Mega Meatless: Ένας νέος εναλλακτικός κόσμος απόλαυσης για τη Σαρακοστή

Mega Meatless: Ένας νέος εναλλακτικός κόσμος απόλαυσης για τη Σαρακοστή –και όχι μόνο! Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Ως έφηβη η νηστεία πριν το Πάσχα με είχε σημαδέψει με πολλαπλούς τρόπους. Από τη μια η γκρίνια της μητέρας που συνοδευόταν πάντα από θρησκευτικό κήρυγμα με λαϊκές ορολογίες – που περιείχε και μια δόση απειλής τώρα που το σκέφτομαι – από την άλλη η Άνοιξη, οι βόλτες, οι παρέες και οι πιο «προχωρημένοι» φίλοι που σου κοπάναγαν σε κάθε ευκαιρία «εμείς δε νηστεύουμε, πάμε για κανένα σουβλάκι;» Δύσκολο να τρως για πενήντα μέρες φαγητά που πραγματικά απολαμβάνεις, ακόμα κι αν είχες μαμά που θα μπορούσε να διακριθεί στο Master Chef. Κι ακόμα πιο δύσκολο να είσαι συνεπής σε αυτή την διατροφική επιλογή χωρίς να γίνεσαι η ξενέρωτη της παρέας…

Καταλαβαίνεις ότι η έννοια «meatless» ακούγεται συναρπαστική, ειδικά όταν ακολουθείται από το μήνυμα «Θα είναι Σαρακοστή, αλλά εσύ θα τρως σουβλάκι…» Η Mega Meatless έρχεται να πάρει στους δικούς της ώμους τις εφηβικές αναμνήσεις και να σε αποζημιώσει για τα χρόνια νηστείας προσφέροντας, γεύση, θρεπτική αξία και μια καινοτόμο οπτική πάνω στη σύγχρονη διατροφή. Γιατί αυτά τα προϊόντα ξεφεύγουν από τη θρησκευτική έννοια της νηστείας και αναδεικνύουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής που ξεκινά από το πιάτο σου. Με προϊόντα 100% φυτικής προέλευσης αποτελούν την ελληνική απάντηση στην plant based διατροφή και σε βγάζουν από το δίλημμα της νηστείας, αφού η γεύση τους είναι τόσο λαχταριστή που γίνονται μέρος της καθημερινής διατροφής σου όλες τις μέρες του χρόνου.

Mega Meatless: Ένας νέος εναλλακτικός κόσμος απόλαυσης για τη Σαρακοστή –και όχι μόνο! Facebook Twitter

Ο Mega Meatless Yeeros είναι ο ένας και μοναδικός plant based και soy free γύρος που ανταγωνίζεται σε γεύση τον κλασικό και ψήνεται με τον παραδοσιακό τρόπο υψώνοντας το τρόπαιο του υγιεινού τρόπου ζωής. Παγκόσμια καινοτομία που αλλάζει την έννοια της νηστείας και αποτελεί καθημερινή λύση στο οικογενειακό τραπέζι.

Mega Meatless: Ένας νέος εναλλακτικός κόσμος απόλαυσης για τη Σαρακοστή –και όχι μόνο! Facebook Twitter

Το Mega Meatless Burger αποτελεί την εναλλακτική γεύση με τη ζουμερή υφή και τη μοναδική νοστιμιά που θα γίνει βάση για μια σειρά από πιάτα που προκαλούν αντιδράσεις λατρείας. (Αν υπήρχε όταν ήμουν έφηβη θα άλλαζε για πενήντα μέρες τη σχέση με τη μητέρα μου που μας μαγείρευε τις πατάτες σε δέκα διαφορετικές εκδοχές.) Φαντάζεσαι ότι μπορείς να φας burger κι ας είναι Σαρακοστή; Δεν είναι τυχαίο πως το Mega Meatless Burger χαρακτηρίστηκε ως το αγαπημένο προϊόν των Ελλήνων chef (και αυτό δεν έχει να κάνει με τη νηστίσιμη πλευρά του, αλλά με τη γευστική του ανωτερότητα απ’ όποια πλευρά κι αν το δεις…)

Mega Meatless: Ένας νέος εναλλακτικός κόσμος απόλαυσης για τη Σαρακοστή –και όχι μόνο! Facebook Twitter

Τα παραδοσιακά κεφτεδάκια υποκλίνονται στην καινοτομία της Meatless εκδοχής τους. Λαχταριστά, αφράτα φτιαγμένα από 100% υλικά φυτικής προέλευσης τα Mega Meatless Keftedakia δίνουν τη δική τους απάντηση νοστιμιάς στους πιο απαιτητικούς και γίνονται ιδανικό γεύμα για όλη την οικογένεια, αφού η θρεπτική τους αξία είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να προσφέρεις στα παιδιά σου.

Mega Meatless: Ένας νέος εναλλακτικός κόσμος απόλαυσης για τη Σαρακοστή –και όχι μόνο! Facebook Twitter

Το σουβλάκι ξανασυστήνεται με το Mega Meatless Souvlaki που συνδυάζει καινοτομία και νοστιμιά μέσα από μια εντελώς υγιεινή πρόταση. Απόλαυση με υψηλή πρωτεϊνική αξία, αυτή η γευστική πρόταση σε κάνει να θέλεις να απαντήσεις αναδρομικά στους παιδικούς σου φίλους «εγώ νηστεύω, αλλά ας φάμε σουβλάκια!»

Ο κόσμος Mega Meatless είναι μια εναλλακτική πρόταση που πάνω απ’ όλα εξυμνεί την υγιεινή διατροφή, δημιουργεί νέες συνήθειες και ταυτόχρονα σέβεται τους φυσικούς πόρους. Πιάτα της ελληνικής κουζίνας αποκτούν μια  νέα μορφή καθώς  φτιάχνονται από όσπρια, χωρίς σόγια ή γλουτένη και με χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, αλάτι και λιπαρά.

Αυτός ο κόσμος επιτέλους γεφυρώνει τη νηστεία με τη γεύση, την απόλαυση με την υγεία και τελικά συμφιλιώνει όλους εμάς που καταπιεστήκαμε ως έφηβοι της μέσης νηστευόμενης οικογένειας, με τις μαμάδες μας που φώναζαν «είναι Σαρακοστή!» «Ναι, αλλά θα τρώμε σουβλάκι μαμά!»

Βρείτε τα σε super market, αλλά και σε επιλεγμένα καταστήματα εστίασης. Βρείτε τα εδώ:

https://map.megameatless.com/

https://www.facebook.com/megameatless

https://www.instagram.com/megameatless/

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM
Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ