Λατρεύουμε την πίτσα με ανανά, πειράζει;

Λατρεύουμε την πίτσα με ανανά, πειράζει; Facebook Twitter
Έχει φανατικούς οπαδούς και ορκισμένους εχθρούς.
0


ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ 
σε κάποιο τραπέζι η πρόταση «να παραγγείλουμε και μια πίτσα με ανανά για μένα», ξεκινάει ένα ανελέητο debate για το αν είναι η πιο απρόσμενη μαντσίλα που δημιουργήθηκε ποτέ ή αν δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι όσους την αγαπάνε. Έχει φανατικούς οπαδούς και ορκισμένους εχθρούς. Παρότι πολλοί πιστεύουν ότι έχει καταγωγή από τη Χαβάη, η περίφημη Hawaiian pizza γεννήθηκε στον Καναδά το 1962, όταν ο Έλληνας μετανάστης Sam Panopoulos αποφάσισε να βάλει ανανά πάνω σε μια κλασική πίτσα με ζαμπόν. Από την πρώτη στιγμή, ο κόσμος χωρίστηκε στα δύο και, όπως φαίνεται, δεν θα τα βρει ποτέ.

Ο ανανάς και το τυρί είναι τα δύο πιο αγαπημένα μου πράγματα στον κόσμο. Το ότι κάποιος τα συνδύασε, την οξύτητα του ανανά και την αλμυρή γεύση του τυριού, πάνω σε ένα ζυμάρι, μου φαίνεται απλά μαγικό

Όλη αυτή η κουβέντα δεν ξεκίνησε τυχαία. Πέσαμε πάνω στη συνέντευξη που έδωσε η Ariana Grande στον Jonathan Bailey για τους «New York Times» την ώρα που έφτιαχναν μια Hawaiian Pizza ενώ παράλληλα μιλούσαν για το «Wicked: For Good» που παίζεται τώρα στους κινηματογράφους. 

Όταν ξεκινήσαμε να συζητάμε στο γραφείο, τα αίματα άναψαν, καθώς άλλοι υπερασπίζονταν και άλλοι λοιδορούσαν τη συγκεκριμένη επιλογή. Αν δεν την έχεις γευτεί ποτέ, η Pizza Hut (Υμηττού 120) σερβίρει τη Hawaiian με μοτσαρέλα, ζαμπόν και ανανά, στο Iguazu (Λαοδικείας 16 & Νυμφαίου 1) βρίσκεις πιτσέτα με μοτσαρέλα, χοιρομέρι και ψητό ανανά, στην Pizza Express σερβίρουν Hawaiian pizza με σάλτσα ντομάτας ή BBQ, μοτσαρέλα, καπνιστό ζαμπόν και ανανά, στο Zeas Pizza, στη Νέα Σμύρνη, ζητάς την «τρόπικ» που έχει ζαμπόν, ανανά και τυρί, στη Moz Pizza (Παραμυθίας 21-23) βρίσκεις πίτσα με πάπια και ανανά, ενώ και στο Tzimmy’s Pizza στον Άγιο Δημήτριο έχουν πίτσα τυρί-ζαμπόν-ανανά. Τώρα, αν το θεωρείς guilty pleasure και δεν θες να το ξέρει ούτε ο ντελιβεράς που θα στη φέρει, μπορείς να τη βρεις στα Lidl, κυκλοφορεί ανάμεσα στις «μαργαρίτες» και τις σπέσιαλ. Επίσης, η Dr. Oetker Ristorante Pizza Hawaii υπάρχει στα περισσότερα μεγάλα σούπερ μάρκετ, πάντα κάπου κρυμμένη ανάμεσα στις υπόλοιπες επιλογές. 

Λατρεύουμε την πίτσα με ανανά, πειράζει; Facebook Twitter
Στο Iguazu βρίσκεις πιτσέτα με μοτσαρέλα, χοιρομέρι και ψητό ανανά

Πάντως, οι μισοί στο γραφείο ξεσπάθωσαν πως τη σιχαίνονται, ενώ οι Hawaiian Pizza lovers, όπως ο Γιώργος, υποστηρίζουν: «Είναι το αντίστοιχο “καρπούζι – φέτα” αλλά σε μορφή πίτσας, μου αρέσει γιατί τη σπάει σε όλους. Ο ανανάς και το τυρί είναι τα δύο πιο αγαπημένα μου πράγματα στον κόσμο. Το ότι κάποιος τα συνδύασε, την οξύτητα του ανανά και την αλμυρή γεύση του τυριού, πάνω σε ένα ζυμάρι, μου φαίνεται απλά μαγικό». Η Μάρω συμπληρώνει: «Είναι τόσο αταίριαστο που γίνεται ταιριαστό στο τέλος. Μου αρέσουν οι αντιθέσεις που δημιουργεί – η γλυκύτητα, η τραγανότητα, οι υφές. Είναι πολύ ξεχωριστή ιδέα. Επιπλέον, μου αρέσει γιατί όλοι με πειράζουν επειδή μου αρέσει η πίτσα με ανανά. Προκαλεί αντιδράσεις, και αυτό την κάνει ακόμα πιο νόστιμη». Ο Γιάννης λέει με ενθουσιασμό: «Το να λες ότι τρως πίτσα με ανανά είναι από μόνο του λόγος να σε κοιτάξουν οι γύρω σου με υποψία. Το πιο ωραίο στη συγκεκριμένη πίτσα είναι ότι ο ανανάς είναι κομμένος και τον ανακαλύπτεις, δεν είναι απλωμένος παντού». Και η Μαργαρίτα καταλήγει: «Η σχέση μου με τη ζύμη, το τυρί και τον ανανά μετράει πολλά χρόνια. Στην εφηβεία μου δοκίμασα μια γερμανική συνταγή για τοστ στον φούρνο: ψωμί πάνω κάτω, τυρί, ζαμπόν, και στο τέλος μια φέτα ανανά από πάνω. Στην κορυφή, ένα κερασάκι μαρασκίνο. Χρόνια μετά δοκίμασα για πρώτη φορά στη Σύρο αυτή την πίτσα και ξετρελάθηκα. Εκεί που κρύβονταν ο ανανάς, ένιωσα “πυροτεχνήματα” στο στόμα – ήταν έκπληξη και απόλαυση μαζί». 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Ο Παναγιώτης Ορφανίδης και η Υρώ Κολιακουδάκη «ταξιδεύουν» στη Σικελία και ανακαλύπτουν τα κρασιά της λάβας και του πάγου μέσα από τις ιστορίες και τα μυστικά τριών σπουδαίων παραγωγών: του Giuseppe Russo, του Angelo di Garcia (Tornatore) και του Federico Graziani.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ