Fig Cafe: Ένα νέο all-day σποτ στο Παλαιό Φάληρο ομορφαίνει μια γειτονιά γεμάτη γραφεία

Fig Cafe: Ένα νέο all-day σποτ στο Παλαιό Φάληρο ομορφαίνει μια γειτονιά γεμάτη γραφεία Facebook Twitter
Eδώ η κουζίνα ετοιμάζει συνεχώς ολόφρεσκα πιάτα για κάθε στιγμή της ημέρας. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
0



ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΝΙΩΣΕΙ τη γεύση του φρεσκοκομμένου σύκου μετά την καλοκαιρινή σιέστα ένα απόγευμα του Αυγούστου, ξέρεις πώς είναι αυτή η αίσθηση της ανέμελης απόλαυσης που για λίγα λεπτά σε κάνει να ξεχνάς οτιδήποτε άλλο συμβαίνει γύρω σου. Αυτά τα συναισθήματα ξυπνά το Fig, το νέο all-day σποτ που δημιουργήθηκε στο Παλαιό Φάληρο για να ομορφύνει μια γειτονιά γεμάτη γραφεία εταιρειών, δικηγορικά γραφεία και λογιστές. Μέσα σε αυτή την τεχνοκρατική ατμόσφαιρα ξεπήδησε ένα πανέμορφο στέκι που σου φτιάχνει τη διάθεση για να ξεκινήσεις τη μέρα σου, να κάνεις διάλειμμα από τη δουλειά ή να πιεις το πιο απολαυστικό after office drink.


Οι ιδιοκτήτες, η Κωνσταντίνα και ο Βασίλης, αδέρφια και πολιτικοί μηχανικοί, δημιούργησαν έναν minimal χώρο, όπου το ξύλο και το τσιμέντο συνδυάζονται με τα μεταλλικά στοιχεία, αναδεικνύοντας μια μοντέρνα αισθητική που σε ενθουσιάζει από την πρώτη στιγμή.
Στο Fig ο πρωινός καφές θα σε ξυπνήσει με τον πιο γευστικό τρόπο, προσφέροντας επιλογές specialty και single origin της AREA51, που θα συνοδεύσεις με υγιεινές συνταγές πρωινών, σπιτικά κέικ και χειροποίητα γλυκά.

Άλλωστε, εδώ η κουζίνα ετοιμάζει συνεχώς ολόφρεσκα πιάτα για κάθε στιγμή της ημέρας, όπως δροσερές σαλάτες, μπέργκερ, σάντουιτς και λαχταριστές πίτσες που αποπνέουν σπιτική φροντίδα και πολλή αγάπη για την ποιοτική διατροφή. Ανάμεσα στις επιλογές του μενού, υπάρχουν εξαιρετικές vegan προτάσεις τόσο στις αλμυρές όσο και στις γλυκές συνταγές για όσους ακολουθούν αυτήν τη φιλοσοφία διατροφής – και όχι μόνο... (αρκεί να δοκιμάσεις το vegan κέικ με σύκο!)

Aυτό το στέκι ήρθε για να αποδείξει πως ένας χώρος μπορεί να γίνει οικείο συναίσθημα που σε κάνει να χαμογελάς!


Η λίστα κρασιών περιλαμβάνει εκλεκτές ετικέτες που έχει επιμεληθεί ο sommelier Δημήτρης Μπαλανίκας, ενώ στα κοκτέιλ θα βρεις την υπογραφή Elias Stergiopoulos. Προτάσεις κλασικές αλλά και signature –must-try η μείξη με σύκο– που μπορείς να απολαμβάνεις καθημερινά στον υπέροχο χώρο του Fig αλλά και κάθε Τετάρτη στο Happy Wednesday, που προσφέρει όλα τα κοκτέιλ με 6 ευρώ.

Fig Cafe: Ένα νέο all-day σποτ στο Παλαιό Φάληρο ομορφαίνει μια γειτονιά γεμάτη γραφεία Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO


Αν κάποιο απόγευμα προς βραδάκι βρεθείς στην περιοχή, εκείνη τη μαγική ώρα που έχει αδειάσει η γειτονιά, και ακούσεις από κάπου house lounge ήχους, να ξέρεις πως έρχονται από τον κήπο του Fig, ίσως την πιο όμορφη γωνιά της περιοχής που σε παρασύρει μακριά από την καθημερινότητα. Ανάμεσα σε όλα εκείνα που θα απολαύσεις –όλα εκλεκτά και διαλεγμένα με προσοχή– θα βρεις φυσικά και το σύκο σε διάφορες εκδοχές (αποξηραμένο, μαρμελάδα και τσάτνεϊ), για να σου θυμίζει πως απλά πράγματα μπορούν να σου φτιάξουν τη διάθεση.

Εξάλλου, αυτό το στέκι ήρθε για να αποδείξει πως ένας χώρος μπορεί να γίνει οικείο συναίσθημα που σε κάνει να χαμογελάς!
Fig – Ιt's a feeling!

Fig Cafe: Ένα νέο all-day σποτ στο Παλαιό Φάληρο ομορφαίνει μια γειτονιά γεμάτη γραφεία Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Πεντέλης 27, Παλαιό Φάληρο, 210 9426467, FΒ: figathens, Instagram: figathens, Ανοικτά: Δευτέρα-Παρασκευή, 7:00-23:00 

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς αποφασίζει κανείς να ανοίξει τώρα εστιατόριο στην Αθήνα;

Γεύση / Πώς αποφασίζει κανείς να ανοίξει τώρα εστιατόριο στην Αθήνα;

Οι άνθρωποι πίσω από τρία καταστήματα φαγητού που εμφανίστηκαν εν μέσω πανδημίας ‒ένα ιταλικό εστιατόριο, ένα ιδιαίτερο ψητοπωλείο και μια αποκλειστικά vegan τζελατερία‒ μιλούν για την απόφασή τους να ξεκινήσουν τώρα κάτι καινούργιο.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ
Στοα Φιξ: Η Γωγώ Δελογιάννη άνοιξε γαστρο-καφενείο σε μια στοά του κέντρου

Γεύση / Στοα Φιξ: Η Γωγώ Δελογιάννη άνοιξε γαστρο-καφενείο σε μια στοά του κέντρου

Κατεβήκαμε τα σκαλάκια της Στοάς Φιξ και συναντήσαμε τη δημοφιλή σεφ στο πρώτο προσωπικό της βήμα, ένα γαστρονομικό καφενείο που ίδια η ήθελε να μοιάζει με «κάτι ανάμεσα σε Ζόναρς και Δίπορτο».
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM