Παρουσιάστρια του Food Network απολύθηκε μετά από ρατσιστικό παραλήρημα

Παρουσιάστρια του Food Network απολύθηκε μετά από ρατσιστικό παραλήρημα Facebook Twitter
8

Η Paula Deen είναι γνωστή για πολλά αμφιλεγόμενα γεγονότα: για συνταγές που υποτίθεται ότι αναδεικνύουν και τιμούν την παράδοση του Νότου στην κουζίνα, αλλά είναι γεμάτες λίπος, βούτυρο και τηγανιτά. Προσπαθήστε να δείτε αυτό το βίντεο χωρίς να βουλώσουν οι αρτηρίες σας:

Είναι επίσης διάσημη για το ότι ανακοίνωσε ότι πάσχει από διαβήτη που σχετίζεται με την κακή διατροφή, αλλά συνέχιζε να παρουσιάζει αυτές τις εξωφρενικά παχυντικές συνταγές. Για το ότι ξεκίνησε δίαιτα όταν «της το είπε ο Ιησούς» αλλά κατά διαβολική σύμπτωση αυτό συνέπεσε με ένα συμβόλαιο εταιρίας που πουλάει χάπια κατά του συγκεκριμένου διαβήτη, κάνοντάς την κεντρικό πρόσωπο καμπάνιας. Και τώρα, είναι γνωστή ως η γυναίκα που νοσταλγεί τη δουλεία πριν τον εμφύλιο.

Σε κατάθεση που έδωσε σε δικαστήριο μετά από μήνυση υπαλλήλου ενός εστιατορίου που είναι η ίδια ιδιοκτήτρια μαζί με τον αδερφό της, έκανε τόσες πολλές ρατσιστικές δηλώσεις που σου έρχεται ζάλη: ναι, φυσικά έχει προφέρει τη λέξη "nigger", όταν ένας μαύρος ληστής τη σημάδεψε με ένα όπλο. Επίσης ίσως την έχει πει σε συνομιλίες με μαύρους υπαλλήλους στο εστιατόριο, αλλά δεν είναι σίγουρη.

Μετά από κριτική, απάντησε: «τα περισσότερα αστεία είναι για Εβραίους, μαύρους... συνήθως στοχοποιούν μια ομάδα. Γκέι ή στρέιτ μαύρους, ξέρεις, δεν ξέρω – δεν ξέρω τι να πω. Δε μπορώ, εγώ, να καθορίσω με τι θα παρεξηγηθεί κάποιος άλλος».

Η Deen ερωτήθηκε επίσης αν κάποτε ζήτησε να προσληφθούν μόνο μαύροι άντρες σερβιτόροι για το γάμο του αδερφού της, το 2007.

Η Deen απάντησε ότι ίσως να το είχε προτείνει, και η έμπνευση της είχε έρθει από ένα ακριβό εστιατόριο του Νότου που είχε επισκεφθεί με τον άντρα της. Εκεί όλο το προσωπικό ήταν μαύροι άντρες μέσης ηλικίας που φορούσαν «υπέροχα λευκά σακάκια με μαύρο παπιγιόν. Ήταν πραγματικά πολύ εντυπωσιακό. Και θυμάμαι ότι είπα ότι θα ήθελα τέτοιους σερβιτόρους, αλλά φοβόμουν ότι κάποιος θα το ερμήνευε στραβά».

Στην ερώτηση αν σ' αυτούς τους άντρες αξίζει η λέξη "niggers", απάντησε: «Όχι, γιατί αυτοί οι άντρες δεν ήταν τέτοιοι, ήταν επαγγελματίες μαύροι άντρες που έκαναν σωστά τη δουλειά τους».

Τα hashtags που ακολούθησαν αυτά τα νέα στο Twitter ήταν "Massa-Roni and Cheese," "Lettuce From a Birmingham Jail," και"Key Lynch Pie."

Η Deen σύντομα κατάλαβε το τεράστιο της λάθος και πόσταρε όχι ένα, αλλά δύο βίντεο με τα οποία ζητάει συγνώμη, το ένα πιο αμήχανο από το άλλο:

Όμως το κανάλι Food Network δεν πρόκειται να ανανεώσει το συμβόλαιο μαζί της, μετά από 11 χρόνια συνεχούς παρουσίας, κατά τα οποία έχτισε μια ολόκληρη αυτοκρατορία.

Γεύση
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM

σχόλια

6 σχόλια
Εγώ ακόμα ψάχνω να βρω το ρατσιστικό παραλήρημα του τίτλου (εκτός κι αν παραλήρημα θεωρείτε στη Lifo ότι πριν από κάποια χρόνια είπε κάποιον nigger)
Και δεν είναι που το τηγάνισε, είναι που του έβαλε ΚΑΙ εξτρά ζάχαρη άχνη ΚΑΙ σοκολάτα ΚΑΙ σιρόπι φράουλας και σοκολάτας ΚΑΙ σαντιγί. Μιλάμε ξεκάθαρα για δολοφονική απόπειρα μέσω διαβητικού κώματος!
πάντως εμένα όλα όσα ρατσιστικά λέει αυτο τα ξανθό μπαλόνι, με φαίνονται πολύ light σε σχέση μ΄αυτά που εκστομίζουν πολλοί Ελληνες κατ΄ιδίαν και εν δήμω. Και δεν εννοώ μόνον το ζωϊκό μας βασίλειο (Χ.Α.)