Χριστουγεννιάτικες συνταγές!

Χριστουγεννιάτικες συνταγές! Facebook Twitter
1

«Στο πάρτι ένα χαρούμενο πλήθος μαζεύτηκε γύρω μου όσο έφτιαχνα το ποτό. Δοκίμασα τον αφρό του αβγού και μετά πρόσθεσα την προτεινόμενη ποσότητα ουίσκυ...και μετά τη διπλασίασα, βάζοντας μισό ποτήρι ουίσκι τη φορά, δοκιμάζοντας συνέχεια. Τελικά έβαλα τρία γεμάτα φλιτζάνια.«Κι άλλη κρέμα;» ρώτησε κάποιος όταν άρχισα να προσθέτω χιονάτα βουνά κρέμας σαντιγί. Οι καλεσμένοι μου προβληματίστηκαν με τον αφρό. «Μα πώς το πίνεις;»Τελικά δεν υπήρχε πρόβλημα: παρόλο τον αφρό, ήταν εύκολο να σερβιριστεί και να καταναλωθεί. Ήταν σα να πίνεις αλκοολούχο ζαχαρωτό."Eggnog! Το Eggnog σκίζει!" Το ήπιαμε όλο πολύ πριν τελειώσει το πάρτι.»

Φέτος τα Χριστούγεννα σας εύχομαι να περάσετε όλοι υπέροχα, να φάτε λιχουδιές και να χαλαρώσετε. Αν αγαπάτε το αλκοόλ, τα αβγά και την κρέμα γάλακτος (και ποιος δεν τα αγαπάει) φέτος δοκιμάστε το eggnog, το ποτό που μυρίζει Χριστούγεννα, το οποίο χωρίς αλκοόλ είναι καλό και για τα παιδιά.

Η συνταγή είναι από ένα βιβλίο του 1940, το οποίο λέγεται The Food of a Younger Land, του Mark Kurlansky.

12 μεγάλα αβγά

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 ½ φλιτζάνια ουίσκι

500ml κρέμας γάλακτος

Διαχωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια σε δύο ξεχωριστά μπολ και προσθέστε από μισή ζάχαρη στο καθένα. Με το μίξερ ανακατέψτε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν αφράτα και τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν. Ενώστε προσεχτικά τα δύο μίγματα μεταξύ τους. Προσθέστε ουίσκι. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει και προσθέστε την. Σερβίρετε με μία πρέζα μοσχοκάρυδο.

Κουλουράκια

Αν έχετε δοκιμασμένες συνταγές και πείσετε άλλους 4-5 να συμμετέχουν, μπορείτε να φτιάξετε πολλά κουλουράκια με πολύ λίγα λεφτά και μετά να τα μοιραστείτε. Αν παράλληλα πίνετε και eggnog η διασκέδαση είναι εγγυημένη, ακόμα κι αν τα κουλουράκια αποτύχουν. Αν δεν είναι ωραία στη γεύση, προσπαθήστε να είναι όμορφα για να γίνουν διακόσμηση του δέντρου.

Το καλύτερο για το τέλος: αν μεθύσετε πολύ στο ραντεβού για κουλουράκια, σας έχω τη λύση της επόμενης ημέρας, η οποία εμπεριέχει (και πάλι!) αβγό.

Η απόλυτη (;) θεραπεία του hangover

Πρόκειται για ένα άλυτο θέμα που έχει απασχολήσει ειδικούς και το κοινό εξίσου, που δε φαίνεται να έχει οριστική απάντηση. Λιπαρά φαγητά ή ελαφριά; Νερό ή μια ακόμη μπίρα;

Το περιοδικό Gourmet ισχυρίζεται ότι έσπασε τον κώδικα ρωτώντας διάφορους μπάρμεν και η τελική συνταγή είναι της Nenell Smothers, πρώην ιδιοκτήτρια της κάβας «Nenell’s»  στο Μπρούκλιν, η οποία χαρακτηρίστηκε από το New York Magazine ως «η καλύτερη κάβα της πόλης».

Prairie Oyster (ή το στρείδι του λιβαδιού;)

1 φρέσκο αβγό

3 δόσεις Worcestershire sauce

Λίγο αλάτι

Λίγο πιπέρι

2 δόσεις ταμπάσκο

Σπάστε το αβγό σε ένα ποτήρι, συμπληρώστε με τα υπόλοιπα υλικά, και κατεβάστε το σε μια γουλιά.

Η ιδέα του να καταπιώ ωμό αβγό με ανακατεμένο στομάχι μου φαίνεται σουρεαλιστική, αλλά οι Μεξικάνοι ισχυρίζονται ότι τα καυτερά κάνουν καλό στο hangover. Αν το δοκιμάσει κανείς σας κάποτε, τον παρακαλώ να μας πει τι έγινε.

Γεύση
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Ο Παναγιώτης Ορφανίδης και η Υρώ Κολιακουδάκη «ταξιδεύουν» στη Σικελία και ανακαλύπτουν τα κρασιά της λάβας και του πάγου μέσα από τις ιστορίες και τα μυστικά τριών σπουδαίων παραγωγών: του Giuseppe Russo, του Angelo di Garcia (Tornatore) και του Federico Graziani.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ

σχόλια

1 σχόλια