Hoggies: Το fun project μιας παρέας αλλάζει όσα ξέραμε για τα ζεστά σάντουιτς στην Αθήνα

Hoggies ή πώς μια παρέα το έβαλε σκοπό να αλλάξει όσα ξέραμε για τα ζεστά σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter
0
ADVERTORIAL

Επτά φίλοι - sandwich lovers που δίνουν συχνά ραντεβού σε σπίτια ετοιμάζοντας συνταγές δικής τους έμπνευσης συζητούσαν συχνά ότι το σάντουιτς έχει περισσότερο τη φήμη του σνακ παρά του κυρίως γεύματος. Κουβέντα στην κουβέντα, το έβαλαν σκοπό να στήσουν ένα food concept που θα αναδείξει το σάντουιτς από κομπάρσο των μενού σε πρωταγωνιστή.

Hoggies ή πώς μια παρέα το έβαλε σκοπό να αλλάξει όσα ξέραμε για τα ζεστά σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter

Όπως πολλές άλλες νόστιμες ιδέες που δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά ως pop - ups σε φεστιβάλ φαγητά και έπειτα εξελίχθηκαν σε μαγαζιά, έτσι και τα Hoggies τα συναντήσαμε στο Athens Street Food Festival 2022. Ειδικεύονται στα hot meat sandwiches - έχουν βέβαια και steak κουνουπιδιού ως vegan επιλογή- προσφέρουν ένα πλήρες, comfort, νόστιμο γεύμα, το περίπτερό τους παρουσιάζει το σάντουιτς “όπως πραγματικά του αξίζει” κατά τους δημιουργούς του. «Είναι μια πρόταση για φαγητό στο χέρι, ιδανική για τους γρήγορους ρυθμούς που ακολουθούν οι κάτοικοι μιας μεγαλούπολης σαν την Αθήνα. Απευθύνεται σε όσους θέλουν κάτι περισσότερο από σουβλάκια που θα του κοστίσουν πέντε με έξι ευρώ και κάτι λιγότερο από όσους θα έπαιρναν ένα  burger των δώδεκα ευρώ. Εμείς φροντίσαμε να χορτάσετε με έξι, το πολύ εννιά ευρώ», όπως εξηγούν. Προς το παρόν, στο Athens Street Food Festival τα Hoggies κοστίζουν εφτά με εφτάμιση ευρώ.

Hoggies ή πώς μια παρέα το έβαλε σκοπό να αλλάξει όσα ξέραμε για τα ζεστά σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter

Μεταξύ των επτά φίλων που προέρχονται από πολύ διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους, τον σεφ του πρότζεκτ μπορεί να τον έχετε συναντήσει σε ένα από τα πιο φημισμένα κρεοπωλεία της πόλης, στον Γιάννη της Καλλιδρομίου και των Εξαρχείων. Ο Νίκος Μαρόλης ανέλαβε να υλοποιήσει το μενού του πρότζεκτ ενώ το κρεοπωλείο προμηθεύει τα Hoggies με όλα τα ποιοτικά κρέατα που χρησιμοποιούνται στα σάντουιτς, είτε αυτά είναι νωπά είτε παρασκευάσματά του όπως είναι το χειροποίητο chorizo και το guanciale.

Hoggies ή πώς μια παρέα το έβαλε σκοπό να αλλάξει όσα ξέραμε για τα ζεστά σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter
Hoggies ή πώς μια παρέα το έβαλε σκοπό να αλλάξει όσα ξέραμε για τα ζεστά σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter

Οι περισσότερες συνταγές έχουν προκύψει από τους πειραματισμούς της παρέας και έχουν τις αναφορές τους σε κουζίνες από μέρη του κόσμου που έχουν ψηλά το σάντουιτς -Κορέα, Ιταλία, Αργεντινή, Αμερική. Ο Νίκος Μαρόλης ανέλαβε να προσαρμόσει τις συνταγές στα δεδομένα ενός φεστιβάλ φαγητού. Το ψωμί που χρησιμοποιούν φτιάχνεται μόνο γι’ αυτούς, είναι ένα hoagie roll που βασίζεται στη ζύμη της τσιαπάτα με μερικές μικρές τροποποιήσεις ώστε να είναι μεν μαλακό αλλά να έχει μια πολύ λεπτή crunchy κρούστα όταν περνάει από το πλατό ψησίματος.

Hoggies ή πώς μια παρέα το έβαλε σκοπό να αλλάξει όσα ξέραμε για τα ζεστά σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter

«Korean chicken» με τηγανητό κοτόπουλο γλασαρισμένο με gochujang (πάστα φασολιού σόγιας- γλυκιά και καυτερή), με πίκλες πράσινου μήλου, asian coleslaw και ginger mayo ή «Chicken marinara» με μαριναρισμένο κοτόπουλο μπούτι sous - vide, μοτσαρέλα, σάλτσα μαρινάρα, γκουαντσιάλε, φρέσκο βασιλικό, σκορδάτο βούτυρο, παρμεζάνα και μαϊντανό;  Ένα «Pork cheesesteak» με μαριναρισμένη χοιρινή μπριζόλα, προβολόνε, καραμελωμένα κρεμμύδια με μεδούλι, αγγουράκι τουρσί, beurre noisette και cheesy mayo ή το «Pulled pork» με αργομαγειρεμένο χοιρινό, γραβιέρα, σαλάτα coleslaw, πίκλες πράσινου μήλου και bbq sauce;

Hoggies ή πώς μια παρέα το έβαλε σκοπό να αλλάξει όσα ξέραμε για τα ζεστά σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter
Hoggies ή πώς μια παρέα το έβαλε σκοπό να αλλάξει όσα ξέραμε για τα ζεστά σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter

Σε αυτά τα διλήμματα θα σας βάλουν τα Hoggies. «Είναι ένα γρήγορο πλήρες γεύμα πέρα από τα συνηθισμένα.  Τα τρως στο χέρι, σε ένα πάσο ή στο σπίτι. Τα χρειάζεσαι τις Τετάρτες που το μεσημέρι έφαγες φακές, τις Πέμπτες βλέποντας σειρές, τις Παρασκευές που είναι το cheat day σου, τα Σάββατα πριν πας για ποτό, τις Κυριακές που μαζεύεσαι με φίλους, τις Δευτέρες για να νιώσεις καλά, τις Τρίτες μετά τη γιόγκα. Σίγουρα είναι για εκείνους που μετά από μεθύσι θα στηθούν στη βροχή στην ουρά μιας καντίνας για junk food ώστε να κλείσει ευχάριστα η βραδιά, που τα πρωινά θα προτιμήσουν σάντουιτς με chorizo αντί για βραστή γαλοπούλα, που περιμένουν πώς και πως να πάνε στα food festivals». Οι δημιουργοί των Hoggies ξέρουν σε ποιο κοινό θέλουν να απευθυνθούν.

Hoggies ή πώς μια παρέα το έβαλε σκοπό να αλλάξει όσα ξέραμε για τα ζεστά σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter

Έχετε ακόμα ένα τριήμερο για να δοκιμάσετε άμεσα τα Hoggies στο Athens Street Food Festival 2022, στις 27, 28 και 29 Μαΐου, στο στο Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ. στο Γκάζι. Μετά ετοιμάζουν μερικά ακόμα pop - ups σε φεστιβάλ φαγητού που έρχονται, μπυραρίες και άλλους σχετικούς χώρους. Δίνουν μια πιθανότητα να εμφανιστούν ως ghost κουζίνα για μια μικρή περίοδο σε κάποια πλατφόρμα φαγητού. Όλα αυτά μέχρι τον Σεπτέμβρη που σκοπεύουν να αποκτήσουν μόνιμη έδρα στα Εξάρχεια στην οποία θα προσφέρουν μια διαφορετική εμπειρία εξόδου που θα περιλαμβάνει σάντουιτς και craft μπύρες φτιαγμένες αποκλειστικά για εκείνους και τις γεύσεις που προσφέρουν.  «Θέλουμε να σχεδιάσουμε μια ξεχωριστή πρόταση, μια εμπειρία γύρω από το street food φαγητό», όπως λένε και οι ίδιοι. Αναμένουμε λοιπόν τα νέα τους.

Ακολουθήστε τα Hoggies στο Instagram  προκειμένου να μαθαίνετε τα νέα τους, τί ετοιμάζουν και πού θα εμφανιστούν.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα παγωτίνια της Αθήνας: Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα

Γεύση / Τα παγωτίνια της Αθήνας: Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα

Χωνάκια και ξυλάκια, σάντουιτς και μπουκίτσες. Λίγοι μπορούν να αντισταθούν σε ένα παγωτό με πλούσια γεύση και τέλεια υφή. Ακόμα λιγότεροι είναι αυτοί που μπορούν να πουν όχι στο απόλυτο καλοκαιρινό κέρασμα. Τους καταλαβαίνουμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Stay

Γεύση / Πώς είναι να εργάζεσαι σε ένα από τα μισελενάτα εστιατόρια του Ντουμπάι;

Το Ντουμπάι έχει για πρώτη φορά φέτος έντεκα αστεράτα εστιατόρια στον διάσημο γαλλικό γαστρονομικό οδηγό Michelin. Ο Χαράλαμπος Δαυίδ του διάστερου πλέον Stay by Yannick Alleno περιγράφει πώς είναι να διευθύνει ένα εστιατόριο υψηλών γαστρονομικών ταχυτήτων, στο οποίο τα τηλέφωνα δεν σταματούν να χτυπούν για κρατήσεις.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
The Rooftop: Στην Πλατεία Θεάτρου βρήκαμε την πιο cool ταράτσα του φετινού καλοκαιριού

Γεύση / The Rooftop: Στην πλατεία Θεάτρου βρήκαμε την πιο cool ταράτσα του φετινού καλοκαιριού

Εκεί που κάποιοι θα περνάνε απλώς τις ώρες των διακοπών τους, οι Αθηναίοι θα έχουν συνέχεια κάτι καινούργιο να δουν και να δοκιμάσουν: από εναλλακτικά μπάρμπεκιου και βραδιές αφιερωμένες στα φυσικά κρασιά μέχρι προβολές ταινιών που θα επηρεάζουν όσα σερβίρονται στο μπαρ και DJ sets για να χορέψουμε και όχι μόνο να γκρουβάρουμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιατί όσοι πίνουν τζιν τόνικ δεν το αλλάζουν με τίποτα;

Γεύση / Γιατί όσοι πίνουν τζιν τόνικ δεν το αλλάζουν με τίποτα;

Το (φαινομενικά) πιο εύκολο και απλό κοκτέιλ πρωτοεμφανίστηκε ως γιατροσόφι για την αντιμετώπιση της ελονοσίας και κατέληξε να φτιάχνεται σε μπαρ όλου του κόσμου – κάποια είναι αφιερωμένα αποκλειστικά σε αυτό. Τελευταία, στην Αθήνα υπάρχουν μέρη που το προσφέρουν άψογο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Knave: Το νέο χοτ μπαρ του κέντρου προσγειώθηκε στον πιο χοτ δρόμο των Εξαρχείων

Γεύση / Knave: Το νέο χοτ μπαρ του κέντρου προσγειώθηκε στον πιο χοτ δρόμο των Εξαρχείων

Αφού συνεργάστηκαν σε τρία πολύ επιτυχημένα πρότζεκτ της αθηναϊκής μπαρ σκηνής, ο Λέλος Γεωργόπουλος, ο ​​Βαγγέλης Θανάσης και o Δημήτρης Μπούκουρης άνοιξαν μόλις ένα καινούργιο μπαρ που θα συζητηθεί για τη χαλαρή του ατμόσφαιρα και για τα απλά, αλλά καθόλου απλοϊκά ποτά του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Explainer: Τελικά, πότε τρώμε καλή ντομάτα;

Γεύση / Explainer: Τελικά, πότε τρώμε καλή ντομάτα;

Λέμε πως, αν δεν φτάσει Ιούνιος, δεν μπορούμε να τη βρούμε ποιοτική και νόστιμη. Ισχύει όμως αυτή μας η πεποίθηση; Ο μανάβης του Παγκρατίου που εμπιστεύονται οι foodies, o Στέλιος Χαρκιωλάκης από το «Μποστάνι» της πλατείας Μεσολογγίου, μας λύνει μερικές απορίες για ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της ελληνικής κουζίνας.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Psyche

Νέα άφιξη / Psyche: To νέο wine bar της Αθήνας είναι πολύ καλά κρυμμένο στην καρδιά του κέντρου

Αν και βρίσκεται ανάμεσα στους πολυσύχναστους δρόμους του Συντάγματος, είναι σχεδόν αδύνατο να το πιάσει το μάτι κάποιου περαστικού. Σε μια στοά του κέντρου μόλις άνοιξε ένα μέρος αφιερωμένο στο καλό κρασί και στις νόστιμες μπουκιές που μπορούν να το συνοδεύσουν, το επόμενο after work στέκι για χαλαρές βραδιές και συζητήσεις.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ