Mega Meatless: Ένας νέος εναλλακτικός κόσμος απόλαυσης για τη Σαρακοστή

Mega Meatless: Ένας νέος εναλλακτικός κόσμος απόλαυσης για τη Σαρακοστή –και όχι μόνο! Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Ως έφηβη η νηστεία πριν το Πάσχα με είχε σημαδέψει με πολλαπλούς τρόπους. Από τη μια η γκρίνια της μητέρας που συνοδευόταν πάντα από θρησκευτικό κήρυγμα με λαϊκές ορολογίες – που περιείχε και μια δόση απειλής τώρα που το σκέφτομαι – από την άλλη η Άνοιξη, οι βόλτες, οι παρέες και οι πιο «προχωρημένοι» φίλοι που σου κοπάναγαν σε κάθε ευκαιρία «εμείς δε νηστεύουμε, πάμε για κανένα σουβλάκι;» Δύσκολο να τρως για πενήντα μέρες φαγητά που πραγματικά απολαμβάνεις, ακόμα κι αν είχες μαμά που θα μπορούσε να διακριθεί στο Master Chef. Κι ακόμα πιο δύσκολο να είσαι συνεπής σε αυτή την διατροφική επιλογή χωρίς να γίνεσαι η ξενέρωτη της παρέας…

Καταλαβαίνεις ότι η έννοια «meatless» ακούγεται συναρπαστική, ειδικά όταν ακολουθείται από το μήνυμα «Θα είναι Σαρακοστή, αλλά εσύ θα τρως σουβλάκι…» Η Mega Meatless έρχεται να πάρει στους δικούς της ώμους τις εφηβικές αναμνήσεις και να σε αποζημιώσει για τα χρόνια νηστείας προσφέροντας, γεύση, θρεπτική αξία και μια καινοτόμο οπτική πάνω στη σύγχρονη διατροφή. Γιατί αυτά τα προϊόντα ξεφεύγουν από τη θρησκευτική έννοια της νηστείας και αναδεικνύουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής που ξεκινά από το πιάτο σου. Με προϊόντα 100% φυτικής προέλευσης αποτελούν την ελληνική απάντηση στην plant based διατροφή και σε βγάζουν από το δίλημμα της νηστείας, αφού η γεύση τους είναι τόσο λαχταριστή που γίνονται μέρος της καθημερινής διατροφής σου όλες τις μέρες του χρόνου.

Mega Meatless: Ένας νέος εναλλακτικός κόσμος απόλαυσης για τη Σαρακοστή –και όχι μόνο! Facebook Twitter

Ο Mega Meatless Yeeros είναι ο ένας και μοναδικός plant based και soy free γύρος που ανταγωνίζεται σε γεύση τον κλασικό και ψήνεται με τον παραδοσιακό τρόπο υψώνοντας το τρόπαιο του υγιεινού τρόπου ζωής. Παγκόσμια καινοτομία που αλλάζει την έννοια της νηστείας και αποτελεί καθημερινή λύση στο οικογενειακό τραπέζι.

Mega Meatless: Ένας νέος εναλλακτικός κόσμος απόλαυσης για τη Σαρακοστή –και όχι μόνο! Facebook Twitter

Το Mega Meatless Burger αποτελεί την εναλλακτική γεύση με τη ζουμερή υφή και τη μοναδική νοστιμιά που θα γίνει βάση για μια σειρά από πιάτα που προκαλούν αντιδράσεις λατρείας. (Αν υπήρχε όταν ήμουν έφηβη θα άλλαζε για πενήντα μέρες τη σχέση με τη μητέρα μου που μας μαγείρευε τις πατάτες σε δέκα διαφορετικές εκδοχές.) Φαντάζεσαι ότι μπορείς να φας burger κι ας είναι Σαρακοστή; Δεν είναι τυχαίο πως το Mega Meatless Burger χαρακτηρίστηκε ως το αγαπημένο προϊόν των Ελλήνων chef (και αυτό δεν έχει να κάνει με τη νηστίσιμη πλευρά του, αλλά με τη γευστική του ανωτερότητα απ’ όποια πλευρά κι αν το δεις…)

Mega Meatless: Ένας νέος εναλλακτικός κόσμος απόλαυσης για τη Σαρακοστή –και όχι μόνο! Facebook Twitter

Τα παραδοσιακά κεφτεδάκια υποκλίνονται στην καινοτομία της Meatless εκδοχής τους. Λαχταριστά, αφράτα φτιαγμένα από 100% υλικά φυτικής προέλευσης τα Mega Meatless Keftedakia δίνουν τη δική τους απάντηση νοστιμιάς στους πιο απαιτητικούς και γίνονται ιδανικό γεύμα για όλη την οικογένεια, αφού η θρεπτική τους αξία είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να προσφέρεις στα παιδιά σου.

Mega Meatless: Ένας νέος εναλλακτικός κόσμος απόλαυσης για τη Σαρακοστή –και όχι μόνο! Facebook Twitter

Το σουβλάκι ξανασυστήνεται με το Mega Meatless Souvlaki που συνδυάζει καινοτομία και νοστιμιά μέσα από μια εντελώς υγιεινή πρόταση. Απόλαυση με υψηλή πρωτεϊνική αξία, αυτή η γευστική πρόταση σε κάνει να θέλεις να απαντήσεις αναδρομικά στους παιδικούς σου φίλους «εγώ νηστεύω, αλλά ας φάμε σουβλάκια!»

Ο κόσμος Mega Meatless είναι μια εναλλακτική πρόταση που πάνω απ’ όλα εξυμνεί την υγιεινή διατροφή, δημιουργεί νέες συνήθειες και ταυτόχρονα σέβεται τους φυσικούς πόρους. Πιάτα της ελληνικής κουζίνας αποκτούν μια  νέα μορφή καθώς  φτιάχνονται από όσπρια, χωρίς σόγια ή γλουτένη και με χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, αλάτι και λιπαρά.

Αυτός ο κόσμος επιτέλους γεφυρώνει τη νηστεία με τη γεύση, την απόλαυση με την υγεία και τελικά συμφιλιώνει όλους εμάς που καταπιεστήκαμε ως έφηβοι της μέσης νηστευόμενης οικογένειας, με τις μαμάδες μας που φώναζαν «είναι Σαρακοστή!» «Ναι, αλλά θα τρώμε σουβλάκι μαμά!»

Βρείτε τα σε super market, αλλά και σε επιλεγμένα καταστήματα εστίασης. Βρείτε τα εδώ:

https://map.megameatless.com/

https://www.facebook.com/megameatless

https://www.instagram.com/megameatless/

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Lucinda

Γεύση / Lucinda: Η νέα πίτσα της Αθήνας έχει την υπογραφή τριών ηχηρών ονομάτων της γεύσης

Ο Δημοσθένης Κουβαράκης του Juicy Grill, o Αντώνης Δρακουλαράκος του Sushimou και ο Κυριάκος Λιοδάκης της Granello pizza αποφάσισαν να φτιάξουν ένα μαγαζί για να τρώνε επιτέλους καλή πίτσα στον Χολαργό. Για να είμαστε ακριβείς, ο Αντώνης Δρακουλαράκος ήταν εκείνος που επέμενε ότι δεν είχε βρει κάτι που να τον ικανοποιεί στη γειτονιά του και οδηγούσε μέχρι την Καισαριανή για βρει πίτσα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γκρανόλα: Ένα διατροφικό trend από τον 190 αιώνα

Γεύση / Γκρανόλα: Ένα διατροφικό trend από τον 19ο αιώνα

Το «εναλλακτικό» δημητριακό προέκυψε ως συμπλήρωμα εναλλακτικών θεραπειών που προσφέρονταν σε σπα της εποχής, συνδέθηκε με το κίνημα των χίπις τη δεκαετία του ’60, έφυγε από τη μόδα και επανήλθε πολλές φορές. Πρόσφατα δημιουργήθηκε μια λίστα αναμονής 17.000 ατόμων που ήθελαν να αγοράσουν μια συγκεκριμένη, ενώ πλέον υπάρχουν και ελληνικά brands που την προσφέρουν ποιοτική και σε πολλές γεύσεις.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πλάι: Στο Κουκάκι για μπίρα, Campari και τοστ με διπλό τυρί

Γεύση / Καφενείο ή μπαρ; Στο «Πλάι» στο Κουκάκι για μπίρα, Campari και τοστ με διπλό τυρί

Ο Γιώργος Σουμπάσης και η Μαρίνα Φαρασοπούλου του Morning bar έστησαν έναν χώρο λιτό που προσφέρει απλά ποτά, φρούτο με τυρί και τυλιχτό με ψάρι για μεζέ, μπουκέτα λουλούδια για να πάρουμε φεύγοντας. Άλλοι το λένε καφενείο και άλλοι μπαρ. Το νέο στέκι της Αθήνας δανείζεται στοιχεία από αυτά, αλλά δεν είναι τίποτα από τα δύο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ Deep dish pizza: Η ιστορία της και πού θα την απολαύσετε στην Αθήνα

Γεύση / Deep dish pizza: Η ιστορία της και πού θα την απολαύσετε στην Αθήνα

Με παχιά ζύμη, με ύψος και γεμίσεις, η πίτσα του Σικάγο που ζήλεψε το Ντιτρόιτ μπορεί να εξοργίσει τους Ναπολιτάνους με τον τρόπο που φτιάχνεται, ενώ είναι η ένοχη απόλαυση πολλών, ακόμα και στην Αθήνα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Στη Χαρά της Πατησίων για βουβαλίσιο καϊμάκι, Σικάγο και tutti frutti με φρουί γλασέ

Γεύση / Στη Χαρά της Πατησίων για βουβαλίσιο καϊμάκι, Σικάγο και tutti frutti με φρουί γλασέ

Ένα από τα ιστορικά ζαχαροπλαστείο της Αθήνας που θα επισκεφτείς για τις αυθεντικές πολίτικες γεύσεις και τη ρετρό ατμόσφαιρα που παραμένει αναλλοίωτη παραπάνω από μισό αιώνα.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
Γιατί είναι τόσο καλό το φαγητό στη Θεσσαλονίκη; Ο λόγος είναι αυτά τα τέσσερα εστιατόρια

Γεύση / Γιατί είναι τόσο καλό το φαγητό στη Θεσσαλονίκη; Ο λόγος είναι αυτά τα 4 εστιατόρια

Είναι κοινό μυστικό ότι η Θεσσαλονίκη έχει μια ακμάζουσα γαστρονομική σκηνή. Κι αυτό γιατί τέσσερα εστιατόρια δημιουργούν κάτι πραγματικά μοναδικό, επιδεικνύοντας εκπληκτικό ταλέντο για σύγχρονα πιάτα που αντλούν έμπνευση από την παράδοση.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Guerilla chef

Γεύση / «Guerilla chef»: Το νέο μπεργκεράδικο της Αθήνας έχει μόνο ένα μπέργκερ, τίποτα παραπάνω

Value for money φαγητό στο χέρι, μπίρες από μικροζυθοποιούς και πανκ: Αφού φτιάχτηκε σε πέντε μεγάλα φεστιβάλ και κατάφερε να κάνει όνομα απέναντι στα υπόλοιπα, τα πολύ πιο πληθωρικά, το λιτό μπέργκερ του Fahd-Αλέξανδρου Hassan Kassem απέκτησε μετά από πέντε χρόνια το δικό του μαγαζί στα Εξάρχεια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Βασίλης Χαμάμ

Γεύση / Βασίλης Χαμάμ: Ο επόμενος μάγειρας της Θεσσαλονίκης που θα συζητηθεί

Άφησε τη δουλειά στην Tate Modern και την ενασχόλησή του με την τέχνη για να αφοσιωθεί σε μια άλλη που μέχρι τότε είχε για χόμπι. Αυτοδίδακτος στη μαγειρική, o ταλαντούχος σεφ του νέου εστιατορίου που ετοιμάζει το πολυβραβευμένο δημιουργικό γραφείο των Beetroot κάνει μια μοντέρνα ελληνική κουζίνα με επιρροές από τη γειτονιά της ανατολικής Μεσογείου, φαγητό που σχετίζεται με τη μετανάστευση και τις ρίζες του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ