Ζαχάροβα: Μπορεί η Μόσχα να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους σε χώρες του ΝΑΤΟ;

Η Ζαχάροβα απαντά στο Λονδίνο: Μπορεί η Μόσχα να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους σε χώρες του ΝΑΤΟ; Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Μόσχα διερωτάται αν μπορεί να επιτεθεί σε στρατιωτικούς στόχους στα εδάφη χωρών του ΝΑΤΟ που εξοπλίζουν την Ουκρανία, με βάση τα όσα δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων

Αυτό το σχόλιο έκανε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σχετικά με τα όσα είπε χθες ο Τζέιμς Χίπι, ο οποίος χαρακτήρισε «θεμιτό» το να κάνουν οι Ουκρανοί επιθέσεις σε στόχους επί ρωσικού εδάφους. 

«Καταλαβαίνουμε καλά ότι για χάρη της διατάραξης του εφοδιασμού με στρατιωτικές προμήθειες, η Ρωσία μπορεί να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους στο έδαφος των χωρών που προμηθεύουν με όπλα το καθεστώς του Κιέβου;», αναρωτήθηκε σε δηλώσεις της η Ζαχάροβα, χρησιμοποιώντας την επιχειρηματολογία που προέβαλε ο Βρετανός υπουργός. 

«Σε τελική ανάλυση, αυτό οδηγεί ευθέως σε θανάτους και αιματοχυσία στο ουκρανικό έδαφος. Από ότι καταλαβαίνω, η Βρετανία είναι μία από αυτές τις χώρες», συμπλήρωσε η Ρωσίδα αξιωματούχος, σύμφωνα με την Daily Mail. 

Στις χθεσινές δηλώσεις του, ο Τζέιμς Χίπι χαρακτήρισε θεμιτό το να κάνουν τα ουκρανικά στρατεύματα επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος, προκειμένου να ανακόψουν τις γραμμές ανεφοδιασμού των Ρώσων. Σημείωσε ότι «δεν είναι απαραίτητα πρόβλημα», αν χρησιμοποιούνται για αυτό όπλα που έχει δώσει το Λονδίνο στο Κίεβο. 

«Σαφώς το πιστεύουμε. Η Ουκρανία ήταν μία κυρίαρχη χώρα που ζούσε ειρηνικά μέσα στα σύνορά της και μια άλλη χώρα αποφάσισε να παραβιάσει αυτά τα σύνορα και να φέρει 130.000 στρατιώτες», δήλωσε στο Times Radio ο Βρετανός υπουργός. 

«Αυτό ξεκίνησε έναν πόλεμο ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία και στον πόλεμο η Ουκρανία πρέπει να χτυπήσει στα βάθη του αντιπάλου της για να επιτεθεί στις γραμμές υλικοτεχνικής υποστήριξης, τις προμήθειες καυσίμων, τις αποθήκες πυρομαχικών», πρόσθεσε. 

Διαφορετικά, συνέχισε, αυτές οι γραμμές ανεφοδιασμού, «θα συμβάλλουν ευθέως στον θάνατο και το μακελειό επί ουκρανικού εδάφους». 

Η Ζαχάροβα χαρακτήρισε «τερατώδη» τη δήλωση του Χίπι και τόνισε ότι ξεπέρασε κάθε όριο λογικής και πολιτικής. «Είναι σαν να συναγωνίζονται ποιος θα προμηθεύσει περισσότερα όπλα και όσα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να σκοτώσουν στην Ουκρανία. Την ίδια ώρα λένε ότι είναι υπέρ της ειρήνης και της ανάγκης να τερματιστούν οι εχθροπραξίες. Είναι παράλογο, θα έλεγα αντιφατικό», δήλωσε μιλώντας σε ρωσικό κανάλι, σύμφωνα με το TASS.  
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ