Ξενοδόχος στη Λεμεσό πέταξε έξω ανάπηρη γυναίκα

Ξενοδόχος στη Λεμεσό πέταξε έξω ανάπηρη γυναίκα Facebook Twitter
Κίνηση για το δικαίωμα της στέγασης / Facebook
0

Στο δρόμο βρέθηκε μία 65χρονη γυναίκα, μετά από έξωση από το ξενοδοχείο όπου διέμενε στην Λεμεσό.


Σύμφωνα με την καταγγελία της Κίνησης για το Δικαίωμα στη Στέγαση, η ανάπηρη γυναίκα βρέθηκε στο δρόμο έπειτα από έξωση του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου καθώς δεν πλήρωσε τη διαμονή της για επτά μέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γυναίκα είχε πληρώσει και διέμενε στο εν λόγω ξενοδοχείο για τρεις μήνες.

Ξενοδόχος στη Λεμεσό πέταξε έξω ανάπηρη γυναίκα Facebook Twitter
Κίνηση για το δικαίωμα της στέγασης / Facebook

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κίνησης, Λευτέρη Γεωργίου, στο philenews, η γυναίκα που βρέθηκε αργά το βράδυ στο δρόμο, με παρέμβαση των μελών της Κίνησης παραλήφθηκε από ασθενοφόρο και στη συνέχεια τοποθετήθηκε προσωρινά στο ίδρυμα Ευαγγελισμός.

Την ίδια ώρα, η Κίνηση για το Δικαίωμα στη Στέγαση, γίνεται συνεχώς δέκτης παραπόνων για περιπτώσεις που αφορούν άστεγους ενώ σημειώνει πως μόλις χθες κατέγραψε άλλες τρεις περιπτώσεις που χρειάστηκε να παρέμβει.


Ο εκπρόσωπος της Κίνησης ανέφερε πως αρκετές από τις περιπτώσεις αστέγων τις οποίες καλείται να διαχειριστεί, τοποθετούνται σε ξενοδοχεία με το κόστος να βαραίνει το κράτος.


Ωστόσο δεν πρόκειται για μια αποτελεσματική λύση καθώς ήδη το κράτος έχει ξοδέψει για τις περιπτώσεις αυτές περί τις 100,000 ευρώ χωρίς όμως το πρόβλημα να επιλύεται.


Αρκετά από αυτά τα χρήματα δίνονται για διαμονή αστέγων σε ξενοδοχεία ενώ μέρος τους δίδεται ώς βοήθημα για τα πρώτα δύο ενοίκια σε περιπτώσεις που άστεγοι νοικιάζουν σπίτι.

Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις αστέγων που δεν καταφέρνουν να πληρώσουν τα ενοίκια τους στη συνέχεια.

Με πληροφορίες από philenews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΗΠΑ στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή καθώς κλιμακώνεται η σύγκρουση Ισραήλ–Ιράν

Διεθνή / Οι ΗΠΑ στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή ενώ κλιμακώνεται η σύγκρουση Ισραήλ–Ιράν

Εξετάζεται και η ανάπτυξη πολεμικών πλοίων ικανών να αναχαιτίζουν βαλλιστικούς πυραύλους στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως ανέφερε αξιωματούχος του Πενταγώνου
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία ανακοίνωσε τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό της – Αντέδρασε το ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Τουρκία ανακοίνωσε τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό της – Αντέδρασε το ΥΠΕΞ

Η Τουρκία με την κόκκινη γραμμή στον χάρτη τέμνει το Αιγαίο στη μέση διεκδικώντας αντίστοιχη υφαλοκρηπίδα, ενώ αγνοεί το Δίκαιο της Θάλασσας και τα κυριαρχικά δικαιώματα των ελληνικών νησιών.
LIFO NEWSROOM
Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Διεθνή / Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Η συμφωνία AUKUS για μεταφορά πυρηνοκίνητων υποβρυχίων από ΗΠΑ προς Αυστραλία επανεξετάζεται από το Πεντάγωνο, με πολιτικές και στρατιωτικές εντάσεις να φουντώνουν
LIFO NEWSROOM