Yποψηφιότητα για βουλευτής βάζει τώρα η Λεπέν

Yποψηφιότητα για βουλευτής βάζει τώρα η Λεπέν Facebook Twitter
0

Η Μαρίν Λεπέν, που ηττήθηκε στην προσπάθειά της να γίνει πρόεδρος της Γαλλίας πρόσφατα, είπε χθες ότι θα διεκδικήσει μια βουλευτική έδρα στις εκλογές του Ιουνίου διότι είναι σημαντικό να υπάρχουν βουλευτές που είναι σε θέση να αντισταθούν στις πολιτικές του Εμανουέλ Μακρόν.

 

Η ήττα της Λεπέν από τον Μακρόν στις 7 Μαίου ήγειρε ερωτηματικά για την ηγεσία της του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (ΕΜ), ενώ οι συνεργάτες της έχουν δηλώσει τις τελευταίες μέρες ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα θέσει υποψηφιότητα για την εκλογική της βάση στα βόρεια, το Ενάν-Μπομόν, όπου έχασε με μικρή διαφορά το 2012.

 

"Είναι σημαντικό (να θέσω υποψηφιότητα) μετά από όσα βλέπουμε και από όλη αυτή την αθέμιτη συνεργία μεταξύ των Σοσιαλιστών και των (συντηρητικών) Ρεπουμπλικανών", είπε στο βραδινό δελτίο της τηλεόρασης TF1.

 

Ο κεντρώος Μακρόν έδωσε υπουργικά χαρτοφυλάκια τη Τετάρτη σε συντηρητικούς, σοσιαλιστές και νέους στην πολιτική, διορίζοντας ένα άνευ προηγουμένου μεικτό υπουργικό συμβούλιο για να γεφυρώσει παραδοσιακά χάσματα και να διευρύνει την υποστήριξή του.

 

"Χρειαζόμαστε βουλευτές που δεν είναι συνένοχοι και που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των Γάλλων και της Γαλλίας. Άρα η καλύτερη εγγύηση είναι να υπάρχουν βουλευτές του Εθνικού Μετώπου", τόνισε η Λεπέν.

Το ΕΜ αυτοχαρακτηρίζεται ως αξιωματική αντιπολίτευση, το οποίο καταρρίπτει το κόμμα των Ρεπουμπλικανών.

 

Το ΕΜ έχει μόνο δύο απερχόμενους βουλευτές στην Εθνοσυνέλευση της Γαλλίας, το κατώτατο τμήμα της γαλλικής βουλής, όμως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κόμμα θα συγκεντρώσει περίπου 20% των ψήφων στον πρώτο γύρο των εκλογών της Εθνοσυνέλευσης στις 11 Ιουνίου.

 

Παρότι δεν αναμένεται να συγκεντρώσει το ίδιο ποσοστό ψήφων στον δεύτερο γύρο, το κόμμα αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των βουλευτών του.

 

Η βαριά εκλογική ήττα της Λεπέν έχει οδηγήσει το κόμμα σε έντονη αυτοκριτική, με μερικούς να επιρρίπτουν ευθύνες στην Λεπέν για την δέσμευσή της να εγκαταλείψει την ευρωζώνη.

 

Η ανηψιά της, Μαριόν Μαρεσάλ-Λεπέν, μια από τους δύο απερχόμενους βουλευτές του Εθνικού Μετώπου, έχει αποφασίσει να μη θέσει ξανά υποψηφιότητα, πράγμα το οποίο έχει ρίξει έντονο φως στις διαφωνίες μέσα στο κόμμα.

Η Μαρίν Λεπέν προσπάθησε χθες να υποβαθμίσει τις διαφορές μέσα στο κόμμα, αλλά παραδέχθηκε ότι το θέμα του ευρώ είχε αναστατώσει μερικά από τα στελέχη της.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ισραήλ «προστάτης» των Δρούζων: Επίθεση εναντίον ανταρτών που ετοίμαζαν χτύπημα

Διεθνή / Το Ισραήλ «προστάτης» των Δρούζων στη Συρία: Επίθεση εναντίον ανταρτών που ετοίμαζαν χτύπημα

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή σε ομάδα που ετοιμαζόταν να επιτεθεί σε κοινότητα Δρούζων κοντά στη Δαμασκό, μετά από αιματηρές συγκρούσεις στη νότια Συρία
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Θα υπογράψουμε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά στις επόμενες 24 ώρες

Διεθνή / Ουκρανία: Θα υπογράψουμε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά στις επόμενες 24 ώρες

Ο Ουκρανός Πρωθυπουργός, Ντένις Σμίχαλ, σχολιάζει την αναθεωρημένη συμφωνία για τα ορυκτά με τις ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δημιουργία κοινού επενδυτικού ταμείου και την ενίσχυση της αμερικανικής υποστήριξης για την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Η κοκαΐνη πολιορκεί την Ευρώπη: Πώς το λιμάνι του Αμβούργου έγινε κέντρο διαφθοράς και διακίνησης

Διεθνή / Η κοκαΐνη πολιορκεί την Ευρώπη: Πώς το λιμάνι του Αμβούργου έγινε κέντρο διαφθοράς και διακίνησης

Ραγδαία αύξηση στις κατασχέσεις, διαφθορά σε αστυνομία και δικαιοσύνη, και καρτέλ ναρκωτικών που ελέγχουν το λιμάνι του Αμβούργου. Η Ευρώπη αντιμέτωπη με νέα μορφή οργανωμένου εγκλήματος
LIFO NEWSROOM
«Στη Βοσνία παίζεται το μέλλον των Βαλκανίων»: Ηχηρή παρέμβαση Κροάτη πρωθυπουργού υπέρ της ένταξης στην ΕΕ

Διεθνή / «Στη Βοσνία παίζεται το μέλλον των Βαλκανίων»: Ηχηρή παρέμβαση Κροάτη πρωθυπουργού υπέρ της ένταξης στην ΕΕ

Η ενταξιακή πορεία της Βοσνίας έχει παγιδευτεί επί σειρά ετών εξαιτίας των βαθιών εθνοτικών διαιρέσεων μεταξύ Βόσνιων, Σέρβων και Κροατών, καθώς και της δυσλειτουργικής πολιτειακής δομής που επιβλήθηκε με τη Συμφωνία του Ντέιτον το 1995
LIFO NEWSROOM