Υεμένη: Συναγερμός από τον Ερυθρό Σταυρό για τη χολέρα- Τα κρούσματα μπορεί το 2017 να ξεπεράσουν τις 600.000

Υεμένη: Συναγερμός από τον Ερυθρό Σταυρό για τη χολέρα- Τα κρούσματα μπορεί το 2017 να ξεπεράσουν τις 600.000 Facebook Twitter
0

Η επιδημία χολέρας στην Υεμένη, που έχει προκαλέσει ήδη περισσότερους από 1.800 θανάτους στην εμπόλεμη χώρα, μπορεί να ξεπεράσει το κατώφλι των 600.000 κρουσμάτων το 2017, προειδοποίησε σήμερα η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).


Ένας κάτοικος της Υεμένης στους 45 μπορεί να προσβληθεί από την ασθένεια έως τον Δεκέμβριο, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η οργάνωση, η οποία υπογράμμισε ότι αυτή θα ήταν «η άμεση συνέπεια μιας σύγκρουσης που κατέστρεψε τις πολιτικές υποδομές και γονάτισε το σύστημα υγείας».


Η ανακοίνωση εκδόθηκε με την ευκαιρία της επίσκεψης του προέδρου της ΔΕΕΣ, Πέτερ Μάουερ, η οποία ξεκίνησε από το Άντεν (νότια) και θα τον οδηγήσει στην Ταέζ (νοτιοδυτικά) και στη συνέχεια στην πρωτεύουσα Σαναά. Στη χώρα μαίνεται πόλεμος ανάμεσα στην κυβέρνηση που υποστηρίζεται από έναν αραβικό συνασπισμό υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας και σιίτες αντάρτες Χούτι που κατηγορούνται ότι έχουν διασυνδέσεις με το Ιράν.


Η χολέρα επανεμφανίστηκε τον Απρίλιο έπειτα από μια πρώτη επιδημία πέρυσι και η σύγκρουση περιπλέκει τις παραδόσεις φαρμάκων και την άφιξη της διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας.


Μετά την επέμβαση, τον Μάρτιο του 2015, του αραβικού συνασπισμού, οι συγκρούσεις προκάλεσαν περισσότερους από 8.000 θανάτους, κυρίως αμάχων, ενώ περισσότεροι από 44.500 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.


Η κατάσταση επιδεινώθηκε περαιτέρω με την εμφάνιση της επιδημίας χολέρας στη χώρα, όπου, από τα τέλη Απριλίου, 370.000 ύποπτα κρούσματα έχουν καταγραφεί και 1.828 άνθρωποι έχουν πεθάνει.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΑΝ ΜΑΚΚΕΛΕΝ ΛΟΑΤΚΙ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ

Διεθνή / Ο Ίαν ΜακΚέλεν σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της ποινικοποίησης των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων

Ο ηθοποιός ένωσε τις δυνάμεις του με τους διαδηλωτές στο κέντρο του Λονδίνου, ενάντια στους νόμους που ισχύουν σε 29 χώρες της Κοινοπολιτείας, όπου οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις παραμένουν παράνομες
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΑΜΠ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΙΦΛΙΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

Διεθνή / Γιατί η κατασκευή ενός Πύργου Τραμπ στην Τιφλίδα εγείρει ανησυχίες;

Το project φέρνει στο προσκήνιο νέα ερωτήματα για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων, καθώς συνδέεται με γη που ανήκει εν μέρει στην οικογένεια του φιλορώσου δισεκατομμυριούχου και de facto ηγέτη της Γεωργίας, Bidzina Ivanishvili, ο οποίος βρίσκεται υπό αμερικανικές κυρώσεις από το 2024
THE LIFO TEAM