Η Paula Deen είναι γνωστή για πολλά αμφιλεγόμενα γεγονότα: για συνταγές που υποτίθεται ότι αναδεικνύουν και τιμούν την παράδοση του Νότου στην κουζίνα, αλλά είναι γεμάτες λίπος, βούτυρο και τηγανιτά. Προσπαθήστε να δείτε αυτό το βίντεο χωρίς να βουλώσουν οι αρτηρίες σας:

 

 

Είναι επίσης διάσημη για το ότι ανακοίνωσε ότι πάσχει από διαβήτη που σχετίζεται με την κακή διατροφή, αλλά συνέχιζε να παρουσιάζει αυτές τις εξωφρενικά παχυντικές συνταγές. Για το ότι ξεκίνησε δίαιτα όταν «της το είπε ο Ιησούς» αλλά κατά διαβολική σύμπτωση αυτό συνέπεσε με ένα συμβόλαιο εταιρίας που πουλάει χάπια κατά του συγκεκριμένου διαβήτη, κάνοντάς την κεντρικό πρόσωπο καμπάνιας. Και τώρα, είναι γνωστή ως η γυναίκα που νοσταλγεί τη δουλεία πριν τον εμφύλιο.

 

Σε κατάθεση που έδωσε σε δικαστήριο μετά από μήνυση υπαλλήλου ενός εστιατορίου που είναι η ίδια ιδιοκτήτρια μαζί με τον αδερφό της, έκανε τόσες πολλές ρατσιστικές δηλώσεις που σου έρχεται ζάλη: ναι, φυσικά έχει προφέρει τη λέξη "nigger", όταν ένας μαύρος ληστής τη σημάδεψε με ένα όπλο. Επίσης ίσως την έχει πει σε συνομιλίες με μαύρους υπαλλήλους στο εστιατόριο, αλλά δεν είναι σίγουρη.

 

Μετά από κριτική, απάντησε: «τα περισσότερα αστεία είναι για Εβραίους, μαύρους... συνήθως στοχοποιούν μια ομάδα. Γκέι ή στρέιτ μαύρους, ξέρεις, δεν ξέρω – δεν ξέρω τι να πω. Δε μπορώ, εγώ, να καθορίσω με τι θα παρεξηγηθεί κάποιος άλλος».

 

Η Deen ερωτήθηκε επίσης αν κάποτε ζήτησε να προσληφθούν μόνο μαύροι άντρες σερβιτόροι για το γάμο του αδερφού της, το 2007.

 

Η Deen απάντησε ότι ίσως να το είχε προτείνει, και η έμπνευση της είχε έρθει από ένα ακριβό εστιατόριο του Νότου που είχε επισκεφθεί με τον άντρα της. Εκεί όλο το προσωπικό ήταν μαύροι άντρες μέσης ηλικίας που φορούσαν «υπέροχα λευκά σακάκια με μαύρο παπιγιόν. Ήταν πραγματικά πολύ εντυπωσιακό. Και θυμάμαι ότι είπα ότι θα ήθελα τέτοιους σερβιτόρους, αλλά φοβόμουν ότι κάποιος θα το ερμήνευε στραβά».

 

Στην ερώτηση αν σ' αυτούς τους άντρες αξίζει η λέξη "niggers", απάντησε: «Όχι, γιατί αυτοί οι άντρες δεν ήταν τέτοιοι, ήταν επαγγελματίες μαύροι άντρες που έκαναν σωστά τη δουλειά τους».

 

Τα hashtags που ακολούθησαν αυτά τα νέα στο Twitter ήταν "Massa-Roni and Cheese," "Lettuce From a Birmingham Jail," και"Key Lynch Pie."

 

Η Deen σύντομα κατάλαβε το τεράστιο της λάθος και πόσταρε όχι ένα, αλλά δύο βίντεο με τα οποία ζητάει συγνώμη, το ένα πιο αμήχανο από το άλλο:

 

 

 

 

 

 

Όμως το κανάλι Food Network δεν πρόκειται να ανανεώσει το συμβόλαιο μαζί της, μετά από 11 χρόνια συνεχούς παρουσίας, κατά τα οποία έχτισε μια ολόκληρη αυτοκρατορία.