Παρουσιάστρια του Food Network απολύθηκε μετά από ρατσιστικό παραλήρημα

Παρουσιάστρια του Food Network απολύθηκε μετά από ρατσιστικό παραλήρημα Facebook Twitter
8

Η Paula Deen είναι γνωστή για πολλά αμφιλεγόμενα γεγονότα: για συνταγές που υποτίθεται ότι αναδεικνύουν και τιμούν την παράδοση του Νότου στην κουζίνα, αλλά είναι γεμάτες λίπος, βούτυρο και τηγανιτά. Προσπαθήστε να δείτε αυτό το βίντεο χωρίς να βουλώσουν οι αρτηρίες σας:

Είναι επίσης διάσημη για το ότι ανακοίνωσε ότι πάσχει από διαβήτη που σχετίζεται με την κακή διατροφή, αλλά συνέχιζε να παρουσιάζει αυτές τις εξωφρενικά παχυντικές συνταγές. Για το ότι ξεκίνησε δίαιτα όταν «της το είπε ο Ιησούς» αλλά κατά διαβολική σύμπτωση αυτό συνέπεσε με ένα συμβόλαιο εταιρίας που πουλάει χάπια κατά του συγκεκριμένου διαβήτη, κάνοντάς την κεντρικό πρόσωπο καμπάνιας. Και τώρα, είναι γνωστή ως η γυναίκα που νοσταλγεί τη δουλεία πριν τον εμφύλιο.

Σε κατάθεση που έδωσε σε δικαστήριο μετά από μήνυση υπαλλήλου ενός εστιατορίου που είναι η ίδια ιδιοκτήτρια μαζί με τον αδερφό της, έκανε τόσες πολλές ρατσιστικές δηλώσεις που σου έρχεται ζάλη: ναι, φυσικά έχει προφέρει τη λέξη "nigger", όταν ένας μαύρος ληστής τη σημάδεψε με ένα όπλο. Επίσης ίσως την έχει πει σε συνομιλίες με μαύρους υπαλλήλους στο εστιατόριο, αλλά δεν είναι σίγουρη.

Μετά από κριτική, απάντησε: «τα περισσότερα αστεία είναι για Εβραίους, μαύρους... συνήθως στοχοποιούν μια ομάδα. Γκέι ή στρέιτ μαύρους, ξέρεις, δεν ξέρω – δεν ξέρω τι να πω. Δε μπορώ, εγώ, να καθορίσω με τι θα παρεξηγηθεί κάποιος άλλος».

Η Deen ερωτήθηκε επίσης αν κάποτε ζήτησε να προσληφθούν μόνο μαύροι άντρες σερβιτόροι για το γάμο του αδερφού της, το 2007.

Η Deen απάντησε ότι ίσως να το είχε προτείνει, και η έμπνευση της είχε έρθει από ένα ακριβό εστιατόριο του Νότου που είχε επισκεφθεί με τον άντρα της. Εκεί όλο το προσωπικό ήταν μαύροι άντρες μέσης ηλικίας που φορούσαν «υπέροχα λευκά σακάκια με μαύρο παπιγιόν. Ήταν πραγματικά πολύ εντυπωσιακό. Και θυμάμαι ότι είπα ότι θα ήθελα τέτοιους σερβιτόρους, αλλά φοβόμουν ότι κάποιος θα το ερμήνευε στραβά».

Στην ερώτηση αν σ' αυτούς τους άντρες αξίζει η λέξη "niggers", απάντησε: «Όχι, γιατί αυτοί οι άντρες δεν ήταν τέτοιοι, ήταν επαγγελματίες μαύροι άντρες που έκαναν σωστά τη δουλειά τους».

Τα hashtags που ακολούθησαν αυτά τα νέα στο Twitter ήταν "Massa-Roni and Cheese," "Lettuce From a Birmingham Jail," και"Key Lynch Pie."

Η Deen σύντομα κατάλαβε το τεράστιο της λάθος και πόσταρε όχι ένα, αλλά δύο βίντεο με τα οποία ζητάει συγνώμη, το ένα πιο αμήχανο από το άλλο:

Όμως το κανάλι Food Network δεν πρόκειται να ανανεώσει το συμβόλαιο μαζί της, μετά από 11 χρόνια συνεχούς παρουσίας, κατά τα οποία έχτισε μια ολόκληρη αυτοκρατορία.

Γεύση
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

6 σχόλια
Εγώ ακόμα ψάχνω να βρω το ρατσιστικό παραλήρημα του τίτλου (εκτός κι αν παραλήρημα θεωρείτε στη Lifo ότι πριν από κάποια χρόνια είπε κάποιον nigger)
Και δεν είναι που το τηγάνισε, είναι που του έβαλε ΚΑΙ εξτρά ζάχαρη άχνη ΚΑΙ σοκολάτα ΚΑΙ σιρόπι φράουλας και σοκολάτας ΚΑΙ σαντιγί. Μιλάμε ξεκάθαρα για δολοφονική απόπειρα μέσω διαβητικού κώματος!
πάντως εμένα όλα όσα ρατσιστικά λέει αυτο τα ξανθό μπαλόνι, με φαίνονται πολύ light σε σχέση μ΄αυτά που εκστομίζουν πολλοί Ελληνες κατ΄ιδίαν και εν δήμω. Και δεν εννοώ μόνον το ζωϊκό μας βασίλειο (Χ.Α.)