Pasta House: για τους εραστές της φρέσκιας πάστας

Pasta House: για τους εραστές της φρέσκιας πάστας Facebook Twitter
1


Αν συναντούσες τα πιάτα του σε ένα «συμβατικό», ιταλικό εστιατόριο, θα ήσουν πρόθυμος να πληρώσεις ακόμα και τη διπλάσια τιμή για την ποιότητα που παίρνεις. Το Pasta House δεν είναι συνηθισμένο, είναι όμως αυτό που κάθε σοβαρός εραστής των ζυμαρικών, και μάλιστα της φρέσκιας πάστας, οφείλει να προσθέσει στη γευστική συλλογή του. Ένα μικρό εστιατόριο στην Ηλιούπολη, με καλοφτιαγμένο σχεδιασμό στις αποχρώσεις του μαύρου, ελάχιστη χωρητικότητα, αφού δηλώνει στην ταυτότητα τις συγγένειες με το street food, και ειδίκευση στην ποιοτική, φρέσκια πάστα. Στην πράξη, σου δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσειςμια καλή συλλογή φρέσκων ζυμαρικών με μία σειρά από καλοφτιαγμένες σάλτσες. Ο συνδυασμός είναι δική σου ευθύνη. Παραγγέλνεις μπροστά στην ανοιχτή κουζίνα, έχοντας να επιλέξεις από σπαγγέτι, πένες και πένες ολικής, παπαρδέλες, ριγκατόνι, βίδες, νιόκι, ταλιατέλες και ταλιατέλες ολικής, ραβιόλι γεμιστό με σπανάκι, ραβιόλι γεμιστό με μανιτάρια και τορτελίνι κοτόπουλου. Από τον κατάλογο με τις δέκα σάλτσες ζητάς εκείνη που σου πάει και οι σεφ φτιάχνουν μπροστά σου το πιάτο που θέλεις. Σ' το σερβίρουν σε ειδικά, χάρτινα κουτιά που το κρατούν ζεστό πολλή ώρα.




Η ποιότητα της πάστας είναι εξαιρετική και οι σάλτσες ευωδιάζουν φρεσκάδα. Αξίζει να τις δοκιμάσεις όλες. Ως πρώτες επιλογές, όμως, πάρε γεύση από μια μπoλονέζ –όσο πιο κοντά στην αυθεντική γίνεται–, μία καρμπονάρα με καλό ιταλικό διαβατήριο, μία πέστο με φρέσκο βασιλικό και μία μανιταριών με βασιλομανίταρα, σαμπινιόν, μπράντι και μυρωδικά. Οι απλές πάστες κοστίζουν 3,90 ευρώ και οι γεμιστές 4,90 ευρώ. Οι σάλτες κυμαίνονται από 1,50 ευρώ (η ναπολιτέν) έως 2,80 (με σολομό). Στο μενού υπάρχουν τρεις φρέσκες σαλάτες, τρία σνακς (τώρα πρόσφατα προστέθηκε και χειροποίητο πεϊνιρλί) και σούπα ημέρας. Τυχεροί οι κάτοικοι της περιοχής που μπορούν να έχουν καθημερινό delivery.


☛ Pasta House, Ηρώων Πολυτεχνείου 9, Ηλιούπολη, 210 9940777

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Ο Παναγιώτης Ορφανίδης και η Υρώ Κολιακουδάκη «ταξιδεύουν» στη Σικελία και ανακαλύπτουν τα κρασιά της λάβας και του πάγου μέσα από τις ιστορίες και τα μυστικά τριών σπουδαίων παραγωγών: του Giuseppe Russo, του Angelo di Garcia (Tornatore) και του Federico Graziani.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ

σχόλια

1 σχόλια