Yποψηφιότητα για βουλευτής βάζει τώρα η Λεπέν

Yποψηφιότητα για βουλευτής βάζει τώρα η Λεπέν Facebook Twitter
0

Η Μαρίν Λεπέν, που ηττήθηκε στην προσπάθειά της να γίνει πρόεδρος της Γαλλίας πρόσφατα, είπε χθες ότι θα διεκδικήσει μια βουλευτική έδρα στις εκλογές του Ιουνίου διότι είναι σημαντικό να υπάρχουν βουλευτές που είναι σε θέση να αντισταθούν στις πολιτικές του Εμανουέλ Μακρόν.

 

Η ήττα της Λεπέν από τον Μακρόν στις 7 Μαίου ήγειρε ερωτηματικά για την ηγεσία της του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (ΕΜ), ενώ οι συνεργάτες της έχουν δηλώσει τις τελευταίες μέρες ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα θέσει υποψηφιότητα για την εκλογική της βάση στα βόρεια, το Ενάν-Μπομόν, όπου έχασε με μικρή διαφορά το 2012.

 

"Είναι σημαντικό (να θέσω υποψηφιότητα) μετά από όσα βλέπουμε και από όλη αυτή την αθέμιτη συνεργία μεταξύ των Σοσιαλιστών και των (συντηρητικών) Ρεπουμπλικανών", είπε στο βραδινό δελτίο της τηλεόρασης TF1.

 

Ο κεντρώος Μακρόν έδωσε υπουργικά χαρτοφυλάκια τη Τετάρτη σε συντηρητικούς, σοσιαλιστές και νέους στην πολιτική, διορίζοντας ένα άνευ προηγουμένου μεικτό υπουργικό συμβούλιο για να γεφυρώσει παραδοσιακά χάσματα και να διευρύνει την υποστήριξή του.

 

"Χρειαζόμαστε βουλευτές που δεν είναι συνένοχοι και που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των Γάλλων και της Γαλλίας. Άρα η καλύτερη εγγύηση είναι να υπάρχουν βουλευτές του Εθνικού Μετώπου", τόνισε η Λεπέν.

Το ΕΜ αυτοχαρακτηρίζεται ως αξιωματική αντιπολίτευση, το οποίο καταρρίπτει το κόμμα των Ρεπουμπλικανών.

 

Το ΕΜ έχει μόνο δύο απερχόμενους βουλευτές στην Εθνοσυνέλευση της Γαλλίας, το κατώτατο τμήμα της γαλλικής βουλής, όμως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κόμμα θα συγκεντρώσει περίπου 20% των ψήφων στον πρώτο γύρο των εκλογών της Εθνοσυνέλευσης στις 11 Ιουνίου.

 

Παρότι δεν αναμένεται να συγκεντρώσει το ίδιο ποσοστό ψήφων στον δεύτερο γύρο, το κόμμα αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των βουλευτών του.

 

Η βαριά εκλογική ήττα της Λεπέν έχει οδηγήσει το κόμμα σε έντονη αυτοκριτική, με μερικούς να επιρρίπτουν ευθύνες στην Λεπέν για την δέσμευσή της να εγκαταλείψει την ευρωζώνη.

 

Η ανηψιά της, Μαριόν Μαρεσάλ-Λεπέν, μια από τους δύο απερχόμενους βουλευτές του Εθνικού Μετώπου, έχει αποφασίσει να μη θέσει ξανά υποψηφιότητα, πράγμα το οποίο έχει ρίξει έντονο φως στις διαφωνίες μέσα στο κόμμα.

Η Μαρίν Λεπέν προσπάθησε χθες να υποβαθμίσει τις διαφορές μέσα στο κόμμα, αλλά παραδέχθηκε ότι το θέμα του ευρώ είχε αναστατώσει μερικά από τα στελέχη της.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Προσφέρεται να ανοίξει ξανά τα Στενά του Ορμούζ αν οι ΗΠΑ άρουν τον αποκλεισμό τους

Η πρόταση του Ιράν για άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ με αντάλλαγμα την άρση του αμερικανικού αποκλεισμού και τον τερματισμό του πολέμου εντείνει το γεωπολιτικό αδιέξοδο και προκαλεί νέα αναταραχή στις διεθνείς αγορές ενέργειας
THE LIFO TEAM
Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόχραν Μαμντάνι, διόρισε τη Σον(τά) Σμιθ-Κρουζ στην υπηρεσία που διαχειρίζεται τα δημοτικά αρχεία της πόλης, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη και η πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα έχουν μετατραπεί σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης.
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΝΕΡΟ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γάζα: Οι σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις επιδεινώνουν την κρίση έλλειψης νερού

Η οξεία έλλειψη καθαρού νερού στη Γάζα έχει οδηγήσει σε σοβαρή υγειονομική κρίση, με την εξάπλωση ασθενειών και τις επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού να επιδεινώνονται λόγω της καταστροφής των υποδομών και των ελλείψεων σε βασικά είδη υγιεινής
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΔΡΑΣΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: «Δεν περιμένω συγχώρεση» έγραφε ο 31χρονος δράστης

Οι αρχές εξετάζουν τις αναρτήσεις και το ιστορικό του στα social media, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, την ώρα που ο 31χρονος δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / «Δεν είμαι παιδεραστής» - Εκνευρισμός Τραμπ με αναφορά στο μανιφέστο του δράστη των πυροβολισμών

Ο εκνευρισμός του με την παρουσιάστρια όταν αναφέρθηκε σε αποσπάσματα από το μανιφέστο του δράστη, που αποκαλούσε τον Αμερικανό πρόεδρο «βιαστή» και «παιδεραστή»
THE LIFO TEAM