαρξη με έμπνευση από τα φυτικά μοτίβα και την ονειρική αισθητική της art nouveau, με μια διάθεση παραμυθένιας ατμόσφαιρας και μια νότα μελαγχολίας.

Τα αντικείμενα αυτά, τα φλιτζάνια (35 ευρώ/τεμάχιο), η τσαγιέρα (100 ευρώ), η γαλατιέρα (25 ευρώ) και η ζαχαριέρα (30 ευρώ), είναι όλα τους από πορσελάνη Γερμανίας, ζωγραφισμένα στο χέρι και limited. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο @spilled.milk.porcelains

Προτάσεις δώρων για foodies Facebook Twitter
To σερβίτσιο σερβιρίσματος τσαγιού του Spilled Milk Porcelains.

Στο Wild Souls (Βουλής 36, Σύνταγμα, 210 3231438) μπορείτε να φτιάξετε ένα gift box όπως εσείς το θέλετε, επιλέγοντας μέλι από άγριο θυμάρι Κρήτης, άγρια βότανα Μάνης ή αγριολούλουδα Ολύμπου, φουντουκοβούτυρο με κακάο, τραγανό φιστικοβούτυρο, ταχίνι ολικής άλεσης και πολλά άλλα αγνά βούτυρα καρπών, μαρμελάδες και χαλβάδες σε διάφορες γεύσεις ‒ ακόμα και με γεύση μελομακάρονο. Με αυτό το κουτί θα νοστιμίζετε τα πρωινά του παραλήπτη του για πολύ καιρό. Δείτε όλη την ποικιλία προϊόντων στο www.wildsouls.gr

Προτάσεις δώρων για foodies Facebook Twitter
Gift box από το Wild Souls όπως εσείς το θέλετε.

Για να εμπλουτίσετε τη βιβλιοθήκη ενός καλοφαγά που μπαίνει συχνά στην κουζίνα, στο Hyper Hypo θα βρείτε το τελευταίο βιβλίο των Yotam Assaf Ottolenghi και Noor Murad, «Ottolenghi Test Kitchen: Extra good things» (33 ευρώ), με συνταγές για καρυκεύματα, σάλτσες και άλλα toppings που μπορούν να απογειώσουν το πιο απλό πιάτο.

Από τις ντόπιες νέες εκδόσεις, το «Green Κούκμπουκ» της Madame Ginger και της Άννας Χαλικιά (www.madameginger.com, 25,50 ευρώ) περιλαμβάνει plant-based συνταγές, εύκολες και με προσιτά υλικά, που ξυπνάνε μνήμες ή είναι απόλυτα σημερινές, ενώ συγκεντρώνει και ρεαλιστικές συμβουλές για μια μαγειρική φιλική προς το περιβάλλον, που αποφεύγει τη σπατάλη τροφίμων.

Προτάσεις δώρων για foodies Facebook Twitter
Το τελευταίο βιβλίο των Yotam Assaf Ottolenghi και Noor Murad, «Ottolenghi Test Kitchen: Extra good things».

Αν ψάχνετε δώρο για εκείνους που αν δεν βουτήξουν το ψωμί τους στη χωριάτικη και αν δεν καθαρίσουν τα πιάτα από τις σάλτσες δεν ευχαριστιούνται φαγητό, οι Ode to Socks (Ζωοδόχου Πηγής 43, Εξάρχεια, 6938 984371) κάλτσες-ωδή στην παπάρα (15 ευρώ) από εγχώριο βαμβάκι και θα ζεστάνουν τα πόδια τους και θα τους κάνουν να γελάσουν.

Προτάσεις δώρων για foodies Facebook Twitter
«Παπάρα» κάλτσες από το Ode to Socks.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LIFO.

Το νέο τεύχος της δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ