Ciao Italia!

Ciao Italia! Facebook Twitter
0
Ciao Italia! Facebook Twitter

School Pizza Bar

Πλ. Αγίας Ειρήνης 8, μετρό Μοναστηράκι, 210 3241444

Έχει γίνει must προορισμός στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, στο Μοναστηράκι. To concept του παραπέμπει στα σχολικά μας χρόνια με θρανία και βιβλία αντί για τραπεζάκια, σχολικές φωτογραφίες κι έναν μεγάλο μαυροπίνακα. Oι τρεις παιδικοί φίλοι που το άνοιξαν γνωρίζουν καλά το μάθημα της πολύ λεπτής τραγανής πίτσας που τη σερβίρουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο σε πολλές και διαφορετικές γεύσεις. Από τη λευκή πίτσα με μοτσαρέλα, παρμεζάνα, bresaola, φρέσκια ρόκα και λάδι τρούφας μέχρι τη spicy με spianatta και stringetto (πικάντικο λουκάνικο), οι επιλογές είναι πολλές. Εκτός από την πίτσα και την pasta, στο School Pizza Bar θα βρείτε αρωματικούς καφέδες, σαλάτες, φρέσκα γλυκά αλλά και μοναδικά κοκτέιλ. Extra tip: Ενημερωθείτε για τα φοβερά πρωινά που θα αρχίσει να σερβίρει σε λίγες ημέρες.

Ciao Italia! Facebook Twitter
Φωτό: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LiFO

Cantinetta

Πανδώρας 14, Γλυφάδα, 210 8941735

Ολοκαίνουργια άφιξη στο πιο πολυσύχναστο σημείο της Γλυφάδας που προσφέρει αυθεντικό ιταλικό φαγητό μέσα από ένα εξαιρετικό μενού το οποίο φέρει την υπογραφή του Κώστα Τσίγκα. Η σάλα της φρέσκιας αυτής τρατορίας σε αποχρώσεις του γκρι και με εντυπωσιακά νεοϋορκέζικα αλουμινένια πλακάκια δημιουργεί μια ζεστή ατμόσφαιρα που δένει με την ανοιχτή κουζίνα όπου δεσπόζει ο μεγάλος πετρόφουρνος, η Rolls-Royce των ιταλικών φούρνων όπως λένε. Απολαυστικά antipasti όπως οι πληθωρικές μπρουσκέτες, εξαιρετική ιταλική pasta σε διάφορες εκδοχές (και χωρίς γλουτένη!) αλλά και καλοψημένη πίτσα με λεπτή, τραγανή και γευστική ζύμη είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που σας περιμένουν στο Cantinetta. Extra tip: Η εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής.

Ciao Italia! Facebook Twitter
Ciao Italia! Facebook Twitter
Ciao Italia! Facebook Twitter

La Piazza

Pizzeria-Spaghetteria

Μαρούσι: Σαλαμίνος 9 & Παπαφλέσσα, 210 6140433, facebook.com/pages/La-Piazza-Pizzeria-Spaghetteria-Marousi,
Χαλάνδρι: Αγίας Παρασκευής 100, πλ. Κένεντι, 210 6857100, facebook.com/lapiazzahalandri

Με ιστορία που κρατά από το 1985 και την παραλία Ραχών στη Φθιώτιδα, το La Piazza έκανε την εμφάνισή του λίγα χρόνια αργότερα στη Λαμία κι έπειτα στο Μαρούσι και το Χαλάνδρι. Στον μεγάλο κατάλογό του θα βρείτε νόστιμα ορεκτικά, φρέσκες σαλάτες, πίτσες από χειροποίητη ζύμη, μακαρονάδες και σπιτικά γλυκά. O χώρος των μαγαζιών προσφέρεται για επαγγελματικά γεύματα και εκδηλώσεις.

Ciao Italia! Facebook Twitter

Cosca

Πραμάντων 10, Κουκάκι, 210 9210229, www.cosca.gr

Έξι χρόνια τώρα η κουζίνα του σε προσκαλεί σε ένα ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων στη Σικελία με φινετσάτα ιταλικά πιάτα και τολμηρούς συνδυασμούς μεσογειακών γεύσεων. Το Cosca συνεχίζει φέτος με νέες, φρέσκες ιδέες που βασίζονται στη φαντασία δύο έμπειρων και ταλαντούχων σεφ, του Antonio Carlone και του Θανάση Πλάκα, που δημιουργούν σε ιταλο-ελληνική αρμονία. Ο ζεστός, ήρεμος χώρος και οι μουσικές επιλογές εγγυώνται τη χαλάρωσή σας, ενώ οι χαμηλές τιμές τού δίνουν έναν ακόμα λόγο για να ξεχωρίζει. Από 1η Μαΐου το Cosca βάζει τα καλοκαιρινά του, βγάζει τραπεζάκια στην πλατεία Ελπίδος και ετοιμάζεται να σας υποδεχτεί στον μικρό, μαγευτικό του κήπο, πάντα με άρωμα Σικελίας.

Ciao Italia! Facebook Twitter
Φωτό: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LiFO

Antonio de Roma

Κωνσταντινουπόλεως 9, Γλυφάδα, 210 8945047, facebook.com/pages/Antonio-De-Roma

Mετά το Antonio στη Γλυφάδα και το Nonno Antonio στο Χαλάνδρι, που έγραψαν τη δική τους ιστορία στην ιταλική γαστριμαργική σκηνή της Αθήνας, η ίδια οικογένεια επιστρέφει με έναν φρέσκο, ζεστό και φιλικό χώρο που αναδίδει ιταλικό αέρα. Στο προσεγμένο μενού του Antonio de Roma θα βρείτε, μεταξύ άλλων, ζυμαρικά, πίτσες, σκαλοπίνια αλλά και μία από τις καλύτερες καρμπονάρες της Μεσογείου. Extra tip: Aνοιχτά καθημερινά από το μεσημέρι.

Ciao Italia! Facebook Twitter
Φωτό: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LiFO

Quick Pleasure

Ιάκχου 38, Γκάζι, 210 3410991 (πίσω από τη μουσική σκηνή Φωταέριο), quickpleasure.gr, facebook.com/quickpasta

Μετρά ήδη τρία χρόνια δυναμικής και ανοδικής παρουσίας στα γαστριμαργικά δρώμενα της πόλης, αντιπροσωπεύοντας ένα πρωτοποριακό concept που συνδυάζει την ποιότητα, τη γρήγορη εξυπηρέτηση και τη γνώση της δημιουργίας, αφού και οι τρεις ιδιοκτήτες του είναι σεφ. Στο Quick Pleasure μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δεκάδες συνδυασμούς φρέσκων χειροποίητων ζυμαρικών και σαλτσών που βράζουν τη στιγμή που τα διαλέγετε (2-3 λεπτά) και φτιάχνονται από τα καλύτερα υλικά. Θα το βρείτε ανοιχτό σχεδόν όλο το 24ωρο, ενώ διαθέτει και delivery για το σπίτι ή τη δουλειά.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ