Ζελένσκι: Η ανταλλαγή κρατουμένων με τη Ρωσία είναι το πρώτο βήμα προς το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία

Ζελένσκι: Η ανταλλαγή κρατουμένων με τη Ρωσία είναι το πρώτο βήμα προς το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία Facebook Twitter
EPA
0

Ότι η ανταλλαγή κρατουμένων με τη Ρωσία είναι το πρώτο βήμα για το τέλος της αντιπαράθεσης στην Ουκρανία δήλωσε ο πρόεδρός της Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Είπε πως η ανταλλαγή κρατουμένων συμφωνήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν και εξέφρασε την ελπίδα για μια συνάντηση σύντομα του λεγόμενου «σχήματος της Νορμανδίας» ανάμεσα στην Ουκρανία, τη Ρωσία, τη Γαλλία και τη Γερμανία προκειμένου να εκτονωθεί ο πόλεμος με τους φιλορώσους αυτονομιστές.

Ο Ζελένσκι είπε πως πρέπει να γίνουν όλα τα βήματα προκειμένου «να τελειώσει αυτός ο φρικτός πόλεμος», αναφερόμενος στη σύγκρουση με τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.

Νωρίτερα το Σάββατο τα αεροπλάνα που μετέφεραν Ουκρανούς και Ρώσους κρατουμένους στο πλαίσιο της συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων προσγειώθηκαν στο Κίεβο και στη Μόσχα αντίστοιχα, σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων Reuters και AFP.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters /AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Marina Summers γράφει ιστορία ως η πρώτη τρανς γυναίκα που θα παρουσιάσει το Miss Universe Philippines

Διεθνή / Η Marina Summers γράφει ιστορία ως η πρώτη τρανς γυναίκα που θα παρουσιάσει το Miss Universe Philippines

Η σταρ του Drag Race θα παρουσιάσει την τελετή στέψης του Miss Universe Philippines στις 2 Μαΐου, επιστρέφοντας στη σκηνή όπου το 2024 είχε γίνει η πρώτη drag queen που εμφανίστηκε στον θεσμό.
THE LIFO TEAM
ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: Από τα video games στην πολιτική οργή - Τι αποκαλύπτουν οι αναρτήσεις του δράστη

Οι διαδικτυακές αναρτήσεις του 31χρονου Κόουλ Τόμας Άλεν αποκαλύπτουν μια σταδιακή μετάβαση από περιεχόμενο σχετικό με βιντεοπαιχνίδια σε ακραία πολιτικά μηνύματα μίσους για τον Τραμπ και την κυβέρνησή του
THE LIFO TEAM