Mega Meatless: Ένας νέος εναλλακτικός κόσμος απόλαυσης για τη Σαρακοστή

Mega Meatless: Ένας νέος εναλλακτικός κόσμος απόλαυσης για τη Σαρακοστή –και όχι μόνο! Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Ως έφηβη η νηστεία πριν το Πάσχα με είχε σημαδέψει με πολλαπλούς τρόπους. Από τη μια η γκρίνια της μητέρας που συνοδευόταν πάντα από θρησκευτικό κήρυγμα με λαϊκές ορολογίες – που περιείχε και μια δόση απειλής τώρα που το σκέφτομαι – από την άλλη η Άνοιξη, οι βόλτες, οι παρέες και οι πιο «προχωρημένοι» φίλοι που σου κοπάναγαν σε κάθε ευκαιρία «εμείς δε νηστεύουμε, πάμε για κανένα σουβλάκι;» Δύσκολο να τρως για πενήντα μέρες φαγητά που πραγματικά απολαμβάνεις, ακόμα κι αν είχες μαμά που θα μπορούσε να διακριθεί στο Master Chef. Κι ακόμα πιο δύσκολο να είσαι συνεπής σε αυτή την διατροφική επιλογή χωρίς να γίνεσαι η ξενέρωτη της παρέας…

Καταλαβαίνεις ότι η έννοια «meatless» ακούγεται συναρπαστική, ειδικά όταν ακολουθείται από το μήνυμα «Θα είναι Σαρακοστή, αλλά εσύ θα τρως σουβλάκι…» Η Mega Meatless έρχεται να πάρει στους δικούς της ώμους τις εφηβικές αναμνήσεις και να σε αποζημιώσει για τα χρόνια νηστείας προσφέροντας, γεύση, θρεπτική αξία και μια καινοτόμο οπτική πάνω στη σύγχρονη διατροφή. Γιατί αυτά τα προϊόντα ξεφεύγουν από τη θρησκευτική έννοια της νηστείας και αναδεικνύουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής που ξεκινά από το πιάτο σου. Με προϊόντα 100% φυτικής προέλευσης αποτελούν την ελληνική απάντηση στην plant based διατροφή και σε βγάζουν από το δίλημμα της νηστείας, αφού η γεύση τους είναι τόσο λαχταριστή που γίνονται μέρος της καθημερινής διατροφής σου όλες τις μέρες του χρόνου.

Mega Meatless: Ένας νέος εναλλακτικός κόσμος απόλαυσης για τη Σαρακοστή –και όχι μόνο! Facebook Twitter

Ο Mega Meatless Yeeros είναι ο ένας και μοναδικός plant based και soy free γύρος που ανταγωνίζεται σε γεύση τον κλασικό και ψήνεται με τον παραδοσιακό τρόπο υψώνοντας το τρόπαιο του υγιεινού τρόπου ζωής. Παγκόσμια καινοτομία που αλλάζει την έννοια της νηστείας και αποτελεί καθημερινή λύση στο οικογενειακό τραπέζι.

Mega Meatless: Ένας νέος εναλλακτικός κόσμος απόλαυσης για τη Σαρακοστή –και όχι μόνο! Facebook Twitter

Το Mega Meatless Burger αποτελεί την εναλλακτική γεύση με τη ζουμερή υφή και τη μοναδική νοστιμιά που θα γίνει βάση για μια σειρά από πιάτα που προκαλούν αντιδράσεις λατρείας. (Αν υπήρχε όταν ήμουν έφηβη θα άλλαζε για πενήντα μέρες τη σχέση με τη μητέρα μου που μας μαγείρευε τις πατάτες σε δέκα διαφορετικές εκδοχές.) Φαντάζεσαι ότι μπορείς να φας burger κι ας είναι Σαρακοστή; Δεν είναι τυχαίο πως το Mega Meatless Burger χαρακτηρίστηκε ως το αγαπημένο προϊόν των Ελλήνων chef (και αυτό δεν έχει να κάνει με τη νηστίσιμη πλευρά του, αλλά με τη γευστική του ανωτερότητα απ’ όποια πλευρά κι αν το δεις…)

Mega Meatless: Ένας νέος εναλλακτικός κόσμος απόλαυσης για τη Σαρακοστή –και όχι μόνο! Facebook Twitter

Τα παραδοσιακά κεφτεδάκια υποκλίνονται στην καινοτομία της Meatless εκδοχής τους. Λαχταριστά, αφράτα φτιαγμένα από 100% υλικά φυτικής προέλευσης τα Mega Meatless Keftedakia δίνουν τη δική τους απάντηση νοστιμιάς στους πιο απαιτητικούς και γίνονται ιδανικό γεύμα για όλη την οικογένεια, αφού η θρεπτική τους αξία είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να προσφέρεις στα παιδιά σου.

Mega Meatless: Ένας νέος εναλλακτικός κόσμος απόλαυσης για τη Σαρακοστή –και όχι μόνο! Facebook Twitter

Το σουβλάκι ξανασυστήνεται με το Mega Meatless Souvlaki που συνδυάζει καινοτομία και νοστιμιά μέσα από μια εντελώς υγιεινή πρόταση. Απόλαυση με υψηλή πρωτεϊνική αξία, αυτή η γευστική πρόταση σε κάνει να θέλεις να απαντήσεις αναδρομικά στους παιδικούς σου φίλους «εγώ νηστεύω, αλλά ας φάμε σουβλάκια!»

Ο κόσμος Mega Meatless είναι μια εναλλακτική πρόταση που πάνω απ’ όλα εξυμνεί την υγιεινή διατροφή, δημιουργεί νέες συνήθειες και ταυτόχρονα σέβεται τους φυσικούς πόρους. Πιάτα της ελληνικής κουζίνας αποκτούν μια  νέα μορφή καθώς  φτιάχνονται από όσπρια, χωρίς σόγια ή γλουτένη και με χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, αλάτι και λιπαρά.

Αυτός ο κόσμος επιτέλους γεφυρώνει τη νηστεία με τη γεύση, την απόλαυση με την υγεία και τελικά συμφιλιώνει όλους εμάς που καταπιεστήκαμε ως έφηβοι της μέσης νηστευόμενης οικογένειας, με τις μαμάδες μας που φώναζαν «είναι Σαρακοστή!» «Ναι, αλλά θα τρώμε σουβλάκι μαμά!»

Βρείτε τα σε super market, αλλά και σε επιλεγμένα καταστήματα εστίασης. Βρείτε τα εδώ:

https://map.megameatless.com/

https://www.facebook.com/megameatless

https://www.instagram.com/megameatless/

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Γεύσεις που σκάνε σαν κύμα: Η παράδοση του Αιγαίου στο πιάτο

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ