Ciao Italia!

Ciao Italia! Facebook Twitter
0
Ciao Italia! Facebook Twitter

School Pizza Bar

Πλ. Αγίας Ειρήνης 8, μετρό Μοναστηράκι, 210 3241444

Έχει γίνει must προορισμός στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, στο Μοναστηράκι. To concept του παραπέμπει στα σχολικά μας χρόνια με θρανία και βιβλία αντί για τραπεζάκια, σχολικές φωτογραφίες κι έναν μεγάλο μαυροπίνακα. Oι τρεις παιδικοί φίλοι που το άνοιξαν γνωρίζουν καλά το μάθημα της πολύ λεπτής τραγανής πίτσας που τη σερβίρουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο σε πολλές και διαφορετικές γεύσεις. Από τη λευκή πίτσα με μοτσαρέλα, παρμεζάνα, bresaola, φρέσκια ρόκα και λάδι τρούφας μέχρι τη spicy με spianatta και stringetto (πικάντικο λουκάνικο), οι επιλογές είναι πολλές. Εκτός από την πίτσα και την pasta, στο School Pizza Bar θα βρείτε αρωματικούς καφέδες, σαλάτες, φρέσκα γλυκά αλλά και μοναδικά κοκτέιλ. Extra tip: Ενημερωθείτε για τα φοβερά πρωινά που θα αρχίσει να σερβίρει σε λίγες ημέρες.

Ciao Italia! Facebook Twitter
Φωτό: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LiFO

Cantinetta

Πανδώρας 14, Γλυφάδα, 210 8941735

Ολοκαίνουργια άφιξη στο πιο πολυσύχναστο σημείο της Γλυφάδας που προσφέρει αυθεντικό ιταλικό φαγητό μέσα από ένα εξαιρετικό μενού το οποίο φέρει την υπογραφή του Κώστα Τσίγκα. Η σάλα της φρέσκιας αυτής τρατορίας σε αποχρώσεις του γκρι και με εντυπωσιακά νεοϋορκέζικα αλουμινένια πλακάκια δημιουργεί μια ζεστή ατμόσφαιρα που δένει με την ανοιχτή κουζίνα όπου δεσπόζει ο μεγάλος πετρόφουρνος, η Rolls-Royce των ιταλικών φούρνων όπως λένε. Απολαυστικά antipasti όπως οι πληθωρικές μπρουσκέτες, εξαιρετική ιταλική pasta σε διάφορες εκδοχές (και χωρίς γλουτένη!) αλλά και καλοψημένη πίτσα με λεπτή, τραγανή και γευστική ζύμη είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που σας περιμένουν στο Cantinetta. Extra tip: Η εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής.

Ciao Italia! Facebook Twitter
Ciao Italia! Facebook Twitter
Ciao Italia! Facebook Twitter

La Piazza

Pizzeria-Spaghetteria

Μαρούσι: Σαλαμίνος 9 & Παπαφλέσσα, 210 6140433, facebook.com/pages/La-Piazza-Pizzeria-Spaghetteria-Marousi,
Χαλάνδρι: Αγίας Παρασκευής 100, πλ. Κένεντι, 210 6857100, facebook.com/lapiazzahalandri

Με ιστορία που κρατά από το 1985 και την παραλία Ραχών στη Φθιώτιδα, το La Piazza έκανε την εμφάνισή του λίγα χρόνια αργότερα στη Λαμία κι έπειτα στο Μαρούσι και το Χαλάνδρι. Στον μεγάλο κατάλογό του θα βρείτε νόστιμα ορεκτικά, φρέσκες σαλάτες, πίτσες από χειροποίητη ζύμη, μακαρονάδες και σπιτικά γλυκά. O χώρος των μαγαζιών προσφέρεται για επαγγελματικά γεύματα και εκδηλώσεις.

Ciao Italia! Facebook Twitter

Cosca

Πραμάντων 10, Κουκάκι, 210 9210229, www.cosca.gr

Έξι χρόνια τώρα η κουζίνα του σε προσκαλεί σε ένα ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων στη Σικελία με φινετσάτα ιταλικά πιάτα και τολμηρούς συνδυασμούς μεσογειακών γεύσεων. Το Cosca συνεχίζει φέτος με νέες, φρέσκες ιδέες που βασίζονται στη φαντασία δύο έμπειρων και ταλαντούχων σεφ, του Antonio Carlone και του Θανάση Πλάκα, που δημιουργούν σε ιταλο-ελληνική αρμονία. Ο ζεστός, ήρεμος χώρος και οι μουσικές επιλογές εγγυώνται τη χαλάρωσή σας, ενώ οι χαμηλές τιμές τού δίνουν έναν ακόμα λόγο για να ξεχωρίζει. Από 1η Μαΐου το Cosca βάζει τα καλοκαιρινά του, βγάζει τραπεζάκια στην πλατεία Ελπίδος και ετοιμάζεται να σας υποδεχτεί στον μικρό, μαγευτικό του κήπο, πάντα με άρωμα Σικελίας.

Ciao Italia! Facebook Twitter
Φωτό: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LiFO

Antonio de Roma

Κωνσταντινουπόλεως 9, Γλυφάδα, 210 8945047, facebook.com/pages/Antonio-De-Roma

Mετά το Antonio στη Γλυφάδα και το Nonno Antonio στο Χαλάνδρι, που έγραψαν τη δική τους ιστορία στην ιταλική γαστριμαργική σκηνή της Αθήνας, η ίδια οικογένεια επιστρέφει με έναν φρέσκο, ζεστό και φιλικό χώρο που αναδίδει ιταλικό αέρα. Στο προσεγμένο μενού του Antonio de Roma θα βρείτε, μεταξύ άλλων, ζυμαρικά, πίτσες, σκαλοπίνια αλλά και μία από τις καλύτερες καρμπονάρες της Μεσογείου. Extra tip: Aνοιχτά καθημερινά από το μεσημέρι.

Ciao Italia! Facebook Twitter
Φωτό: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LiFO

Quick Pleasure

Ιάκχου 38, Γκάζι, 210 3410991 (πίσω από τη μουσική σκηνή Φωταέριο), quickpleasure.gr, facebook.com/quickpasta

Μετρά ήδη τρία χρόνια δυναμικής και ανοδικής παρουσίας στα γαστριμαργικά δρώμενα της πόλης, αντιπροσωπεύοντας ένα πρωτοποριακό concept που συνδυάζει την ποιότητα, τη γρήγορη εξυπηρέτηση και τη γνώση της δημιουργίας, αφού και οι τρεις ιδιοκτήτες του είναι σεφ. Στο Quick Pleasure μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δεκάδες συνδυασμούς φρέσκων χειροποίητων ζυμαρικών και σαλτσών που βράζουν τη στιγμή που τα διαλέγετε (2-3 λεπτά) και φτιάχνονται από τα καλύτερα υλικά. Θα το βρείτε ανοιχτό σχεδόν όλο το 24ωρο, ενώ διαθέτει και delivery για το σπίτι ή τη δουλειά.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ