ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Zελένσκι: Οι Ρώσοι βομβάρδισαν μαιευτήριο στη Μαριούπολη, θάβοντας παιδιά στα συντρίμμια

0

Τον βομβαρδισμό ενός μαιευτηρίου καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. 

Με ανάρτησή του στο Twitter κατηγορεί τη Ρωσία πως με αεροπορικά πλήγματα στη Μαριούπολη χτύπησαν ένα μαιευτήριο στην πόλη θάβοντας παιδιά μέσα στα συντρίμμια. 

«Μαριούπολη. Άμεσο χτύπημα των ρωσικών δυνάμεων στο μαιευτήριο. Άνθρωποι, παιδιά, είναι κάτω από τα συντρίμμια. Κτηνωδία! Για πόσο ακόμα ο κόσμος θα παραμένει συνεργός, αγνοώντας για τον τρόμο; Κλείστε τον εναέριο χώρο αμέσως! Σταματήστε τις δολοφονίες! Έχετε τη δύναμη αλλά φαίνεται πως χάνετε την ανθρωπιά σας.»

Νωρίτερα, το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης έγραφε στο Facebook πως οι ρωσικές δυνάμεις ισοπέδωσα ένα νοσοκομείο Παίδων την Τετάρτη κάνοντας λόγο για «κολοσσιαία καταστροφή», προσθέτοντας ότι προς το παρόν ο απολογισμός των θυμάτων είναι άγνωστος. Ωστόσο ο ίδιος ο Ουκρανός πρόεδρος κάνει λόγο για μαιευτήριο. 

Σε βίντεο στο Facebook, ο επικεφαλής της τοπικής στρατιωτικής υπηρεσίες Πάβλο Κιριλένκο ακούγεται να λέει πως η μαιευτική πτέρυγα, καθώς και οι πτέρυγες Παίδων και θεραπείας καταστράφηκαν στην ίδια αεροπορική επιδρομή στη Μαριούπολη. 

Ο Έλληνας ανταποκριτής στην Ουκρανία, Κώστας Ονισένκο, έγραψε στον λογαριασμό του πως βομβαρδίστηκε και η αγορά της Μαριούπολης. 

Οι Ρώσοι ισχυρίζονται πως προβαίνουν σε «πλήγματα ακριβείας» και δεν στοχοποιούν αμάχους αλλά τα Ηνωμένα Έθνη ήδη μετρούν πάνω από 1.400 πολίτες νεκρούς από την εισβολή.

Διεθνή
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ