Το YouTube θα άρει την απαγόρευση στο κανάλι του Ντόναλντ Τραμπ όταν καθορίσει ότι έχει μειωθεί ο κίνδυνος για βία, δήλωσε η CEO της εταιρείας, Σούζαν Γουότζισκι.

 

Η πλατφόρμα ανέστειλε το κανάλι του πρώην προέδρου, για παραβίαση των πολιτικών του ενάντια στην υποκίνηση βίας, μετά την εισβολή των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο.

 

«Το κανάλι παραμένει σε αναστολή, λόγω του κινδύνου για υποκίνηση σε βία», δήλωσε η CEO του YouTube. Παράλληλα σημείωσε ότι οι πρόσφατες προειδοποιήσεις της αστυνομίας του Καπιτωλίου, για πιθανή νέα επίθεση, δείχνουν ότι «παραμένει ένα αυξημένο επίπεδο κινδύνου».

 

Η ίδια επεσήμανε ότι το YouTube θα καθορίσει τον κίνδυνο για βία, εξετάζοντας σημάδια όπως κυβερνητικές ανακοινώσεις και προειδοποιήσεις, αυξημένη παρουσία των δυνάμεων επιβολής της τάξης στη χώρα και βίαιη ρητορική στην πλατφόρμα.

 

Στον απόηχο των βίαιων γεγονότων στο Καπιτώλιο, τα social media έκλεισαν τους λογαριασμούς που είχε ο Ντόναλντ Τραμπ στις πλατφόρμες. Η απαγόρευση του Twitter για τον πρώην πρόεδρο είναι μόνιμη, ενώ το Facebook έχει παραπέμψει την υπόθεση στο ανεξάρτητο εποπτικό συμβούλιό του, που θα αποφασίσει αν πρέπει να ξεμπλοκαριστούν οι λογαριασμοί του Τραμπ.

 

«Θα ξανανοίξουμε τον λογαριασμό», δήλωσε η Γουότζισκι. «Αλλά θα γίνει όταν θα δούμε μειωμένη παρουσία των δυνάμεων επιβολής της τάξης σε πρωτεύουσες των ΗΠΑ, αν δεν δούμε διαφορετικές προειδοποιήσεις από κυβερνητικές υπηρεσίες. Aυτά θα είναι σημάδια ότι θα είναι ασφαλές να ξανανοίξει το κανάλι», συμπλήρωσε.


 

Σύμφωνα με την πολιτική του YouTube, ένα κανάλι της πλατφόρμας τερματίζεται σε περίπτωση τριών παραβάσεων σε περίοδο 90 ημερών. Στην περίπτωση του Τραμπ υπήρξε αναστολή, λόγω πρώτης παράβασης. Επίσης το YouTube έκλεισε απ’ αόριστον τα σχόλια στα βίντεο του καναλιού.

 

Σήμερα ήταν ενισχυμένα τα μέτρα ασφαλείας στο Καπιτώλιο, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της αστυνομίας ότι σχεδιαζόταν επίθεση εκεί. Μέλη του κινήματος QΑnon αποδίδουν συμβολική σημασία στην 4η Μαρτίου, επειδή μέχρι το 1933 αυτή την ημέρα αναλάμβαναν καθήκοντα οι νέοι πρόεδροι.

 

Η αστυνομία του Καπιτωλίου ζήτησε από το Πεντάγωνο να παρατείνει για δύο μήνες την παραμονή της εθνοφρουράς εκεί, σύμφωνα με αξιωματούχο που επικαλείται το Reuters. Η εθνοφρουρά αναπτύχθηκε στο Καπιτώλιο μετά την εισβολή της 6ης Ιανουαρίου. Η αποστολή των 5.200 μελών της επρόκειτο να ολοκληρωθεί στις 12 Μαρτίου.Με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr