Έρευνα ξεκίνησε στη Βρετανία, σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι δωρεές που προορίζονταν για το ίδρυμα του πρίγκιπα Καρόλου αντί για αυτό κατέληξαν σε ένα που έχει ιδρύσει Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος

 

Η έρευνα διενεργείται από τη ρυθμιστική αρχή για τις φιλανθρωπικές οργανώσεις στη Βρετανία, την Charity Commission. Μεταξύ άλλων θα εξεταστεί αν συγκεκριμένες δωρεές που έλαβε το Mahfouz Foundation προορίζονταν για αυτό και αν χρησιμοποιήθηκαν σύμφωνα με τις προθέσεις των δωρητών. 

 

Πρόκειται για ίδρυμα με στόχο, μεταξύ άλλων, την προώθηση της ιστορίας και της κουλτούρας της Μέσης Ανατολής, το οποίο ίδρυσε ο Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος Μαχφούζ Μαρέι Μουμπάρακ μπιν Μαχφούζ.  

 

Ο Μάικλ Φόσετ, ένας από τους πιο έμπιστους ανθρώπους του πρίγκιπα της Ουαλίας και διευθύνοντας σύμβουλος του ίδρυματός του, Prince’s Foundation παραιτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Είχαν προηγηθεί καταγγελίες ότι φέρεται να υποσχέθηκε να εξασφαλίσει ότι θα αποδοθεί ο τίτλος του ιππότη και η βρετανική υπηκοότητα στον δρ. Μπιν Μαχφούζ, δωρητή του ιδρύματος του πρίγκιπα Καρόλου. 

 

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, η Charity Commission ανέφερε ότι συνεργάζεται από τον Σεπτέμβριο με τους διαχειριστές του Mahfouz Foundation, μετά τα δημοσιεύματα που υποστήριζαν ότι κατέληξαν σε αυτό δωρεές που προορίζονταν για το Prince’s Foundation. 

 

«Κάποια από αυτά τα ποσά μεταφέρθηκαν στη συνέχεια αλλού», ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση της ρυθμιστικής αρχής, που έκανε λόγο και για ανησυχίες για τον οικονομικό έλεγχο του ιδρύματος και τη διοίκησή του από τους διαχειριστές του. 


Με πληροφορίες από Guardian