Το YouTube διέγραψε τα γερμανικά κανάλια του RT, λόγω παραπληροφόρησης για τον κορωνοϊό

Το YouTube διέγραψε τα γερμανικά κανάλια του RT, λόγω παραπληροφόρησης για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
0

Το YouTube διέγραψε τα γερμανόφωνα κανάλια του ρωσικού RT, λόγω παραβίασης των κανονισμών της πλατφόρμας για την παραπληροφόρηση σχετικά με τον κορωνοϊό.  

Αρχικά, το γερμανόφωνο κανάλι του RT «χρεώθηκε» με ένα παράπτωμα, γιατί «ανέβασε» περιεχόμενο που παραβίαζε τους κανονισμούς του YouTube αναφορικά με την παραπληροφόρηση για τον κορωνοϊό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ανασταλεί το δικαίωμα μεταφόρτωσης περιεχομένου στην πλατφόρμα για μία εβδομάδα. 

Κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος, το ρωσικό Μέσο προσπάθησε να χρησιμοποιήσει άλλο κανάλι, για να παρακάμψει την απαγόρευση. «Αποτέλεσμα αυτού ήταν να τερματιστούν και τα δύο κανάλια για παραβίαση των όρων χρήσης του YouTube», δήλωσε ο εκπρόσωπος της πλατφόρμας. «Το YouTube πάντα είχε ξεκάθαρες οδηγίες που περιγράφουν τι επιτρέπεται στην πλατφόρμα», επεσήμανε ακόμη. 

Παρόμοιες ποινές έχει επιβάλει το YouTube και σε άλλα μέσα, λόγω παραπληροφόρησης για τον κορωνοϊό. Τον Αύγουστο, απαγορεύθηκε στο Sky News Australia να «ανεβάζει» βίντεο στην πλατφόρμα για μία εβδομάδα, λόγω περιεχομένου που αρνούνταν την ύπαρξη του κορωνοϊού και ενθάρρυναν τους πολίτες να χρησιμοποιούν υδροξυχλωροκίνη ή  ivermectin ως θεραπείες. 

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΛΟΙΟ HANDALA

Διεθνή / Το Ισραήλ κατέλαβε το πλοίο Handala του «Στόλου για την Ελευθερία» που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα

Σε πλάνα που αναμεταδίδονταν απευθείας από τους ακτιβιστές διακρίνονται οι περισσότεροι, καθισμένοι στη γέφυρα, πολλοί με τα χέρια ψηλά - «Οι αλήτες του Νετανιάχου ανέβηκαν στο Handala»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Διεθνή / Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα, πολλοί ενώ αναζητούσαν ανθρωπιστική βοήθεια - Οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός σταμάτησαν, ενώ η πείνα θερίζει αμάχους και παιδιά
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Διεθνή / Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Η κυβέρνηση Τραμπ υιοθετεί την τεχνητή νοημοσύνη για να καταργήσει μαζικά ομοσπονδιακούς κανονισμούς, με στόχο τη μείωση στο μισό των ρυθμιστικών εντολών ως το 2026
LIFO NEWSROOM
Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Διεθνή / Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στα σύνορα Καμπότζης–Ταϊλάνδης, με περισσότερους από 30 νεκρούς και καταγγελίες για παραβίαση θαλάσσιου χώρου - Σε συναγερμό ΟΗΕ και ASEAN.
LIFO NEWSROOM