Υπέρ της ιδέας για κοινό Προϋπολογισμό στην ευρωζώνη ο Σουλτς

Υπέρ της ιδέας για κοινό Προϋπολογισμό στην ευρωζώνη ο Σουλτς Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Μάρτιν Σουλτς, που είναι υποψήφιος για την καγκελαρία της Γερμανίας απέναντι στην Άγγελα Μέρκελ, δήλωσε ότι συμφωνεί με την άποψη του νέου προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν σχετικά με την ανάγκη να υπάρχει ένας κοινός προϋπολογισμός στην ευρωζώνη για τη χρηματοδότηση των επενδύσεων.

 

«Αν οι χώρες της ευρωζώνης πρόκειται να αντιμετωπίσουν από κοινού τα προβλήματα, ένας κοινός προϋπολογισμός θα είχε νόημα», δήλωσε ο Σουλτς στην εφημερίδα Die Zeit.

 

Με αυτή τη δήλωση ο Σουλτς στηρίζει το αίτημα του Μακρόν για ένα μεγάλο πρόγραμμα επενδύσεων στην ευρωζώνη που θα χρηματοδοτείται από έναν κοινό προϋπολογισμό των χωρών μελών.

 

«Αν θέλουμε να βγούμε από τον ατελείωτο κύκλο των αποφάσεων συνόδων που δεν λένε τίποτε και δεν έχουν αποτελέσματα, χρειαζόμαστε μια στρατηγική για να πετύχουμε περισσότερη ανάπτυξη και περισσότερες θέσεις εργασίας στην ευρωζώνη», τόνισε ο υποψήφιος του SPD.

 

«Όποιος δεν επιθυμεί την πολιτική προστατευτισμού των ΗΠΑ και όποιος δεν θέλει να κερδίσει το Brexit», πρέπει να δεσμευθεί στην ολοκλήρωση της ευρωζώνης, εκτίμησε ο Σουλτς.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΚΟΥΝΙΑΔΟΣ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: Αντιδράσεις για τον διορισμό του κουνιάδου του Μαγιάρ ως υπουργού Δικαιοσύνης

Ο νέος πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Πέτερ Μαγιάρ, υπερασπίστηκε την απόφασή του να διορίσει τον κουνιάδο του στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης, απαντώντας στις επικρίσεις για σύγκρουση συμφερόντων
THE LIFO TEAM