Ζαεφ: Δεν έχω αποδείξεις για ρωσική επιρροή στο δημοψήφισμα- Η Ρωσία είναι φίλη μας

Ζαεφ: Δεν έχω αποδείξεις για ρωσική επιρροή στο δημοψήφισμα- Η Ρωσία είναι φίλη μας Facebook Twitter
EPA
0

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ δεν έχει αποδείξεις για άσκηση επιρροής από την Ρωσία ενόψει του δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπώ στις 30 Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο  πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ.

Διαβεβαίωσε παράλληλα πως η Μόσχα είναι φίλη της βαλκανικής χώρας.

Η τοποθέτηση Ζάεφ ήλθε στον απόηχο της καταγγελίας του υπουργού Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζέιμς Μάτις, ότι η Ρωσία χρηματοδοτεί και προσπαθεί να ελέγξει πρόσωπα και φορείς στην ΠΓΔΜ ώστε να υποστηρίξει το «Όχι» στο δημοψήφισμα και να εκτροχιάσει την ένταξη της χώρας στο NATO.

Ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι έχει ενημερωθεί για πληροφορίες ότι χρήστες διανέμουν ψευδείς πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, αν και απέφυγε να κατονομάσει τους υπαίτιους, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο MIA.

Μιλώντας σε εκδήλωση για την Eλευθεροτυπία ο κ. Ζάεφ παραδέχτηκε ότι η Ρωσία αντιτίθεται ανοιχτά την είσοδο της ΠΓΔΜ στην Συμμαχία, όμως ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνησή του επιδιώκει πάντοτε να εξηγήσει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική διαδρομή πέραν της ένταξης στο NATO και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ

Διεθνή / Υπάρχουν απόγονοι του Τζέφρι Έπσταϊν; - «Πέθανε αλλά το γενετικό του υλικό μπορεί να επέζησε»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, ο Τζέφρι Έπσταϊν είχε καταθέσει το σπέρμα του σε τράπεζα σπέρματος αρκετά χρόνια πριν τον θάνατό του - Ποιοι ήταν οι όροι του συμβολαίου που είχε υπογράψει
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να επιβάλει πρόσθετους δασμούς στην ΕΕ και σε άλλες 54 οικονομίες

Η εξέλιξη σημειώνεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ουάσιγκτον για τη διατήρηση των δασμών στο 15% για την πλειονότητα των ευρωπαϊκών εξαγωγών προς τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΖΑΡΕΝΤ ΚΟΥΣΝΕΡ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Αλβανία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για το τουριστικό θέρετρο του Τζάρεντ Κούσνερ - Τι δηλώνει ο Ράμα

Οι αλβανικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για το σχέδιο κατασκευής του πολυτελούς θερέτρου του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ, στο ακατοίκητο νησί Sazan και σε προστατευόμενη παράκτια περιοχή, εν μέσω διαμαρτυριών των πολιτών
THE LIFO TEAM