Hoggies: Το fun project μιας παρέας αλλάζει όσα ξέραμε για τα ζεστά σάντουιτς στην Αθήνα

Hoggies ή πώς μια παρέα το έβαλε σκοπό να αλλάξει όσα ξέραμε για τα ζεστά σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter
0
ADVERTORIAL

Επτά φίλοι - sandwich lovers που δίνουν συχνά ραντεβού σε σπίτια ετοιμάζοντας συνταγές δικής τους έμπνευσης συζητούσαν συχνά ότι το σάντουιτς έχει περισσότερο τη φήμη του σνακ παρά του κυρίως γεύματος. Κουβέντα στην κουβέντα, το έβαλαν σκοπό να στήσουν ένα food concept που θα αναδείξει το σάντουιτς από κομπάρσο των μενού σε πρωταγωνιστή.

Hoggies ή πώς μια παρέα το έβαλε σκοπό να αλλάξει όσα ξέραμε για τα ζεστά σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter

Όπως πολλές άλλες νόστιμες ιδέες που δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά ως pop - ups σε φεστιβάλ φαγητά και έπειτα εξελίχθηκαν σε μαγαζιά, έτσι και τα Hoggies τα συναντήσαμε στο Athens Street Food Festival 2022. Ειδικεύονται στα hot meat sandwiches - έχουν βέβαια και steak κουνουπιδιού ως vegan επιλογή- προσφέρουν ένα πλήρες, comfort, νόστιμο γεύμα, το περίπτερό τους παρουσιάζει το σάντουιτς “όπως πραγματικά του αξίζει” κατά τους δημιουργούς του. «Είναι μια πρόταση για φαγητό στο χέρι, ιδανική για τους γρήγορους ρυθμούς που ακολουθούν οι κάτοικοι μιας μεγαλούπολης σαν την Αθήνα. Απευθύνεται σε όσους θέλουν κάτι περισσότερο από σουβλάκια που θα του κοστίσουν πέντε με έξι ευρώ και κάτι λιγότερο από όσους θα έπαιρναν ένα  burger των δώδεκα ευρώ. Εμείς φροντίσαμε να χορτάσετε με έξι, το πολύ εννιά ευρώ», όπως εξηγούν. Προς το παρόν, στο Athens Street Food Festival τα Hoggies κοστίζουν εφτά με εφτάμιση ευρώ.

Hoggies ή πώς μια παρέα το έβαλε σκοπό να αλλάξει όσα ξέραμε για τα ζεστά σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter

Μεταξύ των επτά φίλων που προέρχονται από πολύ διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους, τον σεφ του πρότζεκτ μπορεί να τον έχετε συναντήσει σε ένα από τα πιο φημισμένα κρεοπωλεία της πόλης, στον Γιάννη της Καλλιδρομίου και των Εξαρχείων. Ο Νίκος Μαρόλης ανέλαβε να υλοποιήσει το μενού του πρότζεκτ ενώ το κρεοπωλείο προμηθεύει τα Hoggies με όλα τα ποιοτικά κρέατα που χρησιμοποιούνται στα σάντουιτς, είτε αυτά είναι νωπά είτε παρασκευάσματά του όπως είναι το χειροποίητο chorizo και το guanciale.

Hoggies ή πώς μια παρέα το έβαλε σκοπό να αλλάξει όσα ξέραμε για τα ζεστά σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter
Hoggies ή πώς μια παρέα το έβαλε σκοπό να αλλάξει όσα ξέραμε για τα ζεστά σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter

Οι περισσότερες συνταγές έχουν προκύψει από τους πειραματισμούς της παρέας και έχουν τις αναφορές τους σε κουζίνες από μέρη του κόσμου που έχουν ψηλά το σάντουιτς -Κορέα, Ιταλία, Αργεντινή, Αμερική. Ο Νίκος Μαρόλης ανέλαβε να προσαρμόσει τις συνταγές στα δεδομένα ενός φεστιβάλ φαγητού. Το ψωμί που χρησιμοποιούν φτιάχνεται μόνο γι’ αυτούς, είναι ένα hoagie roll που βασίζεται στη ζύμη της τσιαπάτα με μερικές μικρές τροποποιήσεις ώστε να είναι μεν μαλακό αλλά να έχει μια πολύ λεπτή crunchy κρούστα όταν περνάει από το πλατό ψησίματος.

Hoggies ή πώς μια παρέα το έβαλε σκοπό να αλλάξει όσα ξέραμε για τα ζεστά σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter

«Korean chicken» με τηγανητό κοτόπουλο γλασαρισμένο με gochujang (πάστα φασολιού σόγιας- γλυκιά και καυτερή), με πίκλες πράσινου μήλου, asian coleslaw και ginger mayo ή «Chicken marinara» με μαριναρισμένο κοτόπουλο μπούτι sous - vide, μοτσαρέλα, σάλτσα μαρινάρα, γκουαντσιάλε, φρέσκο βασιλικό, σκορδάτο βούτυρο, παρμεζάνα και μαϊντανό;  Ένα «Pork cheesesteak» με μαριναρισμένη χοιρινή μπριζόλα, προβολόνε, καραμελωμένα κρεμμύδια με μεδούλι, αγγουράκι τουρσί, beurre noisette και cheesy mayo ή το «Pulled pork» με αργομαγειρεμένο χοιρινό, γραβιέρα, σαλάτα coleslaw, πίκλες πράσινου μήλου και bbq sauce;

Hoggies ή πώς μια παρέα το έβαλε σκοπό να αλλάξει όσα ξέραμε για τα ζεστά σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter
Hoggies ή πώς μια παρέα το έβαλε σκοπό να αλλάξει όσα ξέραμε για τα ζεστά σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter

Σε αυτά τα διλήμματα θα σας βάλουν τα Hoggies. «Είναι ένα γρήγορο πλήρες γεύμα πέρα από τα συνηθισμένα.  Τα τρως στο χέρι, σε ένα πάσο ή στο σπίτι. Τα χρειάζεσαι τις Τετάρτες που το μεσημέρι έφαγες φακές, τις Πέμπτες βλέποντας σειρές, τις Παρασκευές που είναι το cheat day σου, τα Σάββατα πριν πας για ποτό, τις Κυριακές που μαζεύεσαι με φίλους, τις Δευτέρες για να νιώσεις καλά, τις Τρίτες μετά τη γιόγκα. Σίγουρα είναι για εκείνους που μετά από μεθύσι θα στηθούν στη βροχή στην ουρά μιας καντίνας για junk food ώστε να κλείσει ευχάριστα η βραδιά, που τα πρωινά θα προτιμήσουν σάντουιτς με chorizo αντί για βραστή γαλοπούλα, που περιμένουν πώς και πως να πάνε στα food festivals». Οι δημιουργοί των Hoggies ξέρουν σε ποιο κοινό θέλουν να απευθυνθούν.

Hoggies ή πώς μια παρέα το έβαλε σκοπό να αλλάξει όσα ξέραμε για τα ζεστά σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter

Έχετε ακόμα ένα τριήμερο για να δοκιμάσετε άμεσα τα Hoggies στο Athens Street Food Festival 2022, στις 27, 28 και 29 Μαΐου, στο στο Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ. στο Γκάζι. Μετά ετοιμάζουν μερικά ακόμα pop - ups σε φεστιβάλ φαγητού που έρχονται, μπυραρίες και άλλους σχετικούς χώρους. Δίνουν μια πιθανότητα να εμφανιστούν ως ghost κουζίνα για μια μικρή περίοδο σε κάποια πλατφόρμα φαγητού. Όλα αυτά μέχρι τον Σεπτέμβρη που σκοπεύουν να αποκτήσουν μόνιμη έδρα στα Εξάρχεια στην οποία θα προσφέρουν μια διαφορετική εμπειρία εξόδου που θα περιλαμβάνει σάντουιτς και craft μπύρες φτιαγμένες αποκλειστικά για εκείνους και τις γεύσεις που προσφέρουν.  «Θέλουμε να σχεδιάσουμε μια ξεχωριστή πρόταση, μια εμπειρία γύρω από το street food φαγητό», όπως λένε και οι ίδιοι. Αναμένουμε λοιπόν τα νέα τους.

Ακολουθήστε τα Hoggies στο Instagram  προκειμένου να μαθαίνετε τα νέα τους, τί ετοιμάζουν και πού θα εμφανιστούν.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν τους προλαβαίνουμε τα νέα bakeries της Αθήνας

Γεύση / Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας

Αυτήν τη στιγμή ξεφουρνίζονται στην πόλη cinnamon rolls σε πολλές διαφορετικές εκδοχές, ψωμιά με μάραθο και κουρκουμά και πολύσπορα με μέλι, vanilla buns, ηπειρώτικες χορτόπιτες και empanadas σαν σπανακόπιτα. Κάποιοι κάνουν υπομονή μέχρι να ωριμάσουν τα ζυμάρια τους για να βάλουν στη βιτρίνα τους πράγματα που μας φτιάχνουν τη μέρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Νίκος Μάνεσης: «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο τούς βρίσκεις στο αμπέλι»

Το κρασί με απλά λόγια / «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο, βρίσκονται στο αμπέλι»

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συνομιλούν με τον Νίκο Μάνεση, έναν από τους πρωτοπόρους οινογράφους της χώρας μας, για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.
THE LIFO TEAM
Μανώλης Παπουτσάκης

Οι Αθηναίοι / Μανώλης Παπουτσάκης: «Νομίζεις ότι το χαίρεται ο εστιάτορας που αγοράζει και πουλάει ακριβά;»

Χαρούπι και Δέκα Τραπέζια στη Θεσσαλονίκη, Pharaoh στην Αθήνα. Ένας σεφ με μεγάλες επιτυχίες στο παλμαρέ του μιλά για το τώρα της γαστρονομίας, εξηγεί γιατί η ελληνική κουζίνα σήμερα δεν έχει σχέση με αυτό που ήταν κάποτε και ανοίγει το θέμα που συζητάνε οι foodies: Το sitting στα εστιατόρια.
M. HULOT
Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Γεύση / Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Οι φασολάδες και οι φακές, οι γίγαντες και οι ρεβιθάδες, όλα αυτά που αρνούμασταν να φάμε ως παιδιά, είναι πια πιάτα που παραγγέλνουμε και ψάχνουμε στα δημοφιλή εστιατόρια της Αθήνας. Μάλιστα, κάποια από αυτά είναι και μεγάλα σουξέ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μαγειρέψτε κρέας με κόκαλο και η νοστιμιά θα χτυπήσει κόκκινο

Γεύση / Συνταγές για κρέας με κόκαλο, εκεί που η νοστιμιά χτυπάει κόκκινο

Οι Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος μας υποδέχονται στο ολοκαίνουργιο παράρτημα του Basegrill στη Γλυφάδα και μαζί με τον σεφ Σπύρο Παυλίδη προτείνουν συνταγές με μέρη του κρέατος που δεν χρησιμοποιούμε συχνά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Γεύση / Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Τα μεγαλειώδη κρασιά των Αμπελώνων Κ. Αντωνόπουλου κρατούν ζωντανό το πνεύμα του ιδρυτή τους, χαράσσοντας το μέλλον τους στον σύγχρονο οινικό κόσμο
ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ
Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Γεύση / Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Δυο πολυβραβευμένες σειρές κρασιών περικλείουν όλο το πάθος, το μεράκι και την τεχνογνωσία που «κατέκτησε» κάποτε ο Σωτήρης Χαρτοδιπλωμένος και κληροδότησε στους γιους του, Ηρακλή και Στέλιο.
ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ
Ana Roš: «Τα εστιατόρια δίνουν το παράδειγμα ώστε να μαγειρεύουν όλοι πιο βιώσιμα»

Γεύση / Ana Roš: «Δεν μαγειρεύουμε για να πάρουμε βραβεία»

Η αυτοδίδακτη σεφ που έβαλε τη Σλοβενία στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη και σαρώνει τις διακρίσεις είναι αυτήν τη στιγμή μία από τις οκτώ γυναίκες σεφ στον κόσμο των οποίων το εστιατόριο έχει την ανώτερη διάκριση από τον οδηγό Michelin. Λίγο πριν μαγειρέψει για τους Αθηναίους σε ξύλα στο Pharaoh μιλά στη LiFO.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Στο Manu στον Κεραμεικό για ψάρι σε χοτ ντογκ, σε gyoza και φρικασέ

Γεύση / Στο Manu στον Κεραμεικό για ψάρι σε χοτ ντογκ, σε gyoza και φρικασέ

Το νέο, μικρό εστιατόριο της Αθήνας προσφέρει μοντέρνα ψαροφαγία με διεθνείς αναφορές και ντόπια υλικά, funky πιάτα με ψάρια εποχικά και zero waste παρασκευές σε ένα περιβάλλον που εκπέμπει ηρεμία χάρη στις μπλε αποχρώσεις του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πώς να φτιάξετε τα δικά σας αλλαντικά στο σπίτι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε τα δικά σας αλλαντικά στο σπίτι

Ο σεφ Χάρης Νικολούζος μάς οδηγεί στα βήματα παραδόσεων που για πολλές δεκαετίες αποτελούσαν -και ενδεχομένως κάπου να συνεχίζουν να είναι− συνηθισμένη πρακτική για πολλά νοικοκυριά ανά την Ελλάδα. Η οικιακή παραγωγή αλλαντικών δεν είναι απλή, αλλά μας δίνει την ευκαιρία να περηφανευτούμε για τα έργα των χεριών μας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από πού παίρνουν την πρωτεΐνη τους οι βίγκαν;

Radio Lifo / Από πού παίρνουν την πρωτεΐνη τους οι βίγκαν;

Στο μυαλό των περισσοτέρων, η πρωτεΐνη είναι συνώνυμη με την κατανάλωση κρέατος και ζωικών προϊόντων. Από πού παίρνουν όμως την πρωτεΐνη τους οι χορτοφάγοι, οι βίγκαν ή όσοι απλά θέλουν να περιορίσουν την κατανάλωση κρέατος; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τη διατροφολόγο Σοφία Κανέλλου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ