Ξαναλειτουργεί η πρεσβεία του Ισραήλ στο Αμάν μετά τη συγγνώμη των ισραηλινών αρχών

Ξαναλειτουργεί η πρεσβεία του Ισραήλ στο Αμάν μετά τη συγγνώμη των ισραηλινών αρχών Facebook Twitter
0

Το Ισραήλ ζήτησε επισήμως συγγνώμη από το Αμάν για τον θάνατο δύο Ιορδανών μέσα στην πρεσβεία του, τον περασμένο Ιούλιο καθώς και ενός δικαστή, ο οποίος σκοτώθηκε στα σύνορα των δύο χωρών το 2014 και δήλωσε έτοιμο να αποζημιώσει τις οικογένειες των θυμάτων.

Στην ανακοίνωση αυτή προέβη η κυβέρνηση της Ιορδανίας. Αμέσως μετά το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι θα ξαναλειτουργήσει άμεσα η πρεσβεία του στο Αμάν.

Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης Μοχάμεντ Μομάνι είπε ότι η η χώρα του έλαβε μια επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ που εκφράζει τη βαθύτατη λύπη και συγγνώμη της ισραηλινής κυβέρνησης για το επεισόδιο που συνέβη τον Ιούλιο (του 2017) στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Αμάν και προκάλεσε τον θάνατο δύο Ιορδανών πολιτών καθώς και για τον θάνατο του Ιορδανού δικαστή Ράεντ Ζέιτερ.

Το παρασκήνιο της έντασης

Οι σχέσεις των δύο χωρών περνούσαν περίοδο έντασης από τις 23 Ιουλίου, όταν ένας Ισραηλινός φρουρός ασφαλείας σκότωσε δύο Ιορδανούς πολίτες μέσα στον περίβολο της ισραηλινής πρεσβείας. Η πρέσβειρα Εϊνάτ Σλέιν και τέσσερα μέλη της διπλωματικής αποστολής στην Ιορδανία, συμπεριλαμβανομένου και του φρουρού που εμπλέκεται στην υπόθεση, έφυγαν από το Αμάν μετά το επεισόδιο αυτό.

Το 2014, ο θάνατος του δικαστή Ράεντ Ζέιτερ, ο οποίος σκοτώθηκε από Ισραηλινούς στρατιώτες σε μια μεθοριακή διάβαση μεταξύ Δυτικής Όχθης και Ιορδανίας, προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες στην Ιορδανία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΣΤΑΙΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ήταν ο Έπσταϊν Ισραηλινός κατάσκοπος; Τι αποκαλύπτει πληροφοριοδότης του FBI

Τα νέα αρχεία περιλαμβάνουν και αναφορές σε προσωπικότητες υψηλού προφίλ, επανατροφοδοτώντας την έρευνα για τον τρόπο που κινήθηκε ο Έπσταϊν μέσα στα δίκτυα της παγκόσμιας ελίτ
THE LIFO TEAM
ICE ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΙΛΑΝΟ

Διεθνή / «F*** ICE»: Βρετανός σκιέρ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων έγραψε μήνυμα διαμαρτυρίας στο χιόνι

Πριν από τους Αγώνες του 2022 είχε επικρίνει την επιλογή της Κίνας ως διοργανώτριας, επικαλούμενος ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη μεταχείριση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας
THE LIFO TEAM
Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Διεθνή / Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Ο 78χρονος καλλιτέχνης αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα της περιόδου 2000–2015, υποστηρίζοντας ότι στο σπίτι του υπήρχαν τρεις σταθερές τηλεφωνικές γραμμές και ότι «όλες είχαν παγιδευτεί»
THE LIFO TEAM