Ζελένσκι: «Όχι» στην κατάπαυση πυρός με τη Ρωσία κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων

Ζελένσκι: «Όχι» στην κατάπαυση πυρός με τη Ρωσία κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι απορρίπτει το ενδεχόμενο εκεχειρίας με τη Ρωσία, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, μετά την είδηση πως ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν, πρότεινε διακοπή των εχθροπραξιών στην Ουκρανία κατά την διάρκεια των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο AFP απέρριψε την πρόταση.

«Του είπα Εμανουέλ, δεν το πιστεύουμε. Ας φανταστούμε μια στιγμή ότι κηρύσσεται κατάπαυση του πυρός. Καταρχήν, δεν εμπιστευόμαστε τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Δεύτερον, δεν θα αποσύρει τα στρατεύματά του. Τρίτον, πες μου, Εμανουέλ ποιος μας εγγυάται ότι η Ρωσία δεν θα επωφεληθεί για να φέρει στρατεύματα στο έδαφός μας;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Είμαστε εναντίον οποιασδήποτε ανακωχής που παίζει το παιγνίδι του εχθρού», κατέληξε για το ζήτημα. Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης, ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε παράλληλα, πως θεωρεί ότι η Δύση «φοβάται» την ήττα τόσο της Ρωσίας όσο και της χώρας του.

Αναλυτικότερα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαρακτήρισε αυτή την κατάσταση «παράλογη», στο AFP. «Βρισκόμαστε σε παράλογη κατάσταση, στην οποία η Δύση φοβάται το ενδεχόμενο η Ρωσία να χάσει τον πόλεμο. Και (ταυτόχρονα) δεν θέλει να αφήσει την Ουκρανία να χάσει. Διότι οριστική νίκη της Ουκρανίας θα σήμαινε ήττα της Ρωσίας και οριστική νίκη της Ρωσίας θα σήμαινε ήττα της Ουκρανίας», ανέφερε χαακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο ωστόσο, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σημείωσε πως η Δύση του έχει απαγορεύσει να χρησιμοποιήσει όπλα που προμήθευσαν στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του η Ευρώπη και οι ΗΠΑ για να πλήξει στόχους στη ρωσική επικράτεια. «Αυτοί μπορούν να μας βομβαρδίζουν από το έδαφός τους, αυτό είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που έχει η Ρωσία, αλλά εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να πλήξουμε τα συστήματά τους στο ρωσικό έδαφος με δυτικά όπλα», τόνισε.

«Δεν μας έχει δοθεί τέτοιο δικαίωμα», συμπλήρωσε, ενώ αποκάλυψε πως για τον λόγο αυτό είχε διαμαρτυρηθεί στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους αυτή την εβδομάδα.

Με πληροφορίες από  ΑΠΕ - ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη Diddy: Αντικαταστάθηκε μαύρος ένορκος - Φυλετική προκατάληψη καταγγέλλει η υπεράσπιση

Διεθνή / Δίκη Diddy: Αντικαταστάθηκε μαύρος ένορκος - Φυλετική προκατάληψη καταγγέλλει η υπεράσπιση

Ο δικαστής δήλωσε ότι εντόπισε «πολλαπλές αντιφάσεις» στις απαντήσεις του ενόρκου, κάτι που μπορεί να υποδηλώνει πρόθεση να παραπλανήσει το δικαστήριο ώστε να εξασφαλίσει θέση στο σώμα ενόρκων
LIFO NEWSROOM
USS Nimitz

Διεθνή / Μήνυμα αποτροπής προς το Ιράν: Αλλαγή πορείας του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Nimitz προς τη Μέση Ανατολή

Η παρουσία του Nimitz επιτρέπει ταχεία αντίδραση σε ενδεχόμενες κρίσεις, ενώ ενισχύει την προστασία των θαλάσσιων οδών (όπως τα Στενά του Ορμούζ), που είναι κρίσιμες για το παγκόσμιο εμπόριο ενέργειας
LIFO NEWSROOM
Οι επιθέσεις του Ιράν στο Ισραήλ αποκαλύπτουν πλήρη έλλειψη καταφυγίων για παλαιστινιακές πόλεις

Διεθνή / Ισραήλ: Οι επιθέσεις του Ιράν αποκαλύπτουν έλλειψη καταφυγίων σε παλαιστινιακές πόλεις

Τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν από ιρανικό πλήγμα στην πόλη Ταμρά κοντά στη Χάιφα, αναδεικνύοντας τις ελλείψεις σε καταφύγια και τις ανισότητες που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι πολίτες του Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Politico: Οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης προετοιμάζονται για τον πόλεμο

Politico / Οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης προετοιμάζονται για τον πόλεμο

Ποιες χώρες μετατρέπουν υπόγεια σε χειρουργεία, εκπαιδεύουν προσωπικό στην αντιμετώπιση πολεμικών τραυμάτων και εξοπλίζονται με αλεξίσφαιρα γιλέκα, γεννήτριες ρεύματος και κινητές ιατρικές μονάδες για μαζικά περιστατικά
LIFO NEWSROOM
Επιστρέφουν οι τελευταίοι ακτιβιστές του Madleen μετά την ισραηλινή αναχαίτιση καθ’ οδόν προς τη Γάζα

Διεθνή / Επιστρέφουν οι τελευταίοι ακτιβιστές του Madleen μετά την ισραηλινή αναχαίτιση καθ’ οδόν προς τη Γάζα

Το Ισραήλ απέλασε όλους τους επιβαίνοντες του πλοίου που επιχείρησε να μεταφέρει συμβολική ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας στον αποκλεισμένο παλαιστινιακό θύλακα
LIFO NEWSROOM