Ζελένσκι: Η Ρωσία σχεδιάζει πραξικόπημα εναντίον μου την επόμενη εβδομάδα

Ζελένσκι: Η Ρωσία σχεδιάζει πραξικόπημα εναντίον μου την επόμενη εβδομάδα Facebook Twitter
EPA
0

Ομάδα Ρώσων και Ουκρανών σχεδιάζει να πραγματοποιήσει πραξικόπημα στην Ουκρανία τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με δηλώσεις του πρόεδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Πρόσθεσε δε, ότι προσπαθούν να ζητήσουν τη βοήθεια του πλουσιότερου ανθρώπου της χώρας, του Ρινάτ Αχμέντοφ.

Ο Ζελένσκι, μιλώντας σε μία μαραθώνια συνέντευξη τύπου, για τοπικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, είπε ότι ηχογραφήσεις, που ελήφθησαν από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας, εντόπισαν συνωμότες που συζητούσαν τα σχέδιά τους, αναφέροντας και το όνομα του Αχμέντοφ.

Ωστόσο, ο Αχμέντοφ δεν συμμετείχε στο πραγματικό σχέδιο του πραξικοπήματος, όπως διευκρίνισε ο Ζελένσκι.

«Πιστεύω ότι (ο Αχμέντοφ) παρασύρεται στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας», είπε ο Ζελένσκι. «Αυτό θα είναι μεγάλο λάθος, γιατί δεν μπορείς να πολεμήσεις εναντίον του λαού σου».

Ο Ουκρανός πρόεδρος πρόσθεσε ακόμα ότι το φερόμενο πραξικόπημα σχεδιαζόταν για την 1 ή 2 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες εβδομάδες σχολίασαν τις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ Ζελένσκι και Αχμέντοφ.

Ο Ζελένσκι έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία κατά της «ολιγαρχίας» για να μειώσει την πολιτική επιρροή των πλουσιότερων ανθρώπων της Ουκρανίας, που ελέγχουν βασικά τμήματα της οικονομίας ενώ από την πλευρά του ο Αχμέντοφ, μεγιστάνας στους τομείς του άνθρακα και του χάλυβα, αλλά και ισχυρός άνδρας των ΜΜΕ έχει εντείνει την κριτική του απέναντι στον Ζελένσκι και την κυβέρνησή του.

Με πληροφορίες της Washington Post

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ