Ξαναλειτουργεί η πρεσβεία του Ισραήλ στο Αμάν μετά τη συγγνώμη των ισραηλινών αρχών

Ξαναλειτουργεί η πρεσβεία του Ισραήλ στο Αμάν μετά τη συγγνώμη των ισραηλινών αρχών Facebook Twitter
0

Το Ισραήλ ζήτησε επισήμως συγγνώμη από το Αμάν για τον θάνατο δύο Ιορδανών μέσα στην πρεσβεία του, τον περασμένο Ιούλιο καθώς και ενός δικαστή, ο οποίος σκοτώθηκε στα σύνορα των δύο χωρών το 2014 και δήλωσε έτοιμο να αποζημιώσει τις οικογένειες των θυμάτων.

Στην ανακοίνωση αυτή προέβη η κυβέρνηση της Ιορδανίας. Αμέσως μετά το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι θα ξαναλειτουργήσει άμεσα η πρεσβεία του στο Αμάν.

Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης Μοχάμεντ Μομάνι είπε ότι η η χώρα του έλαβε μια επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ που εκφράζει τη βαθύτατη λύπη και συγγνώμη της ισραηλινής κυβέρνησης για το επεισόδιο που συνέβη τον Ιούλιο (του 2017) στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Αμάν και προκάλεσε τον θάνατο δύο Ιορδανών πολιτών καθώς και για τον θάνατο του Ιορδανού δικαστή Ράεντ Ζέιτερ.

Το παρασκήνιο της έντασης

Οι σχέσεις των δύο χωρών περνούσαν περίοδο έντασης από τις 23 Ιουλίου, όταν ένας Ισραηλινός φρουρός ασφαλείας σκότωσε δύο Ιορδανούς πολίτες μέσα στον περίβολο της ισραηλινής πρεσβείας. Η πρέσβειρα Εϊνάτ Σλέιν και τέσσερα μέλη της διπλωματικής αποστολής στην Ιορδανία, συμπεριλαμβανομένου και του φρουρού που εμπλέκεται στην υπόθεση, έφυγαν από το Αμάν μετά το επεισόδιο αυτό.

Το 2014, ο θάνατος του δικαστή Ράεντ Ζέιτερ, ο οποίος σκοτώθηκε από Ισραηλινούς στρατιώτες σε μια μεθοριακή διάβαση μεταξύ Δυτικής Όχθης και Ιορδανίας, προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες στην Ιορδανία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΜΕΤΟΧΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΛΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ έχασε την προθεσμία για τη δημοσιοποίηση χρηματιστηριακών συναλλαγών αξίας εκατομμυρίων δολαρίων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι υποχρεωμένος να δημοσιοποιεί τις συναλλαγές που σχετίζονται με μετοχές, οι οποίες υπερβαίνουν τα 1.000 δολάρια, εντός 45 ημερών
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / CNN: Το Ιράν αναζητά νέο «όπλο ισχύος» στα βάθη των Στενών του Ορμούζ

Το Ιράν επιχειρεί να μετατρέψει τα Στενά του Ορμούζ σε νέο πεδίο γεωπολιτικής πίεσης, βάζοντας στο στόχαστρο τα υποθαλάσσια καλώδια που στηρίζουν το παγκόσμιο διαδίκτυο και τις διεθνείς οικονομικές συναλλαγές
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Δεν υπάρχουν πραγματικές παραχωρήσεις» στην απάντηση των ΗΠΑ, λέει το Ιράν

Η Τεχεράνη κατηγορεί τις ΗΠΑ για αδιάλλακτη στάση στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου, προειδοποιώντας παράλληλα για σοβαρές συνέπειες σε περίπτωση νέας επίθεσης κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΟΡΟΥ

Διεθνή / Η χρηματοδότηση για την αίθουσα χορού των 400 εκατ. δολαρίων του Τραμπ κινδυνεύει έπειτα από απόφαση της Γερουσίας

Οι Δημοκρατικοί έχουν χαρακτηρίσει την αίθουσα χορού ακριβή και περιττή πολυτέλεια, σε μια περίοδο που οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν αυξανόμενο κόστος ζωής, όπως οι υψηλότερες τιμές καυσίμων
THE LIFO TEAM