Ξεκίνησε η απομάκρυνση ανταρτών και αμάχων από το Χαλέπι

Ξεκίνησε η απομάκρυνση ανταρτών και αμάχων από το Χαλέπι Facebook Twitter
1

Περισσότεροι από 360 αντάρτες έχουν παραδώσει τα όπλα τους και έχουν φύγει από τις ανταρτοκρατούμενες περιοχές του ανατολικού Χαλεπιού τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε σήμερα το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης.

 

«Τριακόσιοι εξήντα έξι αντάρτες έχουν παραδώσει τα όπλα τους και έχουν μεταβεί στο δυτικό τμήμα της πόλης. Σύμφωνα με την απόφαση του Σύρου προέδρου (Μπασάρ αλ Άσαντ) δόθηκε αμνηστία σε 329 αντάρτες», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

 

Σύμφωνα με το Κέντρο, το ίδιο διάστημα Ρώσοι στρατιώτες αποναρκοθέτησαν σχεδόν 400 τετραγωνικά μέτρα στο ανατολικό Χαλέπι.

 

Παράλληλα σχεδόν 6.000 άμαχοι, περιλαμβανομένων 2.210 παιδιών, απομακρύνθηκαν από τις ανταρτοκρατούμενες περιοχές.

 

«Σε διάστημα 24 ωρών 5.992 άμαχοι περιλαμβανομένων 2.210 παιδιών, απομακρύνθηκαν από περιοχές του Χαλεπιού που παραμένουν υπό τον έλεγχο των ανταρτών με τη βοήθεια του Ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης», σημειώνει η ανακοίνωση.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Διεθνή / Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μεταξύ των βραβευθέντων του Ευρωπαϊκού Τάγματος Αξίας

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων μελών που τιμήθηκαν με το Ευρωπαϊκό Τάγμα Αξίας, αναγνωρίζοντας τη σημαντική του προσφορά και την επιρροή του ως κορυφαίος αθλητής διεθνώς
THE LIFO TEAM
Η επιστροφή της Ρωσίας στη Venice Biennale ξανανοίγει τη συζήτηση για τα όρια της πολιτισμικής ουδετερότητας

Διεθνή / Η επιστροφή της Ρωσίας στη Venice Biennale ανοίγει νέο κύκλο αντιδράσεων

Η απόφαση της Venice Biennale να συμπεριλάβει ξανά τη Ρωσία στις εθνικές συμμετοχές του 2026 άνοιξε νέο κύκλο αντιδράσεων από το Κίεβο, από Ευρωπαίους πολιτικούς και από τον διεθνή καλλιτεχνικό χώρο.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τραμπ για Στενά του Ορμούζ: «Είναι τιμή μου να τα κρατήσω ανοιχτά για την Κίνα και άλλες χώρες»

Οι ΗΠΑ θα άρουν επίσης όλες τις κυρώσεις που σχετίζονται με το πετρέλαιο σε ορισμένες χώρες, σε μια προσπάθεια να μειώσουν τις τιμές της ενέργειας εν μέσω της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο Τραμπ
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Φαίνεται να παίρνει τέλος αυτή η ξενοκίνητη επανάσταση στα πλαίσια της ευρύτερης αραβικής άνοιξης στην περιοχή. Ας ελπίσουμε να επέλθει η ειρήνη ξανά.