Ciao Italia!

Ciao Italia! Facebook Twitter
0
Ciao Italia! Facebook Twitter

School Pizza Bar

Πλ. Αγίας Ειρήνης 8, μετρό Μοναστηράκι, 210 3241444

Έχει γίνει must προορισμός στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, στο Μοναστηράκι. To concept του παραπέμπει στα σχολικά μας χρόνια με θρανία και βιβλία αντί για τραπεζάκια, σχολικές φωτογραφίες κι έναν μεγάλο μαυροπίνακα. Oι τρεις παιδικοί φίλοι που το άνοιξαν γνωρίζουν καλά το μάθημα της πολύ λεπτής τραγανής πίτσας που τη σερβίρουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο σε πολλές και διαφορετικές γεύσεις. Από τη λευκή πίτσα με μοτσαρέλα, παρμεζάνα, bresaola, φρέσκια ρόκα και λάδι τρούφας μέχρι τη spicy με spianatta και stringetto (πικάντικο λουκάνικο), οι επιλογές είναι πολλές. Εκτός από την πίτσα και την pasta, στο School Pizza Bar θα βρείτε αρωματικούς καφέδες, σαλάτες, φρέσκα γλυκά αλλά και μοναδικά κοκτέιλ. Extra tip: Ενημερωθείτε για τα φοβερά πρωινά που θα αρχίσει να σερβίρει σε λίγες ημέρες.

Ciao Italia! Facebook Twitter
Φωτό: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LiFO

Cantinetta

Πανδώρας 14, Γλυφάδα, 210 8941735

Ολοκαίνουργια άφιξη στο πιο πολυσύχναστο σημείο της Γλυφάδας που προσφέρει αυθεντικό ιταλικό φαγητό μέσα από ένα εξαιρετικό μενού το οποίο φέρει την υπογραφή του Κώστα Τσίγκα. Η σάλα της φρέσκιας αυτής τρατορίας σε αποχρώσεις του γκρι και με εντυπωσιακά νεοϋορκέζικα αλουμινένια πλακάκια δημιουργεί μια ζεστή ατμόσφαιρα που δένει με την ανοιχτή κουζίνα όπου δεσπόζει ο μεγάλος πετρόφουρνος, η Rolls-Royce των ιταλικών φούρνων όπως λένε. Απολαυστικά antipasti όπως οι πληθωρικές μπρουσκέτες, εξαιρετική ιταλική pasta σε διάφορες εκδοχές (και χωρίς γλουτένη!) αλλά και καλοψημένη πίτσα με λεπτή, τραγανή και γευστική ζύμη είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που σας περιμένουν στο Cantinetta. Extra tip: Η εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής.

Ciao Italia! Facebook Twitter
Ciao Italia! Facebook Twitter
Ciao Italia! Facebook Twitter

La Piazza

Pizzeria-Spaghetteria

Μαρούσι: Σαλαμίνος 9 & Παπαφλέσσα, 210 6140433, facebook.com/pages/La-Piazza-Pizzeria-Spaghetteria-Marousi,
Χαλάνδρι: Αγίας Παρασκευής 100, πλ. Κένεντι, 210 6857100, facebook.com/lapiazzahalandri

Με ιστορία που κρατά από το 1985 και την παραλία Ραχών στη Φθιώτιδα, το La Piazza έκανε την εμφάνισή του λίγα χρόνια αργότερα στη Λαμία κι έπειτα στο Μαρούσι και το Χαλάνδρι. Στον μεγάλο κατάλογό του θα βρείτε νόστιμα ορεκτικά, φρέσκες σαλάτες, πίτσες από χειροποίητη ζύμη, μακαρονάδες και σπιτικά γλυκά. O χώρος των μαγαζιών προσφέρεται για επαγγελματικά γεύματα και εκδηλώσεις.

Ciao Italia! Facebook Twitter

Cosca

Πραμάντων 10, Κουκάκι, 210 9210229, www.cosca.gr

Έξι χρόνια τώρα η κουζίνα του σε προσκαλεί σε ένα ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων στη Σικελία με φινετσάτα ιταλικά πιάτα και τολμηρούς συνδυασμούς μεσογειακών γεύσεων. Το Cosca συνεχίζει φέτος με νέες, φρέσκες ιδέες που βασίζονται στη φαντασία δύο έμπειρων και ταλαντούχων σεφ, του Antonio Carlone και του Θανάση Πλάκα, που δημιουργούν σε ιταλο-ελληνική αρμονία. Ο ζεστός, ήρεμος χώρος και οι μουσικές επιλογές εγγυώνται τη χαλάρωσή σας, ενώ οι χαμηλές τιμές τού δίνουν έναν ακόμα λόγο για να ξεχωρίζει. Από 1η Μαΐου το Cosca βάζει τα καλοκαιρινά του, βγάζει τραπεζάκια στην πλατεία Ελπίδος και ετοιμάζεται να σας υποδεχτεί στον μικρό, μαγευτικό του κήπο, πάντα με άρωμα Σικελίας.

Ciao Italia! Facebook Twitter
Φωτό: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LiFO

Antonio de Roma

Κωνσταντινουπόλεως 9, Γλυφάδα, 210 8945047, facebook.com/pages/Antonio-De-Roma

Mετά το Antonio στη Γλυφάδα και το Nonno Antonio στο Χαλάνδρι, που έγραψαν τη δική τους ιστορία στην ιταλική γαστριμαργική σκηνή της Αθήνας, η ίδια οικογένεια επιστρέφει με έναν φρέσκο, ζεστό και φιλικό χώρο που αναδίδει ιταλικό αέρα. Στο προσεγμένο μενού του Antonio de Roma θα βρείτε, μεταξύ άλλων, ζυμαρικά, πίτσες, σκαλοπίνια αλλά και μία από τις καλύτερες καρμπονάρες της Μεσογείου. Extra tip: Aνοιχτά καθημερινά από το μεσημέρι.

Ciao Italia! Facebook Twitter
Φωτό: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LiFO

Quick Pleasure

Ιάκχου 38, Γκάζι, 210 3410991 (πίσω από τη μουσική σκηνή Φωταέριο), quickpleasure.gr, facebook.com/quickpasta

Μετρά ήδη τρία χρόνια δυναμικής και ανοδικής παρουσίας στα γαστριμαργικά δρώμενα της πόλης, αντιπροσωπεύοντας ένα πρωτοποριακό concept που συνδυάζει την ποιότητα, τη γρήγορη εξυπηρέτηση και τη γνώση της δημιουργίας, αφού και οι τρεις ιδιοκτήτες του είναι σεφ. Στο Quick Pleasure μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δεκάδες συνδυασμούς φρέσκων χειροποίητων ζυμαρικών και σαλτσών που βράζουν τη στιγμή που τα διαλέγετε (2-3 λεπτά) και φτιάχνονται από τα καλύτερα υλικά. Θα το βρείτε ανοιχτό σχεδόν όλο το 24ωρο, ενώ διαθέτει και delivery για το σπίτι ή τη δουλειά.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM
Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ