Ζελένσκι στην Bild: «Μόνο με απευθείας συνομιλία με Πούτιν θα λήξει ο πόλεμος»

Ζελένσκι στην Bild: «Μόνο με απευθείας συνομιλία με Πούτιν θα λήξει ο πόλεμος» Facebook Twitter
Φωτ: EPA/UK PARLIAMENTARY RECORDING UNIT
0

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πρόθυμος για συμβιβασμό ενόψει των ειρηνευτικών συνομιλιών με τους Ρώσους εκπροσώπους την Πέμπτη.

«Σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, στόχος μου είναι να τερματίσω τον πόλεμο με τη Ρωσία. Και είμαι επίσης έτοιμος να κάνω συγκεκριμένα βήματα», δήλωσε ο Ζελένσκι στη γερμανική εφημερίδα Bild.

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα πρόκειται να συναντήσει τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Τουρκία.

«Μπορούν να γίνουν συμβιβασμοί, αλλά δεν πρέπει να είναι προδοσία για την χώρα μου», είπε ο Ζελένσκι, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, προσθέτοντας ότι η άλλη πλευρά θα πρέπει επίσης να είναι έτοιμη για συμβιβασμό.

Ο Ουκρανός πρόεδρος δεν θέλησε «μιλήσει για τις λεπτομέρειες» δημοσίως «ακόμα», σύμφωνα με όσα είπε, ειδικά καθώς δεν είχε ακόμη απευθείας επαφή με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Μόνο μετά τις απευθείας συνομιλίες μεταξύ των δύο προέδρων μπορούμε να τερματίσουμε αυτόν τον πόλεμο», τόνισε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εγγονή του Τζον Κένεντι που έχει καρκίνο ξεσπά κατά του εξάδελφού της RFK Jr: «Είναι ντροπή για την οικογένεια»

Διεθνή / Η εγγονή του Τζον Κένεντι που έχει καρκίνο ξεσπά κατά του εξάδελφού της RFK Jr: «Είναι ντροπή για την οικογένεια»

Η κατάρρευση του συστήματος Υγείας στις ΗΠΑ μέσα από την εμπειρία της εξαδέλφης του ίδιου του υπουργού - Η Τατιάνα Σλόσμπεργκ έχει λιγότερο από ένα χρόνο ζωής
LIFO NEWSROOM
Το κρυμμένο στολίδι της Ευρώπης: Αυτή είναι η πιο αυθεντική χριστουγεννιάτικη αγορά

Διεθνή / Το κρυμμένο στολίδι της Ευρώπης: Αυτή είναι η πιο αυθεντική χριστουγεννιάτικη αγορά

Επτά χώρες, ένας νικητής. Μια οικογένεια που κουράστηκε από τις πολυσύχναστες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης είχε μία αναπάντεχη εμπειρία στο κρυμμένο «στολίδι» της ηπείρου.
LIFO NEWSROOM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM