Ζελένσκι στην Bild: «Μόνο με απευθείας συνομιλία με Πούτιν θα λήξει ο πόλεμος»

Ζελένσκι στην Bild: «Μόνο με απευθείας συνομιλία με Πούτιν θα λήξει ο πόλεμος» Facebook Twitter
Φωτ: EPA/UK PARLIAMENTARY RECORDING UNIT
0

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πρόθυμος για συμβιβασμό ενόψει των ειρηνευτικών συνομιλιών με τους Ρώσους εκπροσώπους την Πέμπτη.

«Σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, στόχος μου είναι να τερματίσω τον πόλεμο με τη Ρωσία. Και είμαι επίσης έτοιμος να κάνω συγκεκριμένα βήματα», δήλωσε ο Ζελένσκι στη γερμανική εφημερίδα Bild.

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα πρόκειται να συναντήσει τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Τουρκία.

«Μπορούν να γίνουν συμβιβασμοί, αλλά δεν πρέπει να είναι προδοσία για την χώρα μου», είπε ο Ζελένσκι, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, προσθέτοντας ότι η άλλη πλευρά θα πρέπει επίσης να είναι έτοιμη για συμβιβασμό.

Ο Ουκρανός πρόεδρος δεν θέλησε «μιλήσει για τις λεπτομέρειες» δημοσίως «ακόμα», σύμφωνα με όσα είπε, ειδικά καθώς δεν είχε ακόμη απευθείας επαφή με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Μόνο μετά τις απευθείας συνομιλίες μεταξύ των δύο προέδρων μπορούμε να τερματίσουμε αυτόν τον πόλεμο», τόνισε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΣΤΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ακραία ζέστη σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία με νέα ρεκόρ για τον Μάιο

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι το κύμα θερμότητας θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν έως και κατά 13 βαθμούς τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή
THE LIFO TEAM