Διατροφικές παραξενιές διασήμων

Facebook Twitter
0

Διανύουμε περίοδο βραβείων, Γκράμι, BAFTA, Όσκαρ, τα πανηγύρια δεν έχουν τέλος, όπως και οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν παγκοσμίως. Η πίεση για την τέλεια φωτογραφία είναι τεράστια για τους ισχυρούς παίκτες – ταυτόχρονα όμως οι ισχυροί παίκτες διακηρύσσουν την εξουσία τους, χρησιμοποιώντας το φαγητό – πιστεύω σε όλα τα επαγγέλματα, ακόμα και σ’ αυτά που δεν έχουν άμεση σχέση με την εμφάνιση.

Στην ψηφιακή έκδοση του Gourmet η πρώην συντάκτρια του Page Six, Paula Froelich, γράφει μερικές περιπτώσεις σταρ που περιέπλεξαν το θέμα του φαγητού σε σημείο μη αναγνωρίσιμο:

«Ποιό μοντέλο/ηθοποιός διατηρεί το βάρος του με ένα ειδικό ποτό που πίνει μετά από κάθε γεύμα; Κάθε φορά που τρώει έξω, βγάζει ένα πλαστικό κύπελλο από την τσάντα της, το οποίο περιέχει ένα καθαρτικό το οποίο αποκαλεί «έξυπνη κίνηση». Μετά από κάθε γεύμα εξαφανίζεται στο μπάνιο και ισχυρίζεται ότι με τη βοήθεια του ποτού «αν φας ένα μπέργκερ, βγάζεις ένα μπέργκερ.» Αυτό ίσως εξηγεί και την κακή της διάθεση.


Ποιός μεγάλος σταρ ταινιών δράσης δε μπορεί να πάει πουθενά χωρίς τους σωματοφύλακές του; Εμφανίζεται στα εστιατόρια του Λος Άντζελες με μία ομάδα φουσκωτών και όταν τρώει, περικυκλώνουν το τραπέζι του. Παράλληλα είναι μανιακός με τον έλεγχο. Είναι πάντα σε μεγάλη ένταση – ψυχικά και σωματικά – αλλά δεν είναι λόγω ναρκωτικών. Παραγγέλνει τουλάχιστον δώδεκα κουτάκια Κόκα-Κόλα με κάθε γεύμα και δεν πίνει ούτε σταγόνα αλκοόλ γιατί «δεν θέλει να χάνει τον έλεγχο αλλά λόγω της καφεΐνης που καταναλώνει, είναι πάντα γεμάτος ένταση.»


Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός έχει πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις. Κάποτε σε ένα ξενοδοχείο του Χόλυγουντ ζήτησε να της φέρουν ένα σκέτο ψητό κοτόπουλο στο δωμάτιο που έμενε, στις 12:15 ακριβώς. Το κοτόπουλο έπρεπε να μπει στο δωμάτιο πάνω σε ένα καροτσάκι και ο υπάλληλος έπρεπε να το αφήσει πάνω σε ένα γραφείο. Η ηθοποιός δεν εμφανιζόταν, αν και όλοι ήξεραν ότι ήταν κάπου μέσα στο δωμάτιο, κι «αφού δεν είχε φύγει, μάλλον κρυβόταν». Στις 3:15 ακριβώς έπρεπε να έρθει κάποιος για να πάρει το σκελετό του κοτόπουλου που ήταν εντελώς καθαρισμένος από κρέας. Αυτό ήταν το φαγητό της για όλη τη μέρα, για όλες τις μέρες.»


Η απώλεια της Τζούντι Γκάρλαντ – στην άλλη άκρη του φάσματος, στο ίδιο περιβάλλον

Όταν κάποτε ερωτήθηκε τι ήταν αυτό που της έλειψε περισσότερο ως έφηβη, απάντησε «το φαγητό.»

Ήδη από την ηλικία των δεκαεφτά, όταν έπαιξε στην ταινία «ο Μάγος του Οζ», η Τζούντι Γκάρλαντ άρχισε να παίρνει χάπια για τον ύπνο, για «επιπλέον ενέργεια» και το στούντιο τη διέταξε να χάσει βάρος. Ο θάνατός της, ο οποίος ήρθε τριάντα χρόνια αργότερα, έχει αποδοθεί σε υπερβολική δόση βαρβιτουρικών, αλλά η online έκδοση της εγκυκλοπαίδειας Britannica γράφει ότι «υπάρχουν ενδείξεις ότι επιπλέον παράγοντες ήταν νευρική ανορεξία και βλάβη στο συκώτι.»

Το αγαπημένο της φαγητό ήταν η ψητή μπριζόλα και πίτα με νεφρά, αλλά δεν τα έφαγε ποτέ όσο δούλευε για το MGM. Οι υπάλληλοι του εστιατορίου των στούντιο είχαν την εντολή να δίνουν στην ηθοποιό μόνο κοτόσουπα με matzo balls, ό,τι κι αν τους ζητούσε, ένα φαγητό που η Γκάρλαντ αποκαλούσε «φαγητό φυλακής.»

Τα matzo balls είναι ένα παραδοσιακό εβραϊκό φαγητό, ζυμαρικό θα έλεγα, που μοιάζουν με dumplings. Οι γερμανομαθείς θα τα αναγνωρίζουν ως Knödel. Είναι πολύ ωραία, αλλά όχι για κάθε μέρα -τίποτα δεν είναι αρκετά καλό για να το τρως κάθε μέρα. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, εδώ μπορείτε να δείτε μια αναλυτική συνταγή με φωτογραφίες από τη διαδικασία.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ