Υπόθεση Μαντλίν: Επίσημα ύποπτος για την εξαφάνιση Γερμανός καταδικασμένος για βιασμούς

Υπόθεση Μαντλίν: Επίσημα ύποπτος για την εξαφάνισή Γερμανός καταδικασμένος για βιασμούς Facebook Twitter
0

Στη λίστα των υπόπτων για την υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚάν μπαίνει, και επισήμως, ένας Γερμανός ο οποίος φέρεται να έχει σχέση με την υπόθεση. 

Η 4χρονη εξαφανίστηκε πριν από 15 χρόνια από τουριστικό θέρετρο στην Πορτογαλία, όπου έκανε διακοπές με την οικογένειά της. 

Ο Κρίστιαν Μπρούκνερ, καταδιακασθείς για βιασμούς, χαρακτηρίζεται πλέον ως «επίσημος ύποπτος» επεσήμαναν οι Αρχές της Πορτογαλίας, αλλά δεν έχει κινηθεί ακόμα νομική διαδικασία σε βάρος του.

Επί του παρόντος εκτίει ποινή στις φυλακές του Όλντενμπουργκ, στη βόρεια Γερμανία, για τον βιασμό μιας 72χρονης Αμερικανίδας το 2005 στην ίδια περιοχή όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν.

Ο δικηγόρος του επεσήμανε πως δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος του εντολέα του και έκρινε πως οι εξελίξεις είναι απλώς ένα «διαδικαστικό τέχνασμα». 

Ο Μπρούκνερ έχει αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή στην εξαφάνισή της.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που υπάρχει ένα όνομα στη λίστα των υπόπτων, από τον Μάιο του 2007 όταν είχαν ανακριθεί οι γονείς της. Δεν βρέθηκε, όμως, κανένα στοιχείο που να δείχνει ενοχή τους.

Η έρευνα γίνεται με τη συνεργασία υπηρεσιών από τη Βρετανία - χώρα καταγωγής της Μαντλίν - και τη Γερμανία και υπάρχει περίπτωση να ζητηθεί έκδοση του υπόπτου στην Πορτογαλία, ώστε να καταθέσει. 

Τον Ιούνιο του 2020 οι γερμανικές Αρχές είχαν σημειώσει πως η Μαντλίν είναι, κατά πάσα πιθανότητα, νεκρή και ο Μπρούκνερ είναι ο ένοχος. Ωστόσο, οι Βρετανοί ερευνητές συνεχίζουν να εξετάζουν την υπόθεση ως περίπτωση εξαφάνισης και οι γονείς της «ελπίζουν ακόμα» πως θα εντοπιστεί ζωντανή. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ