Ζελένσκι: Οι Βορειοκορεάτες επέστρεψαν στο μέτωπο του Κουρσκ

Ζελένσκι: Οι Βορειοκορεάτες επέστρεψαν στο μέτωπο του Κουρσκ Facebook Twitter
Φωτ: EPA, αρχείου
0

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα, Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, ότι βορειοκορεατικά στρατεύματα εμπλέκονται και πάλι σε μάχες στο Κουρσκ, τη Ρωσική περιφέρεια που ελέγχεται από τους Ουκρανούς μετά την αιφνιδιαστική εισβολή τους τον περασμένο Αύγουστο.

Μόλις πριν από μερικές ημέρες, το Κίεβο εκτίμησε πως οι δυνάμεις της Πιονγιάνγκ είχαν αποσυρθεί από τα πεδία των μαχών εξαιτίας των μεγάλων απωλειών που είχαν υποστεί. Μία παρόμοια εκτίμηση ήρθε και από τις υπηρεσίες πληροφοριών της Νότιας Κορέας.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η απουσία των Βορειοκορεατών από το μέτωπο ήταν σύντομη.

«Υπήρξαν νέες επιθέσεις σε περιοχές του Κουρσκ, στις οποίες ενεπλάκησαν ρωσικές δυνάμεις και Βορειοκορεάτες στρατιώτες», ανέφερε ο Ζελένσκι στην καθιερωμένη βιντεοσκοπημένη ομιλία του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM