Ανακοίνωση εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών που απορρίπτει τις τουρκικές αιτιάσεις περί φερόμενου συμβάντος στον Έβρο με θύμα έναν 43χρονο Τούρκο. 


«Η Επιτετραμμένη στην Άγκυρα, κατόπιν σχετικών οδηγιών, απαντώντας σε σχετικό έκτακτο διάβημα στο οποίο κλήθηκε νωρίτερα σήμερα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, απέρριψε στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Έβρο.

 

Επεσήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει την δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση. 


Χθες το βράδυ δημοσιεύματα τουρκικών μέσων ενημέρωσης έκαναν λόγο για 43χρονο Τούρκο που έπεσε νεκρός από πυρά που δέχτηκε από την ελληνική πλευρά των συνόρων στον Έβρο. 

 

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA, πρόκειται τια τον 43χρονο Μεχμέτ Ντουργκούν που έπεσε νεκρός.

 

ΥΠΕΞ: Διαψεύδει τις αιτιάσεις της Τουρκίας περί «φερόμενου περιστατικού στον Έβρο» με θύμα 43χρονο Τούρκο


Το περιστατικό φέρεται να συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου, γύρω στις 19:00 κοντά στο χωριό Αντασαρχανλί της Αδριανούπολης. Ωστόσο, οι πληροφορίες που έρχονται από την άλλη πλευρά των συνόρων είναι ήξεις αφήξεις, με άποια από τα τουρκικά μέσα που μετέδωσαν την είδηση να κάνουν λόγο για πυρά από Έλληνες στρατιώτες και άλλα από Έλληνες με πολιτικά ρούχα. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η υπόθεση αφορά σε κύκλωμα παράνομης μετακίνησης μεταναστών από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.