Παρουσιάστρια του Food Network απολύθηκε μετά από ρατσιστικό παραλήρημα

Παρουσιάστρια του Food Network απολύθηκε μετά από ρατσιστικό παραλήρημα Facebook Twitter
8

Η Paula Deen είναι γνωστή για πολλά αμφιλεγόμενα γεγονότα: για συνταγές που υποτίθεται ότι αναδεικνύουν και τιμούν την παράδοση του Νότου στην κουζίνα, αλλά είναι γεμάτες λίπος, βούτυρο και τηγανιτά. Προσπαθήστε να δείτε αυτό το βίντεο χωρίς να βουλώσουν οι αρτηρίες σας:

Είναι επίσης διάσημη για το ότι ανακοίνωσε ότι πάσχει από διαβήτη που σχετίζεται με την κακή διατροφή, αλλά συνέχιζε να παρουσιάζει αυτές τις εξωφρενικά παχυντικές συνταγές. Για το ότι ξεκίνησε δίαιτα όταν «της το είπε ο Ιησούς» αλλά κατά διαβολική σύμπτωση αυτό συνέπεσε με ένα συμβόλαιο εταιρίας που πουλάει χάπια κατά του συγκεκριμένου διαβήτη, κάνοντάς την κεντρικό πρόσωπο καμπάνιας. Και τώρα, είναι γνωστή ως η γυναίκα που νοσταλγεί τη δουλεία πριν τον εμφύλιο.

Σε κατάθεση που έδωσε σε δικαστήριο μετά από μήνυση υπαλλήλου ενός εστιατορίου που είναι η ίδια ιδιοκτήτρια μαζί με τον αδερφό της, έκανε τόσες πολλές ρατσιστικές δηλώσεις που σου έρχεται ζάλη: ναι, φυσικά έχει προφέρει τη λέξη "nigger", όταν ένας μαύρος ληστής τη σημάδεψε με ένα όπλο. Επίσης ίσως την έχει πει σε συνομιλίες με μαύρους υπαλλήλους στο εστιατόριο, αλλά δεν είναι σίγουρη.

Μετά από κριτική, απάντησε: «τα περισσότερα αστεία είναι για Εβραίους, μαύρους... συνήθως στοχοποιούν μια ομάδα. Γκέι ή στρέιτ μαύρους, ξέρεις, δεν ξέρω – δεν ξέρω τι να πω. Δε μπορώ, εγώ, να καθορίσω με τι θα παρεξηγηθεί κάποιος άλλος».

Η Deen ερωτήθηκε επίσης αν κάποτε ζήτησε να προσληφθούν μόνο μαύροι άντρες σερβιτόροι για το γάμο του αδερφού της, το 2007.

Η Deen απάντησε ότι ίσως να το είχε προτείνει, και η έμπνευση της είχε έρθει από ένα ακριβό εστιατόριο του Νότου που είχε επισκεφθεί με τον άντρα της. Εκεί όλο το προσωπικό ήταν μαύροι άντρες μέσης ηλικίας που φορούσαν «υπέροχα λευκά σακάκια με μαύρο παπιγιόν. Ήταν πραγματικά πολύ εντυπωσιακό. Και θυμάμαι ότι είπα ότι θα ήθελα τέτοιους σερβιτόρους, αλλά φοβόμουν ότι κάποιος θα το ερμήνευε στραβά».

Στην ερώτηση αν σ' αυτούς τους άντρες αξίζει η λέξη "niggers", απάντησε: «Όχι, γιατί αυτοί οι άντρες δεν ήταν τέτοιοι, ήταν επαγγελματίες μαύροι άντρες που έκαναν σωστά τη δουλειά τους».

Τα hashtags που ακολούθησαν αυτά τα νέα στο Twitter ήταν "Massa-Roni and Cheese," "Lettuce From a Birmingham Jail," και"Key Lynch Pie."

Η Deen σύντομα κατάλαβε το τεράστιο της λάθος και πόσταρε όχι ένα, αλλά δύο βίντεο με τα οποία ζητάει συγνώμη, το ένα πιο αμήχανο από το άλλο:

Όμως το κανάλι Food Network δεν πρόκειται να ανανεώσει το συμβόλαιο μαζί της, μετά από 11 χρόνια συνεχούς παρουσίας, κατά τα οποία έχτισε μια ολόκληρη αυτοκρατορία.

Γεύση
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ

σχόλια

6 σχόλια
Εγώ ακόμα ψάχνω να βρω το ρατσιστικό παραλήρημα του τίτλου (εκτός κι αν παραλήρημα θεωρείτε στη Lifo ότι πριν από κάποια χρόνια είπε κάποιον nigger)
Και δεν είναι που το τηγάνισε, είναι που του έβαλε ΚΑΙ εξτρά ζάχαρη άχνη ΚΑΙ σοκολάτα ΚΑΙ σιρόπι φράουλας και σοκολάτας ΚΑΙ σαντιγί. Μιλάμε ξεκάθαρα για δολοφονική απόπειρα μέσω διαβητικού κώματος!
πάντως εμένα όλα όσα ρατσιστικά λέει αυτο τα ξανθό μπαλόνι, με φαίνονται πολύ light σε σχέση μ΄αυτά που εκστομίζουν πολλοί Ελληνες κατ΄ιδίαν και εν δήμω. Και δεν εννοώ μόνον το ζωϊκό μας βασίλειο (Χ.Α.)