Το κανάλι της κρατικής τηλεόρασης της Β. Κορέας έπαψε να λειτουργεί και εμφανίζει ένα μήνυμα που αναφέρει πως ο λογαριασμός «έχει τερματιστεί λόγω παραβίασης των Οδηγιών Κοινότητας του YouTube».


Το κανάλι χρησιμοποιείται κυρίως για τις καθημερινές μεταδόσεις των δελτίων ειδήσεων της χώρας με τις πληροφορίες που μεταδίδει το BBC να αναφέρουν πως ο πιθανότερος λόγος είναι πως Πιονγιάνγκ κέρδιζε χρήματα από διαφημίσεις στο κανάλι. Αν και αυτό είναι κάτι σύνηθες και επιτρέπεται στα κανάλια του Υοutube, η συγκεκριμένη περίπτωση θεωρείται πως παραβιάζει έτσι  τις κυρώσεις των ΗΠΑ.

 

Οι κυρώσεις επιβλήθηκαν τον Μάρτιο από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ και απαγορεύουν σε αμερικανικές εταιρείες και επιχειρηματίες να έχουν εμπορική δραστηριότητα με το Τμήμα Προπαγάνδας της Πιονγιάνγκ.

 

Σύμφωνα με την Washington Post, ο λογαριασμός μπλοκαρίστηκε τον περασμένο μήνα από την Google για να αποφευχθεί η παραβίαση των κυρώσεων.

 

Η Google αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο πέραν του ότι τα κανάλια που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις λειτουργίας, απενεργοποιούνται.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr