ZDF: «Η Ελλάδα έκανε πολλά σωστά και τώρα προσπαθεί να σώσει τον τουρισμό»

ZDF: «Η Ελλάδα έκανε πολλά σωστά και τώρα προσπαθεί να σώσει τον τουρισμό» Facebook Twitter
0

«Οι υπεύθυνοι στην Ελλάδα φαίνεται ότι έκαναν πολλά πράγματα σωστά στην κρίση του κορωνοϊού», αναφέρει ρεπορτάζ του ZDF, για τον τουρισμό.

Στο ρεπορτάζ, που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης, επισημαίνονται μεταξύ άλλων οι αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την ακύρωση μεγάλων εκδηλώσεων και το γεγονός ότι «μολύνθηκαν αναλογικά λίγοι άνθρωποι από τον κορωνοϊό».

«Τώρα επιχειρείται με όλα τα μέσα να διασωθεί ό,τι είναι δυνατόν από την τουριστική περίοδο», τονίζει ο δημοσιογράφος του ZDF, ενώ η απεσταλμένη του καναλιού στην Αθήνα συζητά με Έλληνα ξενοδόχο για τη νέα πραγματικότητα.

«Η ελληνική κυβέρνηση, δύο εβδομάδες μετά από το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού, έκλεισε τα πάντα, επιβλήθηκε αυστηρή απαγόρευση εξόδου. Με επιτυχία. Μόνο 151 θάνατοι είχαν μέχρι χθες καταγραφεί. Η χώρα διαχειρίζεται την κρίση του κορωνοϊού και αντιτάσσεται τώρα στην οικονομική κρίση με ένα σχέδιο για τον τουρισμό», τονίζει η ίδια, παραθέτοντας δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

«Θέλουμε να κινηθούμε προς δύο κατευθύνσεις -η πρώτη είναι να εισαγάγουμε εξετάσεις για τον κορονοϊό για τους ταξιδιώτες προς την Ελλάδα, πριν αυτοί εισέλθουν στη χώρα και ο δεύτερος άξονας είναι η κοινωνική αποστασιοποίηση (των τουριστών) στους κοινόχρηστους χώρους ή όταν αναγκάζονται να βρεθούν συγκεντρωμένοι», δηλώνει ο κ. Θεοχάρης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ EUROPOL

Διεθνή / Europol: Απενεργοποιήθηκαν χιλιάδες λογαριασμοί των Φρουρών της Επανάστασης σε 19 χώρες

Η Europol ανέφερε ότι οι Φρουροί της Επανάστασης είχαν δημιουργήσει ένα εκτεταμένο και οργανωμένο ψηφιακό δίκτυο που εκτεινόταν σε μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Διεθνή / Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως τη νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Στην πρώτη μεγάλη εγκύκλιο της παποσύνης του, ο Λέων ΙΔ΄ βάζει την τεχνητή νοημοσύνη δίπλα στη Βιομηχανική Επανάσταση, ανοίγοντας τη συζήτηση για την εργασία, τον πόλεμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM