Αναζητούνται ήρωες

Facebook Twitter
0

» Ήταν παλιότερα ένας ημι-καραφλός διαιτητής, που όσα μαλλιά τού έλειπαν, τόση δουλοπρέπεια του είχε χαρίσει ο Θεός των μικρών ανθρώπων. Μετά, εμφανίστηκε ένας τύπος με απαράδεκτη γκρίζα φράντζα για την ηλικία του, με κακοραμμένα κοστούμια στο χρώμα της ασφάλτου. Ο γκριζομάλλης τύπος αποσύρθηκε και ένας άλλος πήρε την θέση του με λίγα περισσότερα κιλά, παρόμοια μαλλιά, αλλά, γενικά, με τα ίδια μυαλά. Το ελληνικό star system.

»Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν πρέπει να παραπονιέται. Από noir ήρωες έχει να διηγηθεί πολλά: σφαίρες σε φακέλους με άγνωστους παραλήπτες, αυτοκίνητα ποδοσφαιριστών που δεν υπογράφουν συμβόλαια να ανατινάζονται, κομπολόγια που με το μέγεθός τους δείχνουν το επίπεδο μαγκιάς. Και άλλα πολλά διασκεδαστικά και σκοτεινά.

»Όλα αυτά αφορούν το υπόγειο marketing, τις ιστορίες που οι δημοσιογράφοι λατρεύουν να συζητάνε μεταξύ τους, κυρίως, επειδή δεν μπορούν να γράψουν. Είναι διασκεδαστικές μέσα στη θλιβερή έλλειψη κράτους, αλλά δεν παύουν να είναι ανέκδοτα ενός σάπιου προϊόντος.

»Πριν από λίγους μήνες, ο Βασίλης Κουτσιανικούλης, ένας κοντός, λεπτός και πιτσιρικάς μπαλαδόρος ταπείνωσε τον Παναθηναϊκό στην έδρα του. Το σόου του ήταν τόσο λαμπερό που τα πρωτοσέλιδα ασχολήθηκαν και μαζί του - κάτω από τους οδυρμούς για την ήττα του Παναθηναϊκού. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο για να «πουλάς» πρέπει να είσαι μέλος κάποιου μεγάλου. Διαφορετικά ενοχλείς.

»Την ίδια μέρα, το site της εταιρείας που διοργανώνει το πρωτάθλημα μιας προβληματικής φάμπρικας καλοπληρωμένων στελεχών δεν είχε καν στην πρώτη του σελίδα την επιτυχία του πιτσιρικά. Η βιτρίνα του προϊόντος είχε προτιμήσει να εκθέσει μια μίζερη ανακοίνωση κατά της διαιτησίας.

»Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από ήρωες. Όχι (μόνο) αυτούς που προσπαθεί να επιβάλλει τόσο άγαρμπα ο αθλητικός Τύπος. Χρειάζεται ωραίους τύπους, όπως ο πολύχρωμος Σισέ, ο Ριβάλντο παλιότερα, ο Ντέμης στα '90s, ακόμα και ο Αναστό πριν κάνει τη διαφήμιση Rexona. Αλλά για να τους βρει, πρέπει να τους κατασκευάσει, πριν τους απαξιώσει η ζωή. Αλλά και πάλι να μην ζητάμε πολλά. Ακόμα δεν έχουν αποφασίσει πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα. Όταν καταφέρουν να συνεννοηθούν στα απλά, θα περάσουν στα βαθύτερα νοήματα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ