ΠΑΣΟΚ κατά Τασούλα: Υπέγραψε επιχορηγήσεις χιλιάδων ευρώ στην εκλογική του περιφέρεια, λίγο πριν παραιτηθεί

ΠΑΣΟΚ κατά Τασούλα: Υπέγραψε επιχορηγήσεις χιλιάδων ευρώ στην εκλογική του περιφέρεια, λίγο πριν παραιτηθεί Facebook Twitter
Κωνσταντίνος Τασούλας/ Φωτ.: Eurokinissi
0

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το πρωί, το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, για «επιχορηγήσεις της τελευταίας στιγμής» με επίκεντρο την εκλογική του περιφέρεια, τα Ιωάννινα. Η ανακοίνωση έρχεται λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη ψηφοφορία για την εκλογή του Νικήτα Κακλαμάνη στη θέση του Προέδρου της Βουλής.

Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι ο κ. Τασούλας, κατά την τελευταία ημέρα άσκησης των καθηκόντων του, στις 16 Ιανουαρίου, υπέγραψε τέσσερις αποφάσεις χρηματοδότησης που αφορούν την περιοχή των Ιωαννίνων.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Από μια σύντομη ανασκόπηση της Κοινοβουλευτικής Διαφάνειας προκύπτει ότι στις 16 Ιανουαρίου, τελευταία ημέρα άσκησης των καθηκόντων του, ο τέως Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, υπέγραψε:

  • Επιχορήγηση 125.000 ευρώ προς την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων
  • Επιχορήγηση 30.000 ευρώ προς τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων
  • Επιχορήγηση 5.000 ευρώ προς το σωματείο "Ηπειρωτική Εστία"
  • Δέσμευση 815.685 ευρώ από τον Ειδικό Λογαριασμό της Βουλής για την κατασκευή του Στρατιωτικού Ιστορικού Μουσείου Κόνιτσας, σε συνέχεια απόφασης της Διάσκεψης των Προέδρων.

Ποιο είναι το κοινό σημείο των εν λόγω αποφάσεων στην εκπνοή των καθηκόντων του κ. Τασούλα;

Όλες αφορούν χρηματοδότηση φορέων της εκλογικής του περιφέρειας και αποπνέουν μια βαθιά παλαιοκομματική αντίληψη και μια εξόχως αλαζονική συμπεριφορά».

Το ΠΑΣΟΚ ασκεί σφοδρή κριτική στις αποφάσεις αυτές, κάνοντας λόγο για πρακτικές που «θυμίζουν άλλες εποχές» και καλεί τον νέο Πρόεδρο της Βουλής να θέσει ένα τέλος σε τέτοιες ενέργειες.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Πολιτική / Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, διαφοροποιείται ανοιχτά από τη γραμμή της κυβέρνησης στο ζήτημα του πατέρα Ρούτσι, μετά τις πρώτες φωνές στελεχών και βουλευτών που εξέφρασαν δημόσια στήριξη προς τον απεργό πείνας
LIFO NEWSROOM