Υπό διωγμό η Airbnb στο Ισραήλ μετά την αφαίρεση καταλυμάτων στους εβραϊκούς εποικισμούς

Υπό διωγμό η Airbnb στο Ισραήλ μετά την αφαίρεση καταλυμάτων στους εβραϊκούς εποικισμούς Facebook Twitter
1

H Airbnb ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αφαιρέσει από την πλατφόρμα της τις καταχωρήσεις καταλυμάτων στους εβραϊκούς εποικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

«Καταλήξαμε ότι πρέπει να αφαιρέσουμε τις καταχωρήσεις στους ισραηλινούς εποικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, οι οποίοι βρίσκονται στον πυρήνα της διαμάχης Ισραηλινών και Παλαιστινίων», υπογραμμίζει ανακοίνωση της εταιρείας καταχώρησης, εύρεσης και ενοικίασης καταλυμάτων.

«Η ελπίδα μας είναι ότι κάποια μέρα το συντομότερο δυνατό, θα τεθεί ένα πλαίσιο στο οποίο θα ευθυγραμμίζεται ολόκληρη η παγκόσμια κοινότητα ώστε να υπάρξει ένα ψήφισμα σε αυτή την ιστορική διαμάχη και ένα ξεκάθαρος δρόμος τον οποίο θα ακολουθήσουν όλοι».

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι η απόφαση, που αφορά περίπου 200 καταχωρήσεις, θα τεθεί σε ισχύ τις ακόλουθες μέρες.

Ο Οντέντ Ρεβινί, δήμαρχος του εβραϊκού εποικισμού Εφράτ και ένας αντιπρόσωπος του συμβουλίου του οικισμού Γιεσά, τόνισαν ότι η απόφαση της Airbnb έρχεται σε αντίθεση με την αποστολή της, όπως αυτή δηλώνεται στον ιστότοπό της, «να βοηθήσει να φέρει μαζί τους ανθρώπους σε όσα περισσότερα μέρη δυνατόν σε όλο τον κόσμο».

Οι περισσότερες χώρες θεωρούν παράνομους τους εβραϊκούς οικισμούς που έχει κατασκευάσει το Ισραήλ στα εδάφη τα οποία κατέλαβε κατά τον Πόλεμο των Έξι Ημερών.

Το Ισραήλ αμφισβητεί ότι οι εβραϊκοί οικισμοί είναι παράνομοι και υποστηρίζει ότι το μέλλον τους θα πρέπει να καθοριστεί μέσα από ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Παλαιστίνιους.

Περίπου 500.000 Ισραηλινοί κατοικούν στην Δυτική Όχθη και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, περιοχές που αποτελούν επίσης πατρίδα σε τουλάχιστον 2,6 εκατομμύρια Παλαιστινίους.

Πριν από λίγο η κυβέρνηση του Ισραήλ εξέφρασε και επίσημα τη θέση της μέσω του υπουργού Τουρισμού της χώρας Γιαρίν Λεβίν. 

 
Σύμφωνα με τους The Times of Israel ο υπουργός καλεί την Airbnb να ανακαλέσει την απόφασή, την οποία χαρακτηρίζει «ντροπιαστική και άθλια». 

«Θα πάρουμε άμεσα μέτρα για τον περιορισμό της δραστηριότητας της εταιρείας σε όλη τη χώρα», αναφέρει η δήλωση. 

Ο Λεβίν ανέθεσε στο υπουργείο του «να εφαρμόσει ειδικό πρόγραμμα για την ενθάρρυνση του τουρισμού και της στέγασης σε διαμερίσματα διακοπών σε όλη την Ιουδαία και τη Σαμαριά».

  

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς οι Ιρανοί παρακάμπτουν τους περιορισμούς στο διαδίκτυο για να επικοινωνήσουν με το εξωτερικό

Καθώς οι περιορισμοί στο διαδίκτυο και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες εντείνονται στο Ιράν λόγω του πολέμου με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, πολλοί Ιρανοί αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους στο εξωτερικό
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / Ιράν: «Δεν βλέπουμε κανέναν λόγο να συνομιλήσουμε με τους Αμερικανούς»

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο CBS News ξεκαθάρισε πως - παρά τους ισχυρισμούς του Τραμπ - το Ιράν δεν έχει ζητήσει ούτε κατάπαυση πυρός ούτε κάποια διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει την πιο ενεργή συμμετοχή του στον πόλεμο

Ο Βρετανός υπουργός Ενέργειας Εντ Μίλιμπαντ αποκάλυψε ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης εξετάζουν όλες τις επιλογές που έχει Ηνωμένο Βασίλειο να βοηθήσει στην επαναλειτουργία της ζωτικής σημασίας πλωτής οδού
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΚΟ ΜΠΛΕ ΠΟΛΗ

Διεθνή / Γιατί «η πιο μπλε πόλη του κόσμου» είναι μπλε; - Το μυστήριο με το Chefchaouen στο Μαρόκο

Τα πιθανά σενάρια για το μπλε χρώμα που κυριαρχεί στους τοίχους, στις σκάλες, στις πόρτες, στις καμάρες και στα πλακόστρωτα μιας από τις πιο πολυφωτογραφημένες περιοχές του Μαρόκου
THE LIFO TEAM
ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Συνολικά 178 πλοία ελληνικών συμφερόντων στον Περσικό Κόλπο

«Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με το σύνολο της ναυτιλιακής κοινότητας, εκδίδουμε οδηγίες προς τα πλοία και τις εταιρείες και παρακολουθούμε όλα τα γεγονότα», λέει ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Στέφανος Γκίκας
THE LIFO TEAM