Υεμένη: Πάνω από 140 μετανάστες νεκροί, αφού ανετράπη το σκάφος όπου επέβαιναν 

Υεμένη: Πάνω από 140 μετανάστες νεκροί, αφού ανετράπη το σκάφος όπου επέβαιναν  Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: EPA
0

Ένα σκάφος ανατράπηκε στα ανοιχτά των ακτών της Υεμένης, αφήνοντας 68 Αφρικανούς μετανάστες νεκρούς και 74 άλλους αγνοούμενους, ανέφερε η υπηρεσία μετανάστευσης του ΟΗΕ.

Ήταν το τελευταίο σε μια σειρά ναυαγίων στα ανοιχτά της Υεμένης που έχουν σκοτώσει εκατοντάδες ανθρώπους που εγκατέλειπαν τις συγκρούσεις και τη φτώχεια με την ελπίδα να φτάσουν στις πλούσιες αραβικές χώρες του Κόλπου.

Το πλοίο, όπου επέβαιναν 154 Αιθίοπες μετανάστες, βυθίστηκε στον Κόλπο του Άντεν στα ανοιχτά της νότιας επαρχίας Αμπιάν της Υεμένης νωρίς την Κυριακή, δήλωσε ο τοπικός επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (IOM).

Ο Abdusattor Esoev δήλωσε ότι τα πτώματα 54 ανθρώπων ξεβράστηκαν στην ακτή στην περιοχή Khanfar και 14 άλλοι βρέθηκαν νεκροί και μεταφέρθηκαν σε νεκροτομείο νοσοκομείου στο Zinjibar, την πρωτεύουσα της επαρχίας Αμπιάν στις νότιες ακτές της Υεμένης.

Μόνο 12 επέζησαν από το ναυάγιο και οι υπόλοιποι αγνοούνται και θεωρούνται νεκροί, δήλωσε ο Esoev.

Η διεύθυνση ασφαλείας του Αμπιάν μίλησε για τεράστια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης δεδομένου του μεγάλου αριθμού νεκρών και αγνοούμενων μεταναστών. Στην ανακοίνωσή της ανέφερε ότι πολλά πτώματα βρέθηκαν διάσπαρτα σε μια μεγάλη περιοχή της ακτής.

Παρά την ύπαρξη εμφυλίου πολέμου που διαρκεί περισσότερο από μια δεκαετία, η Υεμένη αποτελεί σημαντική διαδρομή για ανθρώπους από την ανατολική Αφρική και το Κέρας της Αφρικής που προσπαθούν να φτάσουν στις αραβικές χώρες του Κόλπου για εργασία. Οι μετανάστες μεταφέρονται από λαθρέμπορους με συχνά επικίνδυνα, υπερπλήρη σκάφη στην Ερυθρά Θάλασσα ή στον Κόλπο του Άντεν.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται σε ναυάγια στα ανοιχτά της Υεμένης τους τελευταίους μήνες, ενώ μόνο τον Μάρτιο, 188 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους μετά την ανατροπή τεσσάρων σκαφών στα ανοιχτά της Υεμένης και του Τζιμπουτί, σύμφωνα με τον ΔΟΜ.

Με πληροφορίες από Guardian

 
 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις

Διεθνή / Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις μετά τα επεισόδια

Οι δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού ήρθαν μία μέρα μετά την πρόωρη διακοπή του ποδηλατικού αγώνα Vuelta a España, εξαιτίας επεισοδίων με φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές που οδήγησαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Διεθνή / Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Η Ρωσία φέρεται να ζήτησε από την Τουρκία να επαναγοράσει τους S-400, καθώς αντιμετωπίζει ελλείψεις λόγω αυξημένης ζήτησης - Πώς η πρόταση επηρεάζει τις σχέσεις Άγκυρας με ΝΑΤΟ και ΗΠΑ και τι σημαίνει για τα F-35
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
«Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Διεθνή / «Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Μεγάλη διαδήλωση 50.000 ατόμων στην Άγκυρα ενάντια στη δικαστική απόφαση που απειλεί την ηγεσία του CHP - Ο Οζγκιούρ Οζέλ κάνει λόγο για «δικαστικό πραξικόπημα» και επιτίθεται στην κυβέρνηση Ερντογάν
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Διεθνή / Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Ο Ρούμπιο έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ότι η αμερικανική διοίκηση δεν θα αντιταχθεί στην προσάρτηση αυτή - Αξιωματούχοι επισημαίνουν όμως τον κίνδυνο να διαταραχθούν οι Συμφωνιες του Αβραάμ
LIFO NEWSROOM