«Ξέρω ότι δεν θα τα παρατήσεις, Άντζελα»: Το μήνυμα Μελόνι στην Καρίνι

«Ξέρω ότι δεν θα τα παρατήσεις, Άντζελα»: Το μήνυμα Μελόνι στην Καρίνι Facebook Twitter
Άντζελα Καρίνι και Τζόρτζια Μελόνι / Φωτ.: Instagram
0

Τη στήριξή της στην Άντζελα Καρίνι, την αθλήτρια πυγμαχίας της Ιταλίας που έχασε από την Αλγερινή Ιμάν Κελίφ στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 του Παρισιού σε 46 δευτερόλεπτα την Πέμπτη, εξέφρασε η Τζόρτζια Μελόνι.

Η Άντζελα Καρίνι εγκατέλειψε με δάκρυα στα μάτια τον αγώνα στον πρώτο γύρο, αφού η Ιμάν Κελίφ -η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο της διαμάχης για τους κανόνες επιλεξιμότητας των φύλων στα γυναικεία αθλήματα και τις προκαταλήψεις- σφυροκόπησε την Ιταλίδα αθλήτρια με καταιγισμό γροθιών. Η δημόσια αντιπαράθεση που προκλήθηκε, συνοδεύτηκε από fake news, ακροδεξιές κραυγές και προσβλητικούς ισχυρισμούς σχετικά με το φύλο και τα δικαιώματα της Κελίφ.

Η Ιταλίδα αθλήτρια ζήτησε συγγνώμη από την αντίπαλό της, ξεκαθαρίζοντας ότι η αντίδρασή της οφειλόταν στην απογοήτευσή της για την ήττα της και δεν ήθελε να εκληφθεί ως μια μορφή διαμαρτυρίας για τη συμμετοχή της Κελίφ στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Ο αγώνας αυτός δεν έγινε επί ίσιοις όροις, κάτι που θεωρώ πολύ σημαντικό» σχολίασε αρχικά η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, η οποία συναντήθηκε με την Καρίνι και σε ανάρτησή της στο Instagram έγραψε:

«Ξέρω ότι δεν θα τα παρατήσεις, Άντζελα, και ξέρω ότι μια μέρα θα κερδίσεις με κόπο και ιδρώτα αυτό που σου αξίζει. Σε έναν ανταγωνισμό που είναι επιτέλους δίκαιος».

Σημειώνεται ότι η Ιταλία θα φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2026.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ICE ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Γερουσία «παγώνει» την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της ICE

Οι Ρεπουμπλικάνοι αρνούνται να εγκρίνουν τις απαιτήσεις του Τραμπ - «Οι άνθρωποι ανησυχούν για το πώς θα πληρώσουν το νοίκι, όχι πώς να μαζέψουν 1,8 δισ. για τον πρόεδρο και τους συμμάχους του»
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Γροιλανδία: Εκατοντάδες πολίτες σχεδιάζουν να διαδηλώσουν στα εγκαίνια του νέου αμερικανικού προξενείου

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά τις δηλώσεις του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ, Τζεφ Λάντρι, ότι «ήρθε η ώρα η Ουάσινγκτον να επαναφέρει το αποτύπωμά της» στην αρκτική περιοχή
THE LIFO TEAM