Η εκλογή του Προέδρου και οι συμβολισμοί των υποψηφιοτήτων 

Η εκλογή του Προέδρου και οι συμβολισμοί των υποψηφιοτήτων  Facebook Twitter
Η επιλογή του Κωνσταντίνου Τασούλα δεν εξασφάλισε μια ευρύτερη πολιτική συναίνεση, αλλά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν ήταν αυτό το ζητούμενο. Εικονογράφηση: bianka/LIFO
0


ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ,
για την οποία απαιτούνταν μόλις 151 ψήφοι, εξελέγη, όπως αναμενόταν, νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Κωνσταντίνος Τασούλας, συγκεντρώνοντας 160 ψήφους. Ο αριθμός αυτός επετεύχθη καθώς τον κ. Τασούλα ψήφισαν επίσης οι δύο διαγραφέντες από τη ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς και Μάριος Σαλμάς, και δύο ανεξάρτητοι, ο προερχόμενος από την Ελληνική Λύση, Παύλος Σαράκης, ο οποίος ήταν παλιά στη ΝΔ, και ο προερχόμενος από τους Σπαρτιάτες, Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, ο οποίος ήταν κάποτε μέλος της ΟΝΝΕΔ και στη δημοτική παράταξη του Νικήτα Κακλαμάνη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να μην έχει ουσιαστικό πολιτικό ρόλο, η επιλογή της κυβέρνησης όμως είχε έναν συγκεκριμένο συμβολισμό, όπως και οι επιλογές και η στάση των υπόλοιπων κομμάτων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε μια κομματική προσωπικότητα που συσπειρώνει την κομματική βάση της ΝΔ και δεν ενοχλεί τους συντηρητικούς ψηφοφόρους του. Μια ασφαλής, «αμυντική» επιλογή, η οποία δεν καλλιεργεί υψηλές προσδοκίες, αλλά δεν έχει ρίσκο, καθώς προεξοφλείται ότι δεν θα του δημιουργήσει προβλήματα. Η επιλογή του Κωνσταντίνου Τασούλα δεν εξασφάλισε μια ευρύτερη πολιτική συναίνεση, αλλά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν ήταν αυτό το ζητούμενο. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, αφού υποστήριξε ότι «η εκλογή του κ. Τασούλα έρχεται σε αντίθεση με την απαίτηση της κοινωνίας για δικαιοσύνη και διαφάνεια για το έγκλημα των Τεμπών», κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τα κόμματα της αριστεράς επειδή δεν στήριξαν την πρότασή του για τη Λούκα Κατσέλη και «δεν ανταποκρίθηκαν στην απαίτηση της κοινωνίας για κοινή έκφραση της αντίθεσης απέναντι στις επιλογές του κ. Μητσοτάκη».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε μια κομματική προσωπικότητα που συσπειρώνει την κομματική βάση της ΝΔ και δεν ενοχλεί τους συντηρητικούς ψηφοφόρους του. Μια ασφαλής, «αμυντική» επιλογή, η οποία δεν καλλιεργεί υψηλές προσδοκίες, αλλά δεν έχει ρίσκο, καθώς προεξοφλείται ότι δεν θα του δημιουργήσει προβλήματα. 

Η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ έχει κι αυτή τον συμβολισμό της. Ούτε αυτός επέλεξε κάποια υπερκομματική υποψηφιότητα αλλά πρότεινε μια προσωπικότητα απολύτως ταυτισμένη με την πορεία του κόμματος τα τελευταία χρόνια, προερχόμενη όμως από το ΠΑΣΟΚ και όχι από την αριστερά. Αρκετοί δεν ξεχνούν πως η Λούκα Κατσέλη ήταν υπέρ της εμπλοκής του ΔΝΤ στην αρχή της κρίσης, όταν συμβούλευε τον Γιώργο Παπανδρέου, όπως δεν ξεχνούν και στο ΠΑΣΟΚ την αποχώρησή της στην κρίση, για να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ ως «αντιμνημονιακή», όταν αυτός όδευε προς την εξουσία, για να φέρει τελικά άλλο ένα μνημόνιο. Πολλοί στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν άξιο απορίας σήμερα για ποιον λόγο ο Σωκράτης Φάμελλος προσδοκούσε να έχει την υποστήριξη τους από τη στιγμή που δεν υπήρξε και καμία συννενόηση.   

Η απόφαση των βουλευτών της Νέας Αριστεράς για αποχή στην τελευταία ψηφοφορία, ενώ αρχικά είχαν ψηφίσει τη Λούκα Κατσέλη, ενόχλησε πολύ την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και προκάλεσε αρκετές εντάσεις, οι οποίες συνεχίζονται. Ο ΣΥΡΙΖΑ, παρότι αυτό δεν είχε κάποια σημασία, πόνταρε στις παραπάνω ψήφους από την υποψηφιότητα του ΠΑΣΟΚ που θα έπαιρνε η δική του, κάτι που του διασφάλιζε η Νέα Αριστερά όσο τον ακολουθούσε. Η απόφασή της να διαφοροποιηθεί την τελευταία στιγμή στέρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ το ελάχιστο που μπορούσε να επιδείξει επικοινωνιακά, ότι μπορεί να πάρει ξανά πίσω τη δεύτερη θέση. 

Η Νέα Αριστερά προτίμησε να ποντάρει στον κόσμο που κατέβηκε στις διαδηλώσεις για τα Τέμπη, στον οποίο στοχεύουν και άλλα κόμματα, επιλέγοντας να διαφοροποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ με το να μην πάρει μέρος στην τελευταία ψηφοφορία στη Βουλή για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, που έχει χαρακτηρίσει ως «βασικό εκτελεστή της συγκάλυψης». Η απόφαση ελήφθη μετά από μια μαραθώνια και ταραχώδη κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και του Πολιτικού Γραφείου, καθώς υπήρχαν ισχυρές ενστάσεις. 

Η βασική διαφωνία στη Νέα Αριστερά, η οποία δημοσκοπικά κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, είναι για το αν πρέπει να δρομολογηθεί η επιστροφή τους στο ΣΥΡΙΖΑ, με την ελπίδα να επιβιώσουν πολιτικά, ή να χαράξουν έναν δικό τους, ριζοσπαστικότερο δρόμο. Οι υποστηρικτές της επιστροφής επιθυμούσαν τη στήριξη της Κατσέλη, ενώ οι άλλοι ήταν υπέρ της αποχής και της καταγγελίας για συγκάλυψη, καθώς, ως αιτία της έως τώρα αποτυχίας τους, θεωρούν τη μη διαφοροποίησή τους και τη θολή πολιτική ταυτότητα. 

Η εκλογή του Προέδρου και οι συμβολισμοί των υποψηφιοτήτων  Facebook Twitter
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας δέχεται συγχαρητήρια για την εκλογή του. Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/Eurokinissi

Ο κύριος λόγος για τον οποίο κατηγορούν τον Κωνσταντίνο Τασούλα για συγκάλυψη είναι επειδή ο ίδιος, ως πρόεδρος της Βουλής, δεν προώθησε τις δικογραφίες που ήρθαν στη Βουλή εναντίον μελών της κυβέρνησης (για την 717 και την αλλοίωση του χώρου του δυστυχήματος) ώστε να παραπεμφθούν. Αυτό, βέβαια, δεν ήταν προσωπική του απόφαση αλλά συνολικά της ΝΔ. η οποία έχει την πλειοψηφία στη Βουλή. 

Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας τη στάση της Νέας Αριστεράς, οι βουλευτές της οποίας επέκριναν εντόνως την υποψηφιότητα του Τάσου Γιαννίτση, υπενθύμιζε ότι η συγκάλυψη για την οποία κατηγορούν τον Κ. Τασούλα, για τη σύμβαση 717, δεν αφορά μόνο τον Κώστα Καραμανλή αλλά και στον Χρήστο Σπίρτζη. «Δεν ακούσαμε κάποιον βουλευτή της Νέας Αριστεράς να ζητά την παραπομπή του Χρήστου Σπίρτζη, ούτε όσο ήταν μαζί στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. να ρωτάνε γιατί δεν ολοκληρωνόταν η σύμβαση». Επισήμανε, επίσης, ότι ο Κ.Τασούλας έκανε ό,τι είχε κάνει και ο Νίκος Βούτσης όταν είχαν έρθει στη Βουλή οι δικογραφίες για τους Νίκο Τόσκα και Πάνο Σκουρλέτη για την πολύνεκρη πυρκαγιά στο Μάτι και τη διαχείρισή της. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μια αρνητική, αλλά πάγια διακομματική πρακτική. 

Το ΠΑΣΟΚ, που άργησε αρκετά να μπει στο παιχνίδι για την προεδρική εκλογή, στην αρχή περίμενε με αμηχανία να ακούσει πρώτα την πρόταση της ΝΔ, καθώς διοχετεύονταν πληροφορίες ότι μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πρότεινε τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Στην πραγματικότητα αυτό το σενάριο δεν είχε ποτέ σοβαρές πιθανότητες, αλλά εγκλώβισε το ΠΑΣΟΚ για αρκετό διάστημα μέχρι να διαψευστεί στην πράξη. Στο μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να προλάβει το ΠΑΣΟΚ, με την προσδοκία να το αναγκάσει να τον ακολουθήσει, καθώς πίστευε πως αν διάλεγε κάποιο πρόσωπο με προέλευση από το ΠΑΣΟΚ, η Χαριλάου Τρικούπη δεν θα μπορούσε να πει όχι. Το αποτέλεσμα όμως ήταν το αντίθετο, αφού το ΠΑΣΟΚ δεν θα δεχόταν έτσι κι αλλιώς τον ρόλο του ακολούθου του ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα στήριζε κάποιο πρόσωπο από αυτά που έχει καταγγείλει ότι εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ «για την καρέκλα». 

Η εκλογή του Προέδρου και οι συμβολισμοί των υποψηφιοτήτων  Facebook Twitter
Ο Νίκος Ανδρουλάκης με τον Τάσο Γιαννίτση. Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi

Ο Τάσος Γιαννίτσης, που προτάθηκε από το ΠΑΣΟΚ, έλαβε σε όλες τις ψηφοφορίες 34 ψήφους, από τους 31 δικούς του βουλευτές και από τον διαγραμμένο Μπαράν Μπουρχάν και τους εκλεγμένους με το ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Θρασκιά και Πέτρο Παππά, οι οποίοι φαίνεται να επιδιώκουν τη μεταγραφή τους εκεί. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μπορούσε να μην προτείνει κάποιον, αφού δεν είχε καμία πιθανότητα να εκλεγεί, αποφάσισε όμως ότι ήθελε να δείξει με την πρόταση αυτή το δικό τους άλλο παράδειγμα. Η υποψηφιότητα του Τάσου Γιαννίτση, ωστόσο, δέχτηκε έντονη κριτική, ως ο άνθρωπος που ήθελε να μειώσει τις συντάξεις πριν από τα μνημόνια, από κάποια αριστερά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Διονύσης Τεμπονέρας, αλλά και πολλούς βουλευτές της Νέας Αριστεράς. Για το ΠΑΣΟΚ ήταν ο άνθρωπος που αν τον είχαν ακούσει, θα είχαν εξομαλυνθεί να προβλήματα του ασφαλιστικού που συνέβαλαν στην κρίση – δύο εντελώς διαφορετικές αναγνώσεις. 

Το συμπέρασμα είναι ότι όχι μόνο η ΝΔ, που έκανε μια κομματική επιλογή, αλλά όλα τα κόμματα (που έχουν κυβερνήσει) βγαίνουν τσαλακωμένα από την προεδρική εκλογή. Κι ενώ στη ΝΔ τα προβλήματα είναι εξωτερικά (στο εσωτερικό κυριαρχεί απόλυτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης), στο ΠΑΣΟΚ, στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Νέα Αριστερά η εκλογή ΠτΔ πυροδότησε νέες εσωτερικές εντάσεις. Για άλλη μια φορά, δηλαδή, τα κόμματα αυτά όχι μόνο δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν μεταξύ τους αλλά αναδείχθηκαν και νέες διαφωνίες στο εσωτερικό τους, οι οποίες φαίνεται ότι θα έχουν συνέχεια. 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO. 

Οπτική Γωνία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΣΟΚ κατά Τασούλα: Υπέγραψε επιχορηγήσεις χιλιάδων ευρώ στην εκλογική του περιφέρεια, λίγο πριν παραιτηθεί

Πολιτική / ΠΑΣΟΚ κατά Τασούλα: Υπέγραψε επιχορηγήσεις χιλιάδων ευρώ στην εκλογική του περιφέρεια, λίγο πριν παραιτηθεί

Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι ο κ. Τασούλας, κατά την τελευταία ημέρα άσκησης των καθηκόντων του, στις 16 Ιανουαρίου, υπέγραψε τέσσερις αποφάσεις χρηματοδότησης που αφορούν την περιοχή των Ιωαννίνων
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αλλαγές που φέρνουν στο μεταναστευτικό η πρόσφατη απόφαση της Λειψίας και η νέα πολιτική του Μερτς/ Μεταναστευτικό: Από τη Μέρκελ στον Μερτς και η αλλαγή που φέρνει η απόφαση της Λειψίας

Βασιλική Σιούτη / Μεταναστευτικό: Πώς επηρεάζει την Ελλάδα η αλλαγή πολιτικής της Γερμανίας;

Μετά την εκλογή του Φρίντριχ Μερτς, η Γερμανία αυστηροποιεί τη μεταναστευτική πολιτική της και αναζητά τρόπους για να εξαιρεθεί από την υποχρέωση εφαρμογής της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, ώστε να μην κάνει δεκτά νέα αιτήματα ασύλου.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Becca Bloom: Γιατί θεοποιούμε τις ζάπλουτες; 

Οπτική Γωνία / Becca Bloom: Γιατί θεοποιούμε τις ζάπλουτες ενώ δεν έχουμε να φάμε;

Αν νομίζετε ότι η επίδειξη πλούτου προκαλεί σήμερα κοινωνική κατακραυγή, πλανάστε. Άνθρωποι που δυσκολεύονται οικονομικά, αντί να βιώσουν ταξική αφύπνιση, βλέποντας πώς ζει η δισεκατομμυριούχος σταρ του TikTok, θέλουν να μάθουν τα πάντα γι' αυτήν.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ανήλικοι στην πρώτη γραμμή: Το νέο πρόσωπο της ακροδεξιάς στη Θεσσαλονίκη

Ελλάδα / 13χρονα παιδιά σε νεοναζιστικές συμμορίες: Πώς φτάσαμε εδώ;

Όλο και περισσότεροι έφηβοι και νέοι φαίνεται να γοητεύονται από ακροδεξιές ιδεολογίες. Τι σηματοδοτεί η έκρηξη αυτού του επικίνδυνου φαινομένου; Μιλά στη LiFO ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, Άρης Στυλιανού.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
« Βρίσκω πολύ πιθανό να δούμε κάποια στιγμή μη λευκό Πάπα»

Οπτική Γωνία / «Βρίσκω πολύ πιθανό να δούμε κάποια στιγμή μη λευκό Πάπα»

Ο επίκουρος καθηγητής Φιλοσοφίας της Θρησκείας της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ και διδάκτορας των πανεπιστημίων Βοστώνης και Λουβέν Χαράλαμπος Βέντης μιλά για την εκλογή του νέου Πάπα, την «επιστροφή» της θρησκείας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα η Καθολική και η Ορθόδοξη Εκκλησία.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Η αντιπολίτευση που υποδύεται πως δεν καταλαβαίνει…

Οπτική Γωνία / Η αντιπολίτευση που υποδύεται πως δεν καταλαβαίνει

Την τελευταία δεκαετία, όλα σχεδόν έχουν αλλάξει στην ελληνική κοινωνία, ιδιαίτερα σε εκείνο το κομμάτι της που βρισκόταν παραδοσιακά και ιστορικά απέναντι στη συντηρητική παράταξη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ
Επίδομα ανεργίας: Όταν το κράτος αποφασίζει πως θα το ξοδέψεις

Ρεπορτάζ / Επίδομα ανεργίας: Όταν το κράτος αποφασίζει πώς θα το ξοδέψεις

Η απόφαση της κυβέρνησης να καταβάλλεται το επίδομα ανεργίας και άλλες κοινωνικές παροχές σε προπληρωμένη κάρτα, με πλαφόν 50% στην ανάληψη μετρητών, προκαλεί την αγανάκτηση των δικαιούχων. Σχολιάζουν στη LIFO άνεργοι πολίτες, ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ και εκπρόσωποι κλάδων που πλήττονται.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
«Empty the Tanks»: Σώστε τα δελφίνια!

Ρεπορτάζ / «Empty the Tanks»: Πότε θα σταματήσει η αιχμαλωσία των δελφινιών;

Η παγκόσμια καμπάνια «Empty the Tanks» εναντιώνεται στην αιχμαλωσία και την εκμετάλλευση των δελφινιών. Πώς εκφράζεται η κινητοποίηση στην Ελλάδα και ποια η τύχη των δελφινιών του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου; Μιλούν στη LIFO εκπρόσωποι οργανώσεων, αλλά και ο ιδρυτής του Αττικού Πάρκου.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Υψηλοί τόνοι για τα Τέμπη, χαμηλοί για τα ελληνοτουρκικά 

Οπτική Γωνία / Υψηλοί τόνοι για τα Τέμπη, χαμηλοί για τα ελληνοτουρκικά 

Τα Τέμπη συνεχίζουν να πυροδοτούν εντάσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, αντιθέτως στα ελληνοτουρκικά και στο θέμα της πώλησης των Eurofighter στην Τουρκία που απασχόλησε την επικαιρότητα, η κριτική για τη στάση της κυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι σε χαμηλούς τόνους.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Οδός Βύρωνος: Ένας δρόμος-ντροπή για τον δημόσιο χώρο

Aθήνα / Οδός Βύρωνος: Ένας δρόμος-ντροπή για τον δημόσιο χώρο

Τα πεζοδρόμια στην καρδιά της πόλης έχουν παραδοθεί στα τουριστικά καταστήματα, αποκλείοντας τους πιο ευάλωτους πολίτες, ενώ η Αθήνα χάνει τον βασικό λόγο ύπαρξής της: να είναι μια πόλη για ανθρώπους.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Έχετε «επιστροφή φόρου»: Οι συχνότερες περιπτώσεις phishing

Οπτική Γωνία / «Έχετε επιστροφή φόρου, πατήστε εδώ»: Πώς να γλιτώσεις από το phishing

Παραπλανητικά μηνύματα, αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων, χακάρισμα τραπεζικών λογαριασμών. Το phishing είναι πιο συχνό και πολύ πιο επικίνδυνο πιο επικίνδυνο απ' ό,τι νομίζουμε. Μιλά στη LiFO ο καθηγητής Κυβερνοασφάλειας στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και επικεφαλής της Εθνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας, Χρήστος Ξενάκης.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Το χρονικό των χαμένων βίντεο των Τεμπών

Οπτική Γωνία / Το χρονικό των χαμένων βίντεο των Τεμπών

Η υπόθεση των χαμένων βίντεο των Τεμπών αναδεικνύει, για ακόμη μία φορά, λανθασμένους χειρισμούς που έγιναν σε κρίσιμες φάσεις της ανακριτικής διαδικασίας, αφήνοντας πλήθος αναπάντητων ερωτημάτων.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
ΕΠΕΞ Ιλιρίντα Μουσαράι: «Ο πατέρας μου κατάφερε φέτος για πρώτη φορά να ψηφίσει και να αισθανθεί πολίτης όχι στην Ελλάδα, όπου ζει εδώ και τριάντα χρόνια, αλλά στην Αλβανία»

Πολιτική /  Ιλιρίντα Μουσαράι: «Η Αλβανία δεν είναι η “Κολομβία της Ευρώπης”»

Με αφορμή τις αλβανικές κοινοβουλευτικές εκλογές της 11ης Μαΐου, μία επίκαιρη συζήτηση με την Ιλιρίντα Μουσαράι, την αλβανικής καταγωγής πολιτική επιστήμονα και υποψήφια διδάκτορα στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του ΕΚΠΑ.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Πόσο κοστίζει σήμερα το μεγάλωμα ενός παιδιού στην Ελλάδα;

Ρεπορτάζ / Είσαι γονιός στην Ελλάδα; Θα γονατίσεις οικονομικά

Πόσο κοστίζει το μεγάλωμα ενός παιδιού στην Ελλάδα και πώς σχετίζεται με το δημογραφικό προβλημα; Τα έξοδα ξεκινούν από τη βρεφική ηλικία και αυξάνονται σταδιακά. Τι αναφέρουν οι ίδιοι οι γονείς, τι συμβουλεύουν οι ειδικοί επιστήμονες και τι μέτρα έχει λάβει η κυβέρνηση;
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Φυλακές Κορυδαλλού: Πότε θα πάνε στον Ασπρόπυργο και ποιο είναι το σχέδιο για την τύχη των παλιών κτιρίων

Ρεπορτάζ / Πότε θα φύγουν τελικά οι φυλακές από τον Κορυδαλλό;

Η απομάκρυνση των φυλακών Κορυδαλλού και η μεταφορά τους στον Ασπρόπυργο αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και είναι ένα έργο βαρύνουσας σημασίας. Πότε θα γίνει η μετεγκατάστασή τους και πώς θα αξιοποιηθούν τα παλιά κτίρια;
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ