Ζελένσκι: «Θα χάσουμε αν οι ΗΠΑ διακόψουν τη βοήθεια»

Ζελένσκι: «Θα χάσουμε αν οι ΗΠΑ διακόψουν τη βοήθεια» Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε χθες Τρίτη πως η Ουκρανία θα γνώριζε την ήττα στον πόλεμο με τη Ρωσία αν οι ΗΠΑ σταματούσαν να προσφέρουν βοήθεια και υποστήριξη στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του.

Την ίδια ώρα το Κίεβο και ευρωπαίοι σύμμαχοί του φοβούνται το ενδεχόμενο απεμπλοκής της Ουάσιγκτον αφού αναλάβει την εξουσία ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την 20ή Ιανουαρίου 2025.

«Αν την κόψουν τη στρατιωτική βοήθεια, θεωρώ πως θα χάσουμε. Ασφαλώς θα παραμείνουμε, θα δώσουμε μάχη αλλά δεν νομίζω πως θα έχουμε αρκετά για να επιβιώσουμε», τόνισε ο ουκρανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Fox News, το τηλεοπτικό δίκτυο που προτιμά η αμερικανική δεξιά.

Ενεργοποιήθηκε η αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας 

Μονάδες της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας επιχειρούν για να απωθήσουν ρωσική αεροπορική επιδρομή της Ρωσίας στο Κίεβο, ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση της ουκρανικής πρωτεύουσας νωρίς σήμερα το πρωί.

Δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς άκουσαν εκρήξεις, που εκτίμησαν ότι οφείλονταν σε αναχαιτίσεις.

Το Κρεμλίνο επιβεβαιώνει τη χρήση ATACMS από την Ουκρανία

Η Ουκρανία χρησιμοποίησε πυραύλους ATACMS σε μια επίθεση στην περιοχή Μπριάνσκ της Ρωσίας το πρωί της Τρίτης, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα, στρέφοντας το βλέμμα ξανά στην απόφαση Μπάιντεν να δώσει το «πράσινο φως» στην Ουκρανία.

Η Ρωσία επιβεβαίωσε ότι η Ουκρανία εκτόξευσε πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς από τις ΗΠΑ, για πρώτη φορά.

Η Ουκρανία χρησιμοποίησε πυραύλους ATACMS σε μια επίθεση στην περιοχή Μπριάνσκ της Ρωσίας το πρωί της Τρίτης 19 Νοεμβρίου, σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου Άμυνας.

Ρωσικά πρακτορεία επικαλούμενα πηγές από το υπουργείο Άμυνας, θέλουν τους Ουκρανούς να έχουν εξαπολύσει έξι πυραύλους ATACMS τη νύχτα στην περιοχή του Μπριάνσκ στη Ρωσία και από αυτούς οι τέσσερις αναχαιτίστηκαν. Προκλήθηκε πυρκαγιά από τα συντρίμμια του ενός.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαρκοζί δέχεται απειλές θανάτου στη φυλακή Λα Σαντέ - Έρευνα μετά τη διαρροή βίντεο

Διεθνή / O Σαρκοζί δέχεται απειλές θανάτου στη φυλακή Λα Σαντέ - Έρευνα μετά τη διαρροή βίντεο

Μετά τις απειλές, οι αρχές αποφάσισαν να ενισχύσουν την προστασία του Σαρκοζί, τοποθετώντας δύο αστυνομικούς φρουρούς σε γειτονικά κελιά καθ’ όλη τη διάρκεια της κράτησής του
LIFO NEWSROOM
Παγκόσμιο σοκ στο σκάκι: Ο Κράμνικ κατηγορείται για «εκφοβισμό» πριν τον θάνατο του Ναροντίτσκι

Διεθνή / Παγκόσμιο σοκ στο σκάκι: Ο Κράμνικ κατηγορείται για «εκφοβισμό» πριν τον θάνατο του Ναροντίτσκι

Η Διεθνής Ομοσπονδία Σκακιού (FIDE) ανακοίνωσε ότι παραπέμπει τον Κράμνικ στην Επιτροπή Δεοντολογίας και Πειθαρχίας, ύστερα από σειρά δημόσιων επιθέσεων του Ρώσου πρώην πρωταθλητή εις βάρος του Ναροντίτσκι
LIFO NEWSROOM
«Πράξη πολέμου» χαρακτηρίζει η Μόσχα τις κυρώσεις Τραμπ στις ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες

Διεθνή / «Πράξη πολέμου» χαρακτηρίζει η Μόσχα τις κυρώσεις Τραμπ στις ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες

Η Μόσχα εκτιμά ότι η απόφαση της Ουάσινγκτον υπονομεύει «κάθε προοπτική διαλόγου» και μετατρέπει τη σύγκρουση στην Ουκρανία σε «άμεση αντιπαράθεση ΗΠΑ–Ρωσίας»
LIFO NEWSROOM
«Οι συνομιλίες με τον Πούτιν δεν οδηγούν πουθενά» - Νέες κυρώσεις Ντόναλντ Τραμπ σε Ρωσία

Διεθνή / «Οι συνομιλίες με τον Πούτιν δεν οδηγούν πουθενά» - Βαθιά απογοητευμένος ο Τραμπ με τη Ρωσία

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στοχεύοντας τις δύο μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες της Ρωσίας, προκειμένου να πιέσουν τη χώρα να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία εντείνει τις πιέσεις για την απόκτηση αεροσκαφών Eurofighter και F-35

Διεθνή / Η Τουρκία εντείνει τις πιέσεις για την απόκτηση αεροσκαφών Eurofighter και F-35

Η Τουρκία σκοπεύει να εκμεταλλευτεί την καλυτέρευση των σχέσεων με τη Δύση τα τελευταία χρόνια για να προσθέσει 40 Eurofighter Typhoon, για τα οποία υπέγραψε προκαταρκτική συμφωνία τον Ιούλιο, και μελλοντικά αμερικανικά F-35
LIFO NEWSROOM