Hoggies: Το fun project μιας παρέας αλλάζει όσα ξέραμε για τα ζεστά σάντουιτς στην Αθήνα

Hoggies ή πώς μια παρέα το έβαλε σκοπό να αλλάξει όσα ξέραμε για τα ζεστά σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter
0
ADVERTORIAL

Επτά φίλοι - sandwich lovers που δίνουν συχνά ραντεβού σε σπίτια ετοιμάζοντας συνταγές δικής τους έμπνευσης συζητούσαν συχνά ότι το σάντουιτς έχει περισσότερο τη φήμη του σνακ παρά του κυρίως γεύματος. Κουβέντα στην κουβέντα, το έβαλαν σκοπό να στήσουν ένα food concept που θα αναδείξει το σάντουιτς από κομπάρσο των μενού σε πρωταγωνιστή.

Hoggies ή πώς μια παρέα το έβαλε σκοπό να αλλάξει όσα ξέραμε για τα ζεστά σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter

Όπως πολλές άλλες νόστιμες ιδέες που δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά ως pop - ups σε φεστιβάλ φαγητά και έπειτα εξελίχθηκαν σε μαγαζιά, έτσι και τα Hoggies τα συναντήσαμε στο Athens Street Food Festival 2022. Ειδικεύονται στα hot meat sandwiches - έχουν βέβαια και steak κουνουπιδιού ως vegan επιλογή- προσφέρουν ένα πλήρες, comfort, νόστιμο γεύμα, το περίπτερό τους παρουσιάζει το σάντουιτς “όπως πραγματικά του αξίζει” κατά τους δημιουργούς του. «Είναι μια πρόταση για φαγητό στο χέρι, ιδανική για τους γρήγορους ρυθμούς που ακολουθούν οι κάτοικοι μιας μεγαλούπολης σαν την Αθήνα. Απευθύνεται σε όσους θέλουν κάτι περισσότερο από σουβλάκια που θα του κοστίσουν πέντε με έξι ευρώ και κάτι λιγότερο από όσους θα έπαιρναν ένα  burger των δώδεκα ευρώ. Εμείς φροντίσαμε να χορτάσετε με έξι, το πολύ εννιά ευρώ», όπως εξηγούν. Προς το παρόν, στο Athens Street Food Festival τα Hoggies κοστίζουν εφτά με εφτάμιση ευρώ.

Hoggies ή πώς μια παρέα το έβαλε σκοπό να αλλάξει όσα ξέραμε για τα ζεστά σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter

Μεταξύ των επτά φίλων που προέρχονται από πολύ διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους, τον σεφ του πρότζεκτ μπορεί να τον έχετε συναντήσει σε ένα από τα πιο φημισμένα κρεοπωλεία της πόλης, στον Γιάννη της Καλλιδρομίου και των Εξαρχείων. Ο Νίκος Μαρόλης ανέλαβε να υλοποιήσει το μενού του πρότζεκτ ενώ το κρεοπωλείο προμηθεύει τα Hoggies με όλα τα ποιοτικά κρέατα που χρησιμοποιούνται στα σάντουιτς, είτε αυτά είναι νωπά είτε παρασκευάσματά του όπως είναι το χειροποίητο chorizo και το guanciale.

Hoggies ή πώς μια παρέα το έβαλε σκοπό να αλλάξει όσα ξέραμε για τα ζεστά σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter
Hoggies ή πώς μια παρέα το έβαλε σκοπό να αλλάξει όσα ξέραμε για τα ζεστά σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter

Οι περισσότερες συνταγές έχουν προκύψει από τους πειραματισμούς της παρέας και έχουν τις αναφορές τους σε κουζίνες από μέρη του κόσμου που έχουν ψηλά το σάντουιτς -Κορέα, Ιταλία, Αργεντινή, Αμερική. Ο Νίκος Μαρόλης ανέλαβε να προσαρμόσει τις συνταγές στα δεδομένα ενός φεστιβάλ φαγητού. Το ψωμί που χρησιμοποιούν φτιάχνεται μόνο γι’ αυτούς, είναι ένα hoagie roll που βασίζεται στη ζύμη της τσιαπάτα με μερικές μικρές τροποποιήσεις ώστε να είναι μεν μαλακό αλλά να έχει μια πολύ λεπτή crunchy κρούστα όταν περνάει από το πλατό ψησίματος.

Hoggies ή πώς μια παρέα το έβαλε σκοπό να αλλάξει όσα ξέραμε για τα ζεστά σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter

«Korean chicken» με τηγανητό κοτόπουλο γλασαρισμένο με gochujang (πάστα φασολιού σόγιας- γλυκιά και καυτερή), με πίκλες πράσινου μήλου, asian coleslaw και ginger mayo ή «Chicken marinara» με μαριναρισμένο κοτόπουλο μπούτι sous - vide, μοτσαρέλα, σάλτσα μαρινάρα, γκουαντσιάλε, φρέσκο βασιλικό, σκορδάτο βούτυρο, παρμεζάνα και μαϊντανό;  Ένα «Pork cheesesteak» με μαριναρισμένη χοιρινή μπριζόλα, προβολόνε, καραμελωμένα κρεμμύδια με μεδούλι, αγγουράκι τουρσί, beurre noisette και cheesy mayo ή το «Pulled pork» με αργομαγειρεμένο χοιρινό, γραβιέρα, σαλάτα coleslaw, πίκλες πράσινου μήλου και bbq sauce;

Hoggies ή πώς μια παρέα το έβαλε σκοπό να αλλάξει όσα ξέραμε για τα ζεστά σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter
Hoggies ή πώς μια παρέα το έβαλε σκοπό να αλλάξει όσα ξέραμε για τα ζεστά σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter

Σε αυτά τα διλήμματα θα σας βάλουν τα Hoggies. «Είναι ένα γρήγορο πλήρες γεύμα πέρα από τα συνηθισμένα.  Τα τρως στο χέρι, σε ένα πάσο ή στο σπίτι. Τα χρειάζεσαι τις Τετάρτες που το μεσημέρι έφαγες φακές, τις Πέμπτες βλέποντας σειρές, τις Παρασκευές που είναι το cheat day σου, τα Σάββατα πριν πας για ποτό, τις Κυριακές που μαζεύεσαι με φίλους, τις Δευτέρες για να νιώσεις καλά, τις Τρίτες μετά τη γιόγκα. Σίγουρα είναι για εκείνους που μετά από μεθύσι θα στηθούν στη βροχή στην ουρά μιας καντίνας για junk food ώστε να κλείσει ευχάριστα η βραδιά, που τα πρωινά θα προτιμήσουν σάντουιτς με chorizo αντί για βραστή γαλοπούλα, που περιμένουν πώς και πως να πάνε στα food festivals». Οι δημιουργοί των Hoggies ξέρουν σε ποιο κοινό θέλουν να απευθυνθούν.

Hoggies ή πώς μια παρέα το έβαλε σκοπό να αλλάξει όσα ξέραμε για τα ζεστά σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter

Έχετε ακόμα ένα τριήμερο για να δοκιμάσετε άμεσα τα Hoggies στο Athens Street Food Festival 2022, στις 27, 28 και 29 Μαΐου, στο στο Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ. στο Γκάζι. Μετά ετοιμάζουν μερικά ακόμα pop - ups σε φεστιβάλ φαγητού που έρχονται, μπυραρίες και άλλους σχετικούς χώρους. Δίνουν μια πιθανότητα να εμφανιστούν ως ghost κουζίνα για μια μικρή περίοδο σε κάποια πλατφόρμα φαγητού. Όλα αυτά μέχρι τον Σεπτέμβρη που σκοπεύουν να αποκτήσουν μόνιμη έδρα στα Εξάρχεια στην οποία θα προσφέρουν μια διαφορετική εμπειρία εξόδου που θα περιλαμβάνει σάντουιτς και craft μπύρες φτιαγμένες αποκλειστικά για εκείνους και τις γεύσεις που προσφέρουν.  «Θέλουμε να σχεδιάσουμε μια ξεχωριστή πρόταση, μια εμπειρία γύρω από το street food φαγητό», όπως λένε και οι ίδιοι. Αναμένουμε λοιπόν τα νέα τους.

Ακολουθήστε τα Hoggies στο Instagram  προκειμένου να μαθαίνετε τα νέα τους, τί ετοιμάζουν και πού θα εμφανιστούν.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ
Gimjang αλά ελληνικά

Γεύση / Έτσι γίνεται το κίμτσι. Η κορεάτικη κοινότητα μάς έμαθε τα μυστικά

Tο περασμένο Σάββατο, η Πρεσβεία της Κορέας προσκάλεσε 30 Έλληνες και Ελληνίδες να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ αφιερωμένο στο κίμτσι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την κορεάτικη κοινότητα της Ελλάδας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ