Υπουργοί του Τραμπ στρέφονται στην 25η Τροπολογία για να ζητήσουν την απομάκρυνσή του

Υπουργοί του Τραμπ στρέφονται στην 25η Τροπολογία για να ζητήσουν την απομάκρυνσή του Facebook Twitter
Υπουργοί του Τραμπ στρέφονται στην 25η Τροπολογία για την καθαίρεσή του (EPA)
0

Πληροφορίες για άτυπες συζητήσεις υπουργών που στρέφονται στην 25η Τροπολογία του Αμερικανικού Συντάγματος προκειμένου να απομακρύνουν τον Ντόναλντ Τραμπ από την εξουσία, μεταδίδουν τα αμερικανικά Μέσα.

Στον απόηχο των χθεσινών περιστατικών μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο, οπαδών του Τραμπ έπειτα από δική του παρότρυνση, πολλές πηγές εξοικειωμένες με το θέμα ανέφεραν στα αμερικανικά Μέσα ότι έχουν γίνει άτυπες συζητήσεις σχετικά με την επίκληση της 25ης τροπολογίας, μεταξύ του προσωπικού της διοίκησης Τραμπ.

Δεν είναι ακόμα σαφές εάν τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου συζήτησαν το θέμα επίσημα. Ωστόσο, δύο πηγές ανέφεραν στο NBC News, ότι το ζήτημα δεν έχει τεθεί στον Αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, ο οποίος θα πρέπει να συμφωνήσει με την πλειοψηφία του Υπουργικού Συμβουλίου για να εξουσιοδοτήσει την εφαρμογή της 25ης Τροπολογίας.

Οι συνομιλίες τροφοδοτήθηκαν εν μέρει από τις ανησυχίες για αναταραχές και εξεγέρσεις σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ τις επόμενες δύο εβδομάδες, πριν ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ορκιστεί πρόεδρος.

Ωστόσο, σε μία τέτοια περίπτωση εγείρονται αρκετά ζητήματα.

Μια πηγή είπε ότι δεν είναι σαφές εάν θα ήταν νομικά δυνατό να επικαλεστεί η 25η Τροπολογία σε δύο εβδομάδες και αν θα υπάρξουν όντως, αρκετοί μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο, που θα στήριζαν τελικά μία τέτοια κίνηση.

Ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον, μιλώντας στο CNN προειδοποίησε ότι μία ενδεχόμενη επίκληση της 25ης Τροπολογίας, που θα οδηγούσε στην καθαίρεση Τραμπ, θα μπορούσε να κάνει τα πράγματα χειρότερα.

«Αναγνωρίζω ότι αυτό είναι επικίνδυνο, αλλά θα το πω ξανά, πρέπει να έχουμε κατά νου το μότο που λέει «μην προκαλέσετε κακό» γιατί κάτι τέτοιο θα μπορούσε να κάνει τα πράγματα χειρότερα αυτή τη στιγμή και εμείς θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», είπε.

Ήδη από χθες, μετά τα έκτροπα στο Καπιτώλιο, πληθαίνουν οι φωνές από Αμερικανούς γερουσιαστές, βουλευτές και ακαδημαϊκούς που ζητούν την άμεση αποπομπή Τραμπ.

Η 25η Τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος επιτρέπει στον αντιπρόεδρο και σε μια πλειοψηφία του υπουργικού συμβουλίου να κηρύσσουν τον πρόεδρο «ανίκανο» να ασκεί τα καθήκοντά του, όπως μεταδίδουν τα δίκτυα CNN, CBS, NBC και ABC.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM